maanantaina, toukokuuta 11, 2009

Onko EU-vaaleissa vapaus valita toisin?

Moottoriurheilua ymmärtävälle kansalle Katja Boxbergin ja Taneli Heikan kirjoittaman Lumedemokratia - kirjan lukemista voimme suositella lämpimästi.

Lumedemokratia-kirja on hyvä perusteos ymmärtää suomalaisen yhteiskunnan moottorissa vallitsevia kytkentöjä. Kirja on erinomaisen hyvin kirjoitettu ja siksi nopeaa luettavaa.

Kaikkien toimivien ja kehittyvien yhteiskuntien perusta on mielestämme kansalaisten sekä tiedotusvälineiden aktiivinen yhteiskunnan monitorointi. Vain sitä kautta voidaan välittää tietoa, missä kohtaa nopeusmittarin näytöllä kulloinkin mennä viipotamme.

Suomalaisen yhteiskunnan moottorin nopeusviisari kyllä värähtelee, mutta mielestämme väärään suuntaan. Ellei siten tavoitteenamme ole integroitua entistä tiukemmin itäisiin juuriimme?

Ovathan keskustan keskeiset vaikuttajat, kuten pääministeri Matti Vanhanen ja Nokian johtaja Esko Aho, suitsuttaneet viime aikoina Kiinan mallin toimivuutta.

Varsinkin alla oleva kaavio kiteyttää eli positioi mielestämme Suomen tämän hetkisen tilanteen demokratian ja dynamiikan suhteen. Samalla se muistuttaa myös siitä, mihin tilaan mielestämme Euroopan unionin ei pitäisi koskaan tuleman.

- Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana -
Toivottavasti aamuhämärissä syntynyt slouganimme "Missä EU, sinne Suomen malli " on vain harhakuvitelmaa. Euroopassa saattaa tuossa tapauksessa tulla nopeasti levotonta.
Lumedemokratia-kirjasta löytyy mielestämme hyvät moottorin karstanpoistoon auttavat vinkit.

Tosin yhteiskuntamme yskähtelevään moottoriin kertyneen karstaanpoistoon tähtäävät toimenpiteet riippuvat Teistä ja meistä. Halutaanko kertynyttä karstaa poistaa ja olemmeko kukin tahoillamme valmiit tekemään raakaa työtä sen eteen?

Vastuun ja toiminnan ulkoistamisella nykyiselle valtaeliitille tässä nykytilanteessa valitettavasti ollaan. Vapaus valita toisin; alkaa mielestämme äänestämällä tulevissa EU-vaaleissa. Mahdollisimman runsaslukuisesti ja siten ennusteiden vastaisesti.

"Euroahan ei koskaan devalvoida? - terveisin
Oikeusturvan VOLF-työryhmä
* * * *

Haluatko auttaa meitä kaikkia? – 9.8.2017
Se mitä ei virallisesti ei tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Uusimmat käänteet ja ison kuvan katsaukset löytyvät; esimerkiksi
>>> Suomi 2017 - verkoston
kautta.

Liity mukaan toimiin yli puolue- ja aaterajojen. Yli media- ja etujärjestörajojen.

Yhdessä toimien huomaamme, voimme vaikuttaa ja olemme enemmän.

* * * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *


- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -

Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *


- Kaikki kirjoituksemme linkit ovat julkaisun hetkellä toiminnassa -

Tunnisteet: , , , , ,