perjantaina, elokuuta 28, 2009

Vielä on kesää ja vaalirahakohua jäljellä

Työeläkelaitoksiin kohdistuvat selvitykset mahdollisina vaalirahoittajana tuntuvat pysähtyneen kuin seinään.

Kuitenkin kaikki nuoremmatkin sukupolvet alkavat pikku hiljaa ymmärtämään pelin hengen. Kuten miten yksimielisesti tämän päivän eläke-etuja pystytään koko ajan leikkaamaan tulevaisuuden eläkkeensaajilta.

Elinkeinoelämän Tutkimuslaitoksen eli Etlan toimitusjohtaja Sixten Korkmanin sanoja mukaillaksemme: ”That´s life, we`re doing these operations without knife!”


Swanljung: Eläkeyhtiöiden poliittisissa kytköksissä ei selvitettävää
Lähde: Yle Uutiset 25.6.2009









- Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana -

Mystinen ”On Sovittu Että” – järjestelmä jatkanee taustalla vaalirahakohun valtakunnallista vaimentamista koko ajan…? Joten meidän on pakko ottaa esille kesän uutisvirrasta tekemämme avoimet analyysit tarkasteluanne varten. Olkaa hyvät.


SISÄPIIRIN VINKKI VAALIRAHOITUKSEN JATKOSELVITTELYSTÄ

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen on antanut mielestämme selkeän signaalin jatkoselvittelyn tarpeesta. Koko 2000-luvun osalta.

Monet rahoittajat ovat Tujusen mukaan ottaneet puolueeseen yhteyttä ja antaneet luvan kertoa tuesta.

"Toinen syy rahoituksen avaamiseen on se, että pitkään jatkunut keskustelu on aiheuttanut lieveilmiönä epäilyksiä ja vihjailuja jopa mahdollisesta korruptiosta. Lisäksi keskustelussa on mennyt iloisesti sekaisin puolueelle tulleet ja ehdokkaille tulleet tukimaksut", Tujunen sanoo.

Kokoomus on nyt avannut rahoituksensa 1. kesäkuuta 2006 lukien. Tietoihin sisältyy eduskuntavaalien 2007 varainhankinta ja tämä vaalikausi.

Tujusen mukaan tämä on kokoomukselta kertaluonteinen operaatio epäilysten hälventämiseksi ja väärinkäsitysten korjaamiseksi.

"Kyseessä siis on vain puolueelle tulleet rahat, ei kokoomuksen ehdokkaille tulleet tukirahat, joiden ilmoittamisesta ehdokkaat vastaavat lain mukaan itse, ja joista me emme välttämättä edes tiedä mitään", Tujunen täsmentää.


Lähde: HS–STT Kokoomus julkisti vaalirahoituksensa 12.8.2009


KAIKEN TAKANA ON SITTENKIN VAALIRAHOITUS?

Vaalirahoituksen todellisesta vaikuttavuudesta aletaan saamaan yhteismitallista tietoa vasta kun kaikkien ehdokkaiden vaalikampanjoiden rahoitukset on saatu avattua.

Toivottavasti kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen tuuppasee pian oman puolueensa edustajat Toivo-talkoisiin. Avoimiin ja katu-uskottaviin.

Työeläkelaitoksiin ja mahdolliseen vaalirahoitukseen liittyvänä episodina on hyvä saada avoimesti tietää, että mitä tapahtui vuoden 2005 jälkeen PCA - menetelmälle? Myös Englannin mallina tunnetun potilaiden jäljellä olevaa työkykyä erinomaisesti selvittävä hanke haudattiin mystisesti.

Kuitenkin Kelan julkaisemat kolmen työeläkeyhtiön koekäytön tulokset kertoivat sen käytön parantavan selkeästi potilaiden ihmisoikeuksia ja oikeusturvaa.


2000-LUVUN VAALIEN EHDOKKAIDEN AVOIMEN VAALIRAHOITUKSEN ABC


Ruohonjuuritason juridinen tulkinta vaalirahoituksen täydellisestä avaamisesta on ollut jo pidemmän aikaa erittäin selkeää.

A.
Laki ehdokkaan vaalirahoituksesta 414/2000 oli voimassa kaikkia valtakuntamme vaaleja koskevana 30.4.2009 asti.

B.Laki (414/2000) sallii antamaan alkuperäiset lahjoittajan nimitiedot kaikista rahoittajatahoista, vaikka rahoja on siirretty kampanjaa varten perustetun yhdistyksen tai mahdollisten välikäsiyhdistysten kautta.

