torstaina, helmikuuta 20, 2014

Oikeusturvan ajankuvan Twitter


Yllättäen yhdeksi kaikkien aikojen tehokkaimmaksi tiedon välityksen kanavaksi on noussut muutamassa kuukaudessa Twitter! Miniblogiksi ristitty ja 140 merkin viestipituus mahdollistaa myös kuvien sekä erilaisten linkkien välittämisen.

Isona etuna Twitterissä on tiedonvälittämisen nopeus ja avoimuus.

Huikeaan lentoon lyhyessä ajassa lähtenyt, avoimen Oikeusturvan ajankuva, Twitter-kanava kuulostaa tältä.


Twitteriä voit seurata myös ilman rekisteröitymistä. Vaan rekisteröityminen kannattaa, koska oman Twitter-kanavan omistajana pääset kysymään suoraan juuri Sinua kiinnostavilta tahoilta asioita. Valitset vain pikku hiljaa seurattaviesi joukkoon ne Twitter-kanavat, joista olet kulloisessakin elämäntilanteessasi kiinnostunut. Yrityksiä, puolueita, politiikkoja, virkamiehiä, julkkiksia, yhdistyksiä, toimittajia jne. Tai sitten jo live-elämästä tuttuja henkilöitä, eri elämän alueilta.

Tiedonvälityksen seurantaa varten Twitterissä on luotu nerokas uutisvirran seurantajärjestelmä eli # eli hashtag (hästäki). Sen avulla voit seurata juuri Sinua kiinnostavia aiheita. Tai kiinnittää viestisi suomenkieliseen tai maailmanlaajuiseen uutisvirtaan.

Vaikkapa joillakin näistä hästäkeillä tai niiden yhdistelmillä:
#perustuslaki
#vakuutuslääketiede
#Suomi
#eurovaalit
#EP2014
#eduskuntavaalit
#vaalirahoitus
#avoimuus
#vakuutusala

Klikkaa siis itsesi Twitteriin mukaan, harjoittele rohkeasti ja ota uusi tiedonvälityksen sekä tiedonsaannin mahdollisuus haltuusi. Voit myös valita passiivisen seuraajan roolin. Aivan kuten myös Facebookissa on mahdollista tehdä.

Hästäkien kirjoittamisessa ja kokeilussa kehittyy, kuka tahansa oman toimialansa mestariksi. Niin halutessaan. Tsekkaa Oikeusturvan ajankuvan Twitter. Ja laita Sinäkin äänesi Twitterissä kuulumaan!

@Oikeusturva
> > yksi Twitterin tämän hetken kuumimmista kanavista...

Vain yhdessä toimien voimme olla enemmän. Myös Twitteriä hyödyntämällä. Esimerkiksi joukkoistamisen avulla tapahtuvassa ryhmittymisessä ja tietojen välittämisesssä.

Twitter-terveisin
Oikeusturvan VOLF-työryhmä


Tunnisteet: , , , , , , ,