tiistaina, helmikuuta 25, 2014

Avoimuus, rehellisyys ja luottamus

On kulunut yli 4 viikkoa siitä, kun vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuutta/läpinäkyvyyttä pohtineen/kehittäneen työryhmän muistio julkistettiin. Julkistamispäivän 21.1. 2014 jälkeen; Sinun Savo - lehti 5.2.2014 julkaisi mielenkiintoisen katsauksen aiheista, joista toivottavasti kuulemme pian lisää.

Klikkaamalla koostetta hiirelläsi, saat sen ruudullesi tarkempana.

Koko "Vakuutuslääkärijärjestelmän kehittäminen jatkuu" - reportaasi Sinun Savon lehtiarkistosta (.pdf-muodossa) > 5.2.2014 sivu 4

Reportaasissa haastateltavina olivat:
Oikeutta vakuutetuille ry:n, puheenjohtaja Hannu Kukkonen
Sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston, ylijohtaja Outi Antila

LAKISÄÄTEISET VAKUUTUKSET JA JULKISEN VALLAN KÄYTTÄJÄT

Tärkein tavoitehan on oltava sen, että erittäin merkittävää julkista valtaa käyttävien vakuutuslääkärien nimitiedot saadaan ensin julki. Muutenhan, ministerinkin suulla, hehkutettu vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuus pysyy vakuutusalan toimijoiden sisäpiirin vitsinä. Ollaan avoimia, mutta juuri niin kuin itse haluamme.

Vaan, kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

Miksei, ministeri Paula Risikon vakuutuslääkärijärjestelmän kehittämistä pohtineen työryhmässä (STM091:00/2012), ohjaus- ja alaryhmissä, toimineiden jäsenten, kuten vakuutuslääkäreiden, pää- ja sivutoimien palkanmaksajayhtiöiden nimiä saatu reilusti esiin? Entä ammattiperusteisia luottamustoimia? Entä ohjaus- ja alaryhmien jäsenten omia ja lähipiirin osakkeenomistuksia?

Noiden perustietojen julkisuuteen saamisen jälkeen on helpompi olla kärryillä, mitä epäkohtia työryhmän kautta päätyy julkisuuteen ja sitten hitaasti tapahtuvaan korjaukseen? Ja mitä; tiedossa olevista, epäkohdista taas ei missään nimessä haluta korjata. Eikä sitten edes virallisesti tunnustaa.

Vuoden 2012 lokakuulta oleva > Kukkosen lista - on hyvä muistin virkistäjä tähän kohtaan.

Sinun Savo - lehden reportaasissa mainitun neuvottelukunnan käynnistymistä ja toimia odotetellessa. Lausuntokierroksella olleen tapaturma- ja ammattitautilain uudistuksen TAU (STM114:00/2009) tiimoilta on ollut, julkisuudessa, hiljaista. Hyytävän hiljaista.  Toivottavasti sosiaali- ja terveysministeriö avaa, kaikille kiinnostuneille, mahdollisuuden kommentointiin. Esimerkiksi maalis- ja huhtikuun ajaksi. Laittaen jo pyydetyiltä tahoilta saadut lausunnot keskitetysti kaikkien avoimesti saataville.

Ylen julkisen palvelun ja Suomen tietotoimiston avustamina. Tästä Suomi 2017 - linkistä alkuun.

Avoimuusterveisin
Oikeusturvan VOLF-työryhmä* * * *

Haluatko auttaa meitä kaikkia? – 18.1.2024
Se mitä ei virallisesti ei tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Uusimmat käänteet ja ison kuvan katsaukset löytyvät; esimerkiksi
>>> Suomi 2017 - verkoston
kautta.

Liity mukaan toimiin yli puolue- ja aaterajojen. Yli media- ja etujärjestörajojen.

Yhdessä toimien huomaamme, voimme vaikuttaa ja olemme enemmän.

* * * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *


- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -

Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *


- Kaikki kirjoituksemme linkit ovat julkaisun hetkellä toiminnassa -

Tunnisteet: , , , ,