C.
Lain (414/2000) avoimet sanamuodot antavat täydet mahdollisuudet takautuvalle selvittelylle.

Koski sitten tuo rahan tai vastikkeellisen rahasuorituksen antaminen etujärjestöä, yhdistystä, säätiötä ja/tai yritystä. Nimikkeenä esimerkiksi seminaarilippu, taidehankinta, golf-tapahtuma tai vastaava.

Laki (414/2000) sallii ko. nimitietojen antamisen takautuvasti ilman keinotekoiseksi luotuja eurorajoja.

Takautuvaan selvittelyyn voidaan siten ottaa kaikki 2000-luvun vaalit, jotka on pidetty ennen 30.4.2009. Kuten presidentinvaalit, EU-vaalit, eduskuntavaalit ja kunnallisvaalit.


KOKOOMUS JA VAKUUTUSKONSERNI SAMPO


Maanantaina 10.8.2009 Sammon maksamista vaalirahoista uutisoi muun muassa MTV3.



- Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana -


Työeläkevakuuttajien kattojärjestön Telan toimitusjohtaja Esa Swanljung antoi jo kesäkuussa 10 pisteen arvoisen vihjeen vakuutuskonsernin Sammon mahdollisten vaalirahavirtojen lisäselvittämisestä.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Näin toimitusjohtaja Swanljung Yle Uutisten mukaan 25.6.2009:

- Ei minulla ole tiedossa mitään mistään poliittisista kytkennöistä yhdenkään työeläkeyhtiön osalta. Ymmärrän sen jos pääministeri tahtoo, että valtionhallinnossa tai jossakin muualla tehdään selvitys.

- Miksi juuri työeläkeyhtiöiden, miksei kaikkien Suomen yhtiöiden tai vaikka Ruotsin ja Norjan yhtiöiden? Mihin tämä vaatimus oikein perustuu? Ei näissä yhtiöissä ole minun tietojeni mukaan mitään sellaisia syitä, minkä takia tämmöinen kysymys olisi ajankohtainen, hämmästelee Swanljung.
Eläkevakuuttajia valvova Finanssivalvonta kieltäytyi ottamasta kantaa asiaan.



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

KOLME PIENTÄ RUOHONJUURITASON JATKOKYSYMYSTÄ

1.Vakuutuskonserni Sammon suurimpia omistajia ovat alla olevan kaavion mukaan suomalaiset työeläkeyhtiöt. Mikä on niiden rahallinen suuruus esimerkiksi kokoomuksen ja SDP:n ehdokkaiden omissa vaalikampanjoissa 2000-luvulla?

2.
Paljonko kansainvälinen vakuutuskonserni Sampo on mahdollisesti sijoittanut vaalirahaa työeläkevakuuttajien kattojärjestön Telan toimitusjohtaja Esa Swanljungin vinkkaamiin maihin, kuinka paljon ja mille puolueille?

3.Mitä asioita Finanssivalvonta tosiasiallisesti Suomessa valvoo?


SAMMON SUURIMMAT OMISTAJAT PER 31.3.2009






- Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana -

Mielenkiinnolla odotamme hallitus- ja pääministeripuolue keskustan asennetta tämän avoimesti esille tuomamme vaalirahakohuhaaran selvittelyyn.

Vai onko kaikkialle ulottuva mystinen ”On Sovittu Että” – järjestelmä päättänyt taas kerran lopettaa kaiken aiheesta käytävän julkisen keskustelun?


”Säpäkkää säpinää vaalirahoituksen selvittelyyn” – terveisin
Oikeusturvan VOLF - työryhmä


* * * *

Haluatko auttaa meitä kaikkia? – 25.2.2017
Se mitä ei virallisesti ei tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Uusimmat käänteet ja ison kuvan katsaukset löytyvät; esimerkiksi
>>> Suomi 2017 - verkoston
kautta.

Liity mukaan toimiin yli puolue- ja aaterajojen. Yli media- ja etujärjestörajojen.

Yhdessä toimien huomaamme, voimme vaikuttaa ja olemme enemmän.

* * * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *


- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -

Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *


- Kaikki kirjoituksemma linkit ovat julkaisun hetkellä toiminnassa -


 

Tunnisteet: , , ,

keskiviikkona, elokuuta 26, 2009

Suomen ihmisoikeustilanne 2009 ja vaalirahakohu

Päättäjien tiedossa olevien epäkohtien pysyvyyttä voi mielestämme tarkastella vaalirahoituksen pitkäkestoisen vaikuttavuuden kautta.

Erittäin tärkeänä toimenpiteenä pidämme sitä, että eduskuntapuolueet nimeävät pikaisesti ryhmistään vakuutuslääketieteestä vastaavat. Heti syyskuun aikana.

