tiistaina, syyskuuta 23, 2008

Tonni (1000) rikkoontui 18.9.2008

Lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan voidaan mielestäni; jo siihen käytettävien euromäärien takia, vaatia olevan toteutukseltaan mahdollisimman paljon normaaliin elämään palauttavaa kuin ennenaikaiseen kuolonkierteeseen johtavaa.

Rupesimme kirjoittamaan 2006 syksyllä Oikeusturvan ajankuva - blogia. Suostuin tehtävään blogin vs. toimittajaksi, koordinoimaan sisällön tuotantoa. Ajattelin, että homma on pian ohi. Kunhan vain uusi eduskunta alkaa toimensa ja oikaisee tiedossa olevat epäkohdat pikavauhtia. Erehdyin pahasti. Tässäkin asiassa. Viranomaisten sekä poliitikkojen puheiden ja tekojen ristiriita on Suomessa järkyttävän suuri.

A4- sivuina mittatuna Oikeusturvan ajankuva - blogi saavutti 18.9.08 torstaina 1000 - A4 sivun kokonaismäärän. Tiedä sitten, onko kyseessä uudenlainen Suomen ennätys, mutta tehtävää aloittaessani ajattelin, että hyvä jos jotain pientä saadaan aikaiseksi.

Matkasta suomalaisen lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan mustiin aukkoihin on tullut ikimuistoinen ja varsinkin häpeällinen. Suomen itsenäisyyden aikana on tuskin luotu näin julmaan potilaiden kusetukseen ja turhiin ennenaikaisiin kuolemiin johtavaa koneistoa (Lähde: Kelan Sosiaalivakuutus-lehti 5/2006 Henkilökohtainen selvitysmies).

Potilaiden kannalta on erittäin surullista, että Oikeusturvan ajankuva - blogin sisältömäärä räjähti epäkohtia pöyhiessä käsiin. Tehtävää olisi aihepiirin monitoroinnin tiimoilta 100 täysipäiväiselle työntekijälle. Tosin palkanmaksajaa heille tuskin pikku - Kremlin tavoin toimivasta nyky - Suomesta koskaan löytyy.

Järkyttävän yksimielisesti ovat keskusta, RKP, SDP, vasemmistoliitto (SKDL/SKP) ja kokoomus pystyneet tämän potilasgiljotiinin rakentamaan. Alkaen 1960- ja 1970 – luvuilta.

Kaikkia blogin tekstejä, kaavioita ja linkkejä voi vapaasti viljellä eteenpäin tarvitsijoiden käyttöön. Tai lainata ja muokata edelleen paremmin osuvampaan muotoon. Toivomus tietysti olisi kainosti sellainen, että lähde aina mainittaisiin.

Osa blogin kirjoituksissa mainituista www - linkeistä on lopettanut toimintansa, niin kuin tällä "toimialalla" liian mielenkiinnon syntyessä on tapana tapahtua. Linkkien takaa kadonneet tekstit kuitenkin löytyvät kauttamme mahdollisesti niitä tarvitessanne.

Kunnallisvaalit 2008 lähestyvät. Äänestäkää! Vaikka sitten ihan piruuttanne.

Miksikö? Kokeilkaa internetin eri hakukoneilla hakuja, esimerkiksi sanoilla:
vakuutusyhtiöille kuuluvia kustannuksia kunnille

Mikäli huomaatte blogissamme esiintuotujen ongelmien jo ratkenneen tai selkeitä asiavirheitä, niin minuun voitte aina ottaa avoimen palautteen muodossa yhteyttä.

Yhteistyöterveisin
Salon Petri
vs. toimittaja, Oikeusturvan ajankuva - blogi
Postia toimitukselle? jesp1981 (at) yahoo.com