torstaina, helmikuuta 06, 2014

Vakuutuslääkärijärjestelmän kehittäminen jatkuu

Ministeri Paula Risikon vetämän, vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuutta pohtineen, työryhmän tulokset julkistettiin tiistaina 21.1.2014. Tilaisuuden antia uutisoitiin laajasti. Muun muassa nämä sanomalehdet kirjoittivat aiheesta, keskiviikon 22.1. numeroissaan mielenkiintoisesti. Lehdet löytyvät hyvin varustettujen kirjastojen lehtilukusaleista kautta maan. Vanhemmat lehtien numerot saat kirjastoista pyytämällä niitä asiakaspalvelusta.

Maakuntien lehdet uutisoivat ministeri Risikon vakuutuslääkärityöryhmän muistiosta laajasti.


Myös Ylen A-studio ja Ylen Uutiset (20.1.) sekä suomen- ja ruotsinkieliset tv-uutiset käsittelivät kuumaa aihetta (21.1.) uutislähetyksissään. STT:n eli Suomen tietotoimiston uutinen muistiosta levisi myös sanomalehtien nettisivustoilla laajasti. Asiakokonaisuushan on yhteiskunnallisesti erittäin merkittävä.

Ministeri Paula Risikko/kok. ansaitsee suuret kiitokset siitä, että on saattanut eri osapuolet ensimmäistä kertaa saman pöydän ääreen. Nyt onkin tärkeää, että jatkoa käsitellään mahdollisimman avoimesti, koska kaikkia epäkohtia ei olla vielä välttämättä saatu ns. työlistalle.

Toisena asiana on erittäin tärkeää seurata, miten lakeihin tarvittavat muutokset etenevät. Lausuntokierroksella oleva tapaturma- ja ammatttitautilain (TAU ) STM114:00/2009 onkin erittäin tärkeää saada julkiseen seurantaan ja keskusteluun. Lähtötilannetietoa > tästä linkistä -


Ministeri Risikon työryhmän muistio löytyy internetistä, hakukoneita hurauttelemalla:
vakuutuslääkärijärjestelmää kehittäneen työryhmän muistio
Ministeri Risikon jatko vakuutuslääkärijärjestelmän avaamiselle internetistä:
vakuutusasioiden käsittelyn neuvottelukunta


Vakuutuslääkärijärjestelmän avaamista ja kehittämistä "miettineen" työryhmän satasivuinen muistio kannattaakin lukea huolella, koska työtä riittää vielä paljon. Yli puolue-, etujärjestö-, aate- kuin yhdistysrajojen. Sillä kaikki se mitä ei virallisesti ole tunnustettu epäkohdaksi tai perustuslain vastaisuudeksi, niin sitä ei tarvitse korjatakkaan. Joten laita Sinäkin äänesi kuulumaan!

Aurinkoisen avoimuuden - terveisin
Oikeusturvan VOLF-työryhmä* * * *

Erittäin merkittävää; julkista, valtaa käyttävien vakuutuslääkäritietojen julkisuutta käsitelleen A-studion jakso 20.1.2014 oli katsottavissa Yle Areenalla > tästä linkistä Uutislukitus 5 -
 artikkeliin Suomi 2017 blogissa. Linkistä kyseinen jakso löytyy tekstiksi purettuna.

Toimittaja Tuomas Hyytinen

Haastateltavina:
Oikeutta vakuutetuille ry:n puheenjohtaja Hannu Kukkonen, Eläkeyhtiö Varman vakuutusylilääkäri Jukka Kivekäs ja Suomen lääkäriliiton varatoiminnanjohtaja Risto Ihalainen.

* * * *

Tiesitkö jo tämän?

Varman, julkista valtaa käyttävät, vakuutuslääkärit ovat löytyneet jo vuosien ajan yhtiön vuosikertomuksesta. Uutena tietona kerrottakoon, että myös vakuutusyhtiö Fennia ja Eläke-Fennia ovat toimineet samoin.

Vuosikertomusten tiedot löytyvät avoimesti internetistä.

* * * *Lue aiemmin tapahtuneesta:

Uutislukitus 1
Posted on helmikuu 15, 2013
by Suomi 2017 - Suomi 2.0

Sosiaalisen median (SM) ja valtakunnan virallisten tiedotusvälineiden yksi yhteistyön mahdollisuus; saattaa olla avautumassa nyt esiteltävän uutislukitustoiminnan muodossa.

Tässä uutislukitustoiminnossa istutetaan tietty aihe kiinni ruohonjuuri- ja katutason kokemuksiin.

Tässä historian ensimmäisessä uutislukituksessa, poraudutaan Ylen A-studion 4.2.2013 ulostulleeseen jaksoon “Pitäisikö vakuutuslääkäreiden nimet julkistaa?

Voiko siis vakuutuslääkärijärjestelmä olla avoin saatikka läpinäkyvä, jos ei tiedetä edes perusasiaa. Keitä erittäin merkittävää julkista valtaa, yksityisissä yhtiöissä, käyttävät vakuutuslääkärit ovat? Ja missä kaikkialla he toimivat?

Eikä tässä vielä ihan kaikki.

Myös erittäin merkittävää julkista valtaa, yksityisissä yhtiöissä, käyttävien vakuutuslakimiesten nimet tulee saada avoimeen julkisuuteen. Yhtiöittäin julkaistuina.


* * * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *

- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -


Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *


- Kaikki kirjoituksemma linkit ovat julkaisun hetkellä toiminnassa -Tunnisteet: , , , , , ,