Perusteena edellisille esitämme kolme erilaista uutista siitä, että mitenkä ammattitautiin työpaikoillaan sairastuneet Suomessa nähdään ja etenkin kuinka heitä kohdellaan.

Näiden uutisten esilletulon myötä julkisuuteen saataneen kaksi uutta aihetta tarkemmin monitoroitavaksi; kuten avoimet sekä puolueettomat katsaukset Suomen ihmisoikeustilanteesta ja vaalirahoituksen vaikuttavuudesta.


- - - -


Potilaat kertovat - Kukaan ei korvaa, kun asbesti vie terveyden





- Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana -
Lähde: Helsingin Uutiset 11.8.2009 - Kukaan ei korvaa, kun asbesti vie terveyden


- - - -

PÖRSSIYHTIÖN ANTAMAA TIETOA ASBESTISTA JA SEN AIHEUTTAMISTA SAIRAUKSISTA
"Väestön yleisessä kuolevuuskehityksessä tapahtuvat muutokset taas heijastuisivat yhtiön koko lakisääteisten vakuutusten eläkekantaan.

Toisaalta ei-hajautettavissa oleva riski voi joskus liittyä myös vielä tunnistamattomaan, piilevään vahinkoriskiin, joka koskee suurta määrää vakuutussopimuksia, josta tunnetuin esimerkki lähihistoriasta on asbestivahingot.

- - -

Lakisääteisestä tapaturmavakuutuksesta korvataan tapaturmien lisäksi ammattitautitapaukset. Ammattitaudeille on ominaista vahinkojen hidas syntyminen.

Tämän vuoksi ammattitautien tapauksessa korvausmenon arviointiin sisältyy enemmän epävarmuutta kuin tapaturmissa. Ääriesimerkkinä tästä ovat latentit ammattitaudit, joissa altistumisesta sairauden ilmenemiseen saattaa kulua jopa kymmeniä vuosia.

Asbestin aiheuttamat ammattisairaudet ovat tällaisia. Vakavimpiin asbestisairauksiin eli mesoteliomaan tai keuhkosyöpään sairastuneilla kuolleisuus on erittäin korkea. Tämä rajoittaa korvausmenoa.

- - -

Lakisääteisessä tapaturmavakuutuksessa ovat vakuutettuina työnantajan kaikki työntekijät. Tällöin on mahdollisuus suurvahinkoon, koska pienellä alueella saattaa työskennellä paljon vakuutettuja henkilöitä.

- - -

Koska lakisääteisissä vakuutuslajeissa vakuutuksen ottaminen on pakollista, niin lainsäädäntö edellyttää, että vakuutuksenantajan tulee pyrkiä vakuutusten hinnoittelussa riskivastaavuuteen siten, että vakuutusmaksu on kohtuullisessa suhteessa vakuutuksista aiheutuviin kustannuksiin.

Lakisääteisen tapaturmavakuutuksen jälleenvakuutus on järjestetty kansallisen suurvahinkopoolin kautta. Yhtiön osuus poolissa määräytyy lajin markkinaosuuden mukaan.

Yhtiön pooliraja on 1,5 miljoonaa euroa ja suurvahinkopoolin omapidätysraja on 6 miljoonaa euroa. Pooli on hankkinut jälleenvakuutuksen 150 miljoonaan euroon saakka.

- - -

Lakisääteisten vakuutusten korvauspiiri on täysin määrätty lainsäädännössä.

Tämän takia kaikilla on tiedossa, mitä vahinkoja korvataan ja mikä on kustakin vahingosta maksettavan korvauksen suuruus. Tämä parantaa tulevien kassavirtojen ennustettavuutta.

Ensivakuutussopimusten perusteella korvattavat, asbestipölylle altistumisesta aiheutuneet vahingot ovat lähes poikkeuksetta ammattitautitapauksia, jotka korvataan lakisääteisen tapaturmavakuutuksen perusteella. Korvaukset ovat pääasiassa sairaanhoitokulu- ja ansionmenetyskorvauksia sekä leskeneläkkeitä, kun asbestisairaus johtaa kuolemaan.

Asbestivahinkojen vastuun arvioinnin vaikeutena on se, että erilaisten asbestisairauksien latenssiaika eli oireeton vaihe asbestille altistumisesta ammattitaudin ilmenemiseen on pitkä, asbestisairaudesta riippuen keskimäärin 15 - 40 vuotta.

Asbestin käyttö lopetettiin Suomessa pääosin 1980-luvulla ja kiellettiin kokonaan 1994.

