sunnuntaina, joulukuuta 23, 2012

Vakuutuslääkärijärjestelmästä 2012

Oikeusturvan ajankuvan VOLF-työryhmä verkostoineen alkaa myös hiljentymään joulunviettoon.

Saatamme kohteliaimmin vielä tiedoksenne alla olevan ministeri Risikon työryhmäkokoonpanon virallistamisen sekä siihen liittyvän kaikille avoimen Facebookin tiedonvälityskanavan seurattavaksenne. Kovan kriitikin keskellä on tärkeää esittää myös konkreettisia ratkaisuja. Siitä esitykseen johtava linkki kirjoituksemme lopussa.

Hymy 6/2012 vs. tilanteet 17.10.2014
 

Ministeri Risikon vakuutuslääkärijärjestelmän läpivalaisua miettivään työryhmään nimittämän; Vakuutusongelmaisten liitto ry:n kotisivut ovat olleet ilkivallan takia poissa käytöstä jo useamman kuukauden ajan.Joten autamme omalta osaltamme tiedonvälityksessä.

Vastapuolena olevien toimijoiden koko ja voima on ollut pelottavan suurta. Aivan kuten > Eduskunta 2 - dokumenttinäytelmä - nimin ja kuvin kertoi.

Siksi toivomme tiedottamiseen apua ja tukea kaikilta Teiltä, jotka kokevat potilaiden ja vakuutettujen ihmisoikeuksien sekä oikeusturvan toteutumisen Suomessa tärkeäksi. Eletään kohta vuotta 2013.

Esimerkiksi Kelan tutkijana toimineen, nykyisen eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen > Maija Sakslinin parannusehdotukset vakuutusoikeuteen -, eivät ole 10 vuoden aikana toteutuneet! Se kertonee vastapuolena olevien vakuutusalan toimijoiden valtavasta vallasta. Niin kansanedustajiin, virkamiehiin kuin laillisuusvalvojiin.

Hyvän joulun ja avoimemman uuden vuoden toivotuksin!
Oikeusturvan ajankuvan poppoo>>> HUOM! Sosiaali- ja terveysministeriön linkit lakanneet toimimasta! <<<

Avoin tiedote - Vakuutusongelmaisten liitto ry 21.12.2012:
Vakuutuslääkärijärjestelmää läpivalaisevan työryhmän asettamispäätös ja > kokoonpano (pdf) -

- Stm:n tiedotesivuun aiheesta > tästä linkistä -
- Toimenpideohjelma vakuutuslääkärijärjestelmän kehittämiseksi (pdf) > 7 sivua -
- Tutustu ja laita tietoa, niin halutessasi, verkostoissasi eteenpäin. Kiitos ja hyvää joulua. -

* * *15.10.2016 – HUOM!
Edellä olevat vuoden 2012 linkit ovat lakanneet toimimasta. Joten myös sosiaali- ja terveysministeriö on siirtynyt nettisivuillaan eduskunnan toimintatapoihin. Tuoreenkin tiedon kohdalla saattaa tulla ruudullesi viestiksi tämä:

Error 404 - Hakemasi sivu on väliaikaisesti poissa käytöstä, tai sivua ei ehkä enää ole.”

Joten tee uusi haku ko. sivuston tai internetin hakukoneilla. Esimerkiksi työryhmän hankenumerolla tai hallituksen esityksen (HE) numerolla.

Vakuutuslääkärijärjestelmän työryhmän kohdalla hankenumerot ovat:
STM091:00/2012 Risikko
STM047:00/2014 Räty
Hallituksen esitysnumero vakuutuslääkärijärjestelmää koskien:
HE 109/2014 Hassinen

* * *


Taustalla on menossa kaikkien aikojen pyöräytys. > Kuluttajaparlamentissa 1.10.2012 - kuultiin Kevan vakuutusylilääkäri Tapio Ropposen suusta seuraavaa:

"Jos saisin päättää, työntekijän toimintakykyä arvioisi erikoissairaanhoito, työkykyä työterveyshuolto ja työkyvyttömyyttä eläkevakuutuslaitos."

Käytäntöön saatettuna tämä tarkoittaisi sitä, että työkyvyttömyyteen (HUOM! termi) saa ottaa jatkossa vain kantaa vakuutusyhtiön vakuutuslääkäri!

Joten nyt pitää kaikkien olla tarkkana ja hereillä.

* * * *

Muistathan, että legendaarinen Oikeusturvan VOLF-työryhmä on myös seuraamassa ja tiedottamassa työryhmän ympärillä tapahtuvia asioita. Toimiva ratkaisu heti alkuun lopussa olevassa linkissä. Aurinko paistakoot ja tieto avoimesti kulkekoot!

Ensin pitäisi kuitenkin tehdä selväksi > tullaanko perustuslakia vieläkään noudattamaan? -

Tärkeää on myös herätä siihen, että saamme kaikki mahdolliset potilaiden ja vakuutettujen taustatahot seuraamaan asioita ja tiedottamaan niistä omiin verkostoihinsa.

Tärkein tavoite vakuutuslääkärien rinnalla on myös vakuutuslakimiesten työn tunnetuksi saaminen sekä > "Vakuutuslääketiede kaikille tutuksi!" - kampanjan saaminen täyteen vauhtiin!

Kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Tämänkin ison kokonaisuuden.

* * * *

perjantaina, joulukuuta 21, 2012
Ratkaisu epäkohtiin

Minkälainen olisi sitten Oikeusturvan VOLF-työryhmän ratkaisu?

Esimerkiksi työssään pysyvästi vammautuneen ja/tai sairastuneen potilaan syöksykierteen katkaisemiseksi? Turhien ja erittäin kuluttavien vakuutustaistelujen estämiseksi?

Ratkaisu on naurettavan helppo.

Vakuutusyhtiön, vakuutuslakimiehen ja vakuutuslääkärin roolit muutettaisiin asianomaisempaan suuntaan. He neuvoisivat ohjaisivat vakuutettua oikean suuntaan. Oikeaan aikaan. Oikeaan paikkaan. Työnantajan ja hoitavan lääkärin kanssa yhteistyössä toimien. Kaaviona kuvio näyttäisi tältä:
http://ajankuva.blogspot.fi/2012/12/ratkaisu-epakohtiin.html


* * * *

Haluatko auttaa meitä kaikkia? - 6.10.2016
Se mitä ei virallisesti ei tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Uusimmat käänteet ja ison kuvan katsaukset löytyvät; esimerkiksi
>>> Suomi 2017 - verkoston
kautta.

Liity mukaan toimiin yli puolue- ja aaterajojen. Yli media- ja etujärjestörajojen.

Yhdessä toimien huomaamme, voimme vaikuttaa ja olemme enemmän.

 

* * * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *

- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -


Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

Tunnisteet: , , , , ,