Käytönhuippu ajoittui 1960- ja 1970-luvuille.
Asbestivahinkojen vastuun arvio perustuu keskimääräisiin vahingon suuruuksiin sekä arvioituun vahinkojen lukumäärään ja nämä puolestaan perustuvat valtakunnalliseen tilastoon asbestin käytöstä raaka-aineena.

Suomessa vuodesta 1905 alkaen, eri asbestisairauksien oletettuihin latenssiaikajakaumiin sekä jo tietoon tulleita asbestivahinkoja koskevaan tilastoaineistoon. Varauksen riittävyyttä ja oletusten oikeellisuutta tarkastellaan vuosittain.

Kehitys on toteutunut ennusteen mukaisesti.
Lakisääteisen tapaturmavakuutuksen tuntemattomien asbestivahinkojen ja muiden latenttien ammattitautien erillisvaraus on 45 milj. euroa.

Asbestivahinkovastuuta liittyy myös ulkomaiseen run off –vakuutuskantaan ("Myytävänä oleviin omaisuuseriin liittyvät velat").

Vastuut ovat pääosin yhdysvaltalaisesta vastuuvakuutuksesta. Liikkeen merkitseminen lopetettiin 1990 - luvun alussa. Vastuiden määrä on 17 milj. euroa."



Lähde: Pohjola-yhtymä Oyj pörssitiedote 17.2.2006 klo 08.05
(Lue sisäilma-aiheen isosta kuvasta Suomi 2017 verkoston blogista)

- - - - 

Ylen Uutiset - Asbesti on salakavala tappaja
julkaistu 6.9.2009 klo 06:33, päivitetty 6.9.2009 klo 07:40

Suomessa on arvioiden mukaan 200 000 työssään asbestille altistunutta henkilöä. Uusia sairastapauksia tulee kiihtyvällä tahdilla. Työterveyslaitokselta arvioidaan, että asbestisairastumisen huippu on ensi vuonna.

Yli 800 asbestille altistunutta sairastuu vuosittain syöpään tai muuhun asbestista aiheutuneeseen keuhkojen sairauteen. Sairaudet puhkeavat vasta 10 - 20 vuoden altistumisajan jälkeen. Pitkän viipeen jälkeen syntynyt sairaus hautautuu ja perusterveydenhuollossa ei aina tunnisteta kaikkia asbestista aiheutuneita sairauksia.

Ammattitautipotilaat ovat lakisääteisesti oikeutettuja kuntoutukseen, mutta jos tautia ei tunnisteta, ei kuntoutustakaan heltiä. Tilanne on pahin niillä, jotka eivät ole enää työelämässä.

Asbestin käyttö kiellettiin vuonna -94, silti ongelmia tulee riittämään. Vanhoissa omakoti- ja kerrostaloissa asbesti tulee esiin viimeistään peruskorjausten ja putkiremonttien myötä.


YLE Uutiset

Kommentit

- - - -

Mahdolliset kirjalliset kysymykset vakuutuslääketieteestä, asbestista ja ammattitaudeista, ihmisoikeuksista ja oikeusturvasta vastauksineen löytyvät eduskunnan www - sivuston kautta:

http://www.eduskunta.fi/> Oikopolkuja > Valtiopäiväasiat ja –asiakirjat > Kysymykset - VK, KVN, KK, SKT, SK

Omalta osaltamme toivomme, että saamme syksyn alkajaisiksi julkisuuteen myös >>> vakuutuskonserni Sammon If-yhtiön osalta pörssitiedotteen asbestista ja sen aiheuttamista ammattitaudeista.

Muistutamme kertaalleen, että kaikkien potilaiden kannattaa hankkia yhdet osakkeet Sampoa ja OP-Pohjolaa, jotta yhtiökokouksissa 2010 paikalla oleva konsernijohto saa suoraa asiakaspalautetta vakuutusyhtiöissä vallalla olevista ja vakiintuneista epäkohdista.

Lisätietoa internetistä:
yhden (1) osakkeen omistajien liike

"Sutinaa syksyyn"-terveisin
Oikeusturvan VOLF-työryhmä

* * * *

Katso tilannekatsausta 6/2013 >
Tapaturmaeläkkeellä olevien määrästä - osa 2
 

* * * *

Takaisin Oikeusturvan ajankuvan > etusivulle -

* * * *

- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -


Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *

- Kaikki kirjoituksemma linkit ovat julkaisun hetkellä toiminnassa -

 

Tunnisteet: , , , , , , ,

perjantaina, elokuuta 21, 2009

Stopko skandaaleille ja hepkö vapaalle vaalirahoitukselle?

Vaalirahoituksen vaikuttavuudesta on saatu toistaiseksi yllättävän vähän tunnustuksia.

Oikeusturvan VOLF - työryhmä palailee tämän kirjoituksen myötä pikku hiljaa nopeasti sujahtaneelta kesätauolta.

On ollut hienoa huomata, että Avoimen vaalirahoituksen ABC – lain tulkinta on ollut avoimesti kaikkien siitä kiinnostuneiden saatavilla internetistä. Lisäksi olemme huolehtineet, että eduskunnan valtapuolueet ovat olleet tietoisia tästä lain tulkinnasta.

Mykistävä hiljaisuus aiheen suhteen kertoo mielestämme sen, että vapaaehtoisesti ei tulla vaalirahoituksesta ja siitä aiheutuvista päivänselvistäkään sidonnaisuuksista puhumaan.

Vaan pikku hiljaa ne parhaat keitoksetkin muhivat ja valmistuvat.

Monien vakuutusalaan liittyvien epäkohtien korjaamista ja esilletuontia on viekkaan vaalirahoituksen voimalla pystytty estämään, niin vasemmalla, keskustassa kuin oikealla sijaitsevien valtapuolueiden voimin. Ay-liikkeen motiiveja; omien jäsentensä kannalta kieroon nelikantaiseen toimintamalliin lukkiutumisesta, ihmetellään myös.

Veikkaamme vakaasti, että jossain vaiheessa julkisuuteen pumpsahtaa myös tietoa vaalirahan kerjuun kohteeksi joutuneilta, millä tavalla rahapanoksen sijoittamista tietyn ehdokkaan ja/tai puolueen hyväksi markkinoidaan.

Esitämme tässä kirjoituksessamme yhden esimerkin vakaan ja pitkäjänteisen vaalirahoituksen voimasta. Mielestämme rahanvalta ulottuu pitkälle myös ministeriöiden virkamieskoneistoon ja sitä kautta laillisuusvalvontaan.

Hyvä asia Suomessa on tietysti se, että virkamieskoneistolta saa kysyä vapaasti erilaisista asioista. Valitettavasti vastaukset tulevat ainakin vakuutusalaa koskevana pitkälti asian vierestä. Joten Suomen ihmisoikeustilanteesta kertovista virallisista raporteista puuttuu mielestämme erittäin paljon asiaa.

Onneksemme myös eduskunnan ja Euroopan Unionin oikeusasiamiehenä toiminut, nykyinen kansanedustaja Jacob Söderman/sd. on huomannut vakuutusalalla vallitsevien epäkohtien erittäin vakavan tolan. Häneltä löytyy tarvittaessa näkemystä esimerkiksi tiedotusvälineille, missä Suomen kaikkialla valtion toimesta tehdään potilaiden ihmisoikeuksien ja oikeusturvan systemaattisia loukkauksia.

Ensin tekstimuodossa esitetyt kysymykset ja sitten kuvamuodossa sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosastolta pyydetyssä ajassa saadut vastaukset. Kiitoksemme niistä johtaja Heli Backmanille ja lakimies Inka Hassiselle.

Oikeusministeriö; oikeusministeri Tuija Braxin johdolla ei vastannut tähänkään kyselyyn millään tavalla.


”Kuu paistakoot – aurinko sulattakoot!” - terveisin
Oikeusturvan VOLF – työryhmä


- - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - -



Vakuutusalan ja erityistuomioistuimien tilanteesta
Wednesday, 13 May, 2009
12:15 AM
From: "Petri Salo"

To: kirjaamo.xx @ stm.fi, kirjaamo.xx @ om.fi


Message contains attachments
2009_VAKOSYSTEM.jpg


Vastaanottajat:

Sosiaali- ja terveysministeri
Liisa Hyssälä

Peruspalveluministeri
Paula Risikko

Oikeusministeri
Tuija Brax

Tiedoksi:
Oikeuskansleri Jaakko Jonkka
Eduskunnan lakivaliokunta
Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta
Eduskunnan perustuslakivaliokunta
Eduskunnan talousvaliokunta
Tasavallan presidentin kanslia


Hyvää päivää Teille tasapuolisesti,


Näin eilen TV:ssä tulleen koosteen presidenttifoorumista 12.5.

En huomannut, että liikennevahinkolautakunnasta, potilasvahinkokeskuksesta, työeläkeasioiden ja tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnasta saati tapaturma-asiain korvauslautakunnasta olisi puhuttu yhtään mitään.

Vain sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnan ja vakuutusoikeuden ongelmia käsiteltiin julkisesti? Onko yksityisten vakuutusyhtiöiden toimintamallin julkinen käsittely Suomessa tabu?

Huomioni kiinnittyi eduskunnan oikeusasiamiehen Riitta-Leena Paunion puheessa siihen, että hän viittasi vakuutusoikeuden toiminnan parantuneen.

Tiedustelenkin tällä viestilläni ensinnäkin nyt Teiltä, että onko tehty jokin uusi tutkimus vakuutusoikeudesta?

Vuonna 2003 Maija Sakslinin vakuutusoikeutta koskevassa tutkimuksessaan esiintuomat epäkohdat ovat käsittääkseni edelleen voimissaan vakuutusoikeudessa ja sen alaisissa lautakunnissa.


Myös Riitta-Leena Paunion apulaisoikeusasiamiehenä toimiessaan antamassa päätöksessä dnro 489/2/96, hänen lainsäädäntömme vastaiseksi katsomansa , liitepäätösmenettely on edelleen vakuutusoikeudellisessa tuomioistuinjärjestelmässä täysimääräisessä käytössä.

Samoin Riitta-Leena Paunion apulaisoikeusasiamiehenä toimiessaan antama päätös 1124/2/99 sosiaali- ja terveysministeriölle on parannusten kohdalta jäänyt toteutumatta. Tuo päätös koski nk. asiantuntijalääkäreiden puoluettomuutta.

Oikeuskanslerin antama päätös 496/1/05 lääkärijäsenten ja lääkäriasiantuntijoiden riippumattomuutta koskien on jäänyt myös mielestäni toteutumatta.

Olin kollegani kanssa 6.10.08 vakuutusoikeuden kehittämistyöryhmän (OM 4/32/2006,OM016:00/2008) kuultavana. Jätimme Vakuutusongelmaisten liitto ry:n kirjallisen raportin työryhmälle.

Toivottavasti tuon työryhmän saama tietous tulee myös sosiaali- ja terveysministeriön alaisten lautakuntien toimintaa kehittävien ja valvovien tahojen käyttöön.

Oheinen kaavio on vapaasti käytettävissänne, koska se kertoo kylmiä realiteetteja siitä, missä potilaiden oikeusturvan ja ihmisoikeuksien toteutumisen kannalta mennään vuonna 2009 Suomessa.

Kaaviossa esitetyn toimintamallin myötä kymmeniltä tuhansilta työtapaturmissa vammautuneiden ja ammattitautiin sairastuneilta potilailta on viety oikeudet lakien mukaisiin korvauksiin.



- - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - -



Nelikantainen vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä







- Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana -


- - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - -


Tiedustelenkin Teiltä kohteliaimmin neljää asiaa:

1. Ovatko vakuutusyhtiöt Teidän mielestänne vakuutusoikeudellisessa tuomioistuinjärjestelmässä ylivertaisessa asemassa?

2. Tapahtuuko tämä potilaiden nöyryyttämisenä kokema pitkäkestoinen kyykyttäminen todellakin Suomen valtion siunauksessa ja puolueidenne edustaman arvomaailman mukaisesti?

3. Tapahtuuko näille ministeriöidenne tiedossa oleville epäkohdille tämän(kään) hallituksen aikana mitään konkreettista?

4. Päteekö perustuslain 88 § takautuvassa korvausvastuussa potilaille, koska Suomen valtiohan on ulkoistanut lakisääteisen vakuutusturvan yksityisille vakuutusyhtiöille?


Taustatieto internetistä hakusanoilla:

nelikantainen lainsäädäntömalli
vakuutuslääketieteen erityispätevyys
kahden lääkärin loukku
paperilääkäreiden armoilla

Odotan vastaustanne 12.6.2009 mennessä

Toivon, että tämä yhteydenottoni kumuloituu konkreettisina parannuksina eikä enää vuosikausia jatkuvina viivyttelyinä. Potilaita kuolee ennenaikaisesti ja täysin turhaa tämän valitettavan hyvin tuntemani niittokoneiston toimien seurauksena.

Ystävällisin terveisin

Petri Salo
puheenjohtaja
Vammautuneiden elämänhallinnan ja perhetyön tuki ry


- - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - -









- Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana -

Tunnisteet: , , ,

maanantaina, elokuuta 17, 2009

Vaalirahakohun väliaikakatsaus

Oheisena kollaasimme vaalirahoituskohun tiimoilta ”Where Is The Beef? – Missä On Pihvi?”

Yksi ilman tarkentavaa tuoteselostetta oleva pihvi makaa Vanhasen ja Halosen lausuntojen välissä. Mikä on puolueiden valtaamien nk. epäpoliittisten kansalaisjärjestöjen rooli nyky-yhteiskunnassamme?

Poliittisten pelien kiistaton ja moninkertainen selviytyjämestari (SM) keskustan Paavo Väyrynen voinee tulla julkisuuteen kertomaan vuoden 1969 keskustan strategian tilanteesta tänä päivänä. Olemmehan; ainakin puheissa, kansalaisyhteiskunta.





- Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana -


Meidän tietoomme ei ole tullut seikkoja, että vaalirahakohun käsittely pitää lopettaa. Mielestämme nyt on oltu vasta lämmittelykierroksilla.

Valtaosin koko 2000-vaalirahoitus on edelleen hämärän peitossa. Niin puolueiden kuin ehdokkaiden osalta.

Vai pitääkö meidän äänestäjien vain tyytyä ilmassa leijuvaan loppu tulemaan; kaiken takana on vaalirahoitus?

Mitä on jätetty kysymättä? – Mitä on jätetty kertomatta?” Nuo asiat tietävät vain politiikan sisäpiiriläiset ja sen lipeille pääsevät.

Muuten. Suomen ihmisoikeustilanteesta kertovista raporteista voidaan päästä mahdollisesti yhdelle jyvälle; noista keskustan Paavo Väyrysen mainitsemista epäpoliittisista kansalaisjärjestöistä.

”Vaalirahoituksen määrät ja vaikuttavuus ovat edelleen selvittämättä!” – terveisin
Team Oikeusturva 2009

Tunnisteet: , ,

torstaina, elokuuta 13, 2009

Kaiken takana on vaalirahoitus

Vaalirahoituksen lähteiden pikku hiljaa avautuessa, niin teemme lyhyen kertauksen tähän mennessä tapahtuneeseen. Otamme samalla esille lisää rapsutusta ja vaivaamista vaativan vaalirahoituksen haaran.

- - - - -
- - - - -


Peruskaavion vaalirahan etenemisestä ehdokkaille esitteli Iltasanomat 13.7.2009:





- Klikkaamalla oheista kaaviota hiirelläsi, saat sen ruudullesi isompana -


- - - - -
- - - - -


Tässä blogissa aiemmin esiintuotu Finngate - skandaali on ollut mielestämme tunnistettavissa jo pitkän aikaa, mutta sen täysimittainen tunnustaminen vienee vielä päättäjiltämme aikaa.

Kyseessähän on jo nyt Suomen historian suuri vaalirahaskandaali. Perustelemme kantaamme tämän kirjoituksen lopussa.


- - - - -
- - - - -



Suomen vaalirahoituskohu
http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_vaalirahoitusskandaali_2008

* mahdollisine vajaavaisuuksineen tuo jatkuvasti päivittyvä reportaasi auttaa pääsemään asian mittasuhteista paremmin kärryille.


Lisätietoa internetistä: 
avoimen vaalirahoituksen ABC
nelikantainen lainsäädäntömalli


- - - - -
- - - - -



Rahaa demokratia on vaatinut aina ja tulee vaatimaan jatkossakin.

Yksi selventävä tekijä jatkon suhteen saattaa olla se, että nk. suurelle yleisölle kerrotaan avoimesti ne asiat, jotka eivät ole eduskunnan päätettävissä. Monet työelämään liittyvät lait nuijitaan voimaan nelikannassa. Eduskunnalla on nelikannalle kuuluvissa asioissa pelkkä kumileimasimen rooli.

Nelikantainen lainsäädäntömalli tulee siten tutuksi myös niille, jotka ovat joutuneet siinä tehdyn lainsäädännön vaikuttavuuden piiriin. Nk. hitaan syöksykierteen malliin sisään imeytyneet potilaat.

Vuosina 2003 – 2007 eduskunnan päätöksellä saatettiin voimaan kahden lääkärin loukku - niminen lakipaketti, joka vahvisti vakuutusyhtiöiden ylivertaista asemaa vakuutettuihin nähden entisestään. Sama kahden lääkärin loukku integroitiin myös samoina vuosina nelikannassa uudistettuun työeläkelainsäädäntöön.

Selvittämättä on se, miksi työväenpuolueiksi itsensä esitelleet puolueet ja ay-liike ovat hyväksyneet Suomen valtion ratifioimien lakien vastaiset muutokset? Muutokset kohdistuvat kipeimmin juuri niiden kannattajakuntaan ja jäsenistöön.

Esimerkiksi perustuslain, Euroopan ihmisoikeussopimuksen ja YK:n yleismaailmallisen ihmisoikeusjulistuksen velvoitteiden törkeä ja systemaattinen rikkominen ihmetyttää suuresti.



- - - - -
- - - - -

YHDEN SORTIN RAHASAMPO




- Klikkaamalla oheista kaaviota hiirelläsi, saat sen ruudullesi isompana -


- - - - -
- - - - -


VAALIRAHOITUKSEN VAIKUTTAVUUDESTA TARVITAAN LISÄTIETOA:(Vakuutusalan Keskusliitto - www.vakes.fi , Eläketurvakeskus www.etk.fi)

Ensin pitää kuitenkin saada luotettavasti ja pitävästi avoimeen tietoon se, että kuinka paljon näiden isojen vakuutusalanyritysten ja/tai niiden tytäryritysten ja/tai yhdistysten ja/tai säätiöiden rahaa on mahdollisesti virrannut poliittiseen työhön.

Eriteltynä koko 2000 – luvulta. Puolueittain, ehdokkaittain ja vaaleittain.

Suurimmat vakuutusalan toimijayhteisöt Suomessa, joiden intresseihin päättäjiin vaikuttaminen kuuluu.

1. Työeläkevakuuttajat = TELA RY www.tela.fi

2. Tapaturmavakuutuslaitosten liitto = TVL www.tvl.fi

3. Liikennevakuutuskeskus = LVK www.liikennevakuutuskeskus.fi

4. Potilasvakuutuskeskus = PVK www.potilasvakuutuskeskus.fi

5. Lääkevahinkovakuutuspooli www.laakevahinkovakuutuspooli.fi

Lisäksi on huomioitava Valtiokonttorin (www.valtiokonttori.fi) ja Kansaneläkelaitoksen (www.kela.fi) intressit suhteessa lainsäädännöstä päättäviin henkilöihin.

Perusteena noiden viiden ryhmityttävän sekä Valtiokonttorin ja Kansaneläkelaitoksen esille ottamisessa on se, että ne ovat nelikantaisesti toimivan vakuutusoikeudellisen erityistuomioistuinjärjestelmän keskeisimmät käyttäjät ja rahoittajat.



- - - - -
- - - - -


Sitten alussa lupaamamme perustelu. Milloin vaalirahakohu muuttuu vaalirahaskandaaliksi? Vastauksessamme on kaksi kohtaa.

1.
Jos ja kun vastuussa olevia henkilöitä erotetaan tai joku heistä tajuaa tehdä kriittisen itse arvion jatkostaan.

2.
Kaikkien paljastusten jälkeen ei tapahdu taaskaan yhtään mitään. Meno jatkuu ennallaan.

Tällöinhän kaiken Finngate - skandaalinkin takana on vain salaperäinen ”On Sovittu Että” – järjestelmä….


”Omatuntojen joukkoheräämistä odotellessa” - terveisin
Team Oikeusturva 2009

++++

Vuoden 2006 presidentinvaalin vaalirahoitusilmoitukset:
 http://www.vaalit.fi/34632.htm

Vuoden 2000 presidentinvaalin vaalirahoitusilmoitukset:
- ei enää nettiyhteyden päässä saatavilla.
- tiedot saatavilla paperilla oikeusministeriön palveluna.

++++

Vuoden 2009 europarlamenttivaalien vaalirahoitusilmoitukset:
http://www.vaalit.fi/fi/index/vaalit/europarlamenttivaalit/vaalirahoitusilmoitukset.html

Vuoden 2004 europarlamenttivaalien vaalirahoitusilmoitukset:
http://www.vaalit.fi/26986.htm

++++

Vuoden 2007 eduskuntavaalien vaalirahoitusilmoitukset:
http://www.vaalit.fi/38746.htm

Vuoden 2003 eduskuntavaalien vaalirahoitusilmoitukset:
http://www.vaalit.fi/18880.htm


- linkit toiminnassa 13.8.2009 kello 15,30 -
- linkit toiminnassa 8.11.2016 kello 09,34 -



* * * *

Haluatko auttaa meitä kaikkia? - 1.11.2016

Se mitä ei virallisesti ei tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Uusimmat käänteet ja ison kuvan katsaukset löytyvät; esimerkiksi
>>> Suomi 2017 - verkoston
kautta.

Liity mukaan toimiin yli puolue- ja aaterajojen. Yli media- ja etujärjestörajojen.

Yhdessä toimien huomaamme, voimme vaikuttaa ja olemme enemmän.

* * * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *


- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -

Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *

- Kaikki kirjoituksemma linkit ovat julkaisun hetkellä toiminnassa -

Tunnisteet: , , , , ,