lauantaina, joulukuuta 01, 2012

Vakuutuslääketiede kaikille tutuksi!

Vakuutuslääketieteen tiimoilta on hyvä saada nämä kolme perusasiaa selville. Mitä tarkoittaa eri osapuolten välillä vakuutuslääketieteestä ja vakuutuslääkäreistä puhuttaessa seuraavat termit:

1. avoimuus
2. läpinäkyvyys
3. rehellisyys

Ilman yhdenmukaista ymmärrystä ko. asioista; ministeri Risikon käynnistymä > vakuutuslääkärijärjestelmän läpivalaisu - uhkaa muuten jäädä pahasti torsoksi.

Vakuutuslääketiede ja vakuutuslääketieteellinen arvio ovat keskeisimmät toimintainstrumentit vakuutuslääkärien ja vakuutuslakimiesten toiminnassa.

"Vakuutuslääketiede kaikille tutuksi!" - kampanja poistaa turhat epäluulot vakuutuslääkäreiden kontolta.


Hyvä kaikkien tietää. Vakuutuslääkärihän ne korvauspäätökset lääketieteellisiä seikkoja sisältävissä vahinkotapauksissa yksin tekee. Niin kuin Pohjolan vakuutusylilääkärinä toiminut Esa Rahkonen oheisessa Tapaturmavakuutus - lehden numerossa 4/2007 rehellisesti kertoo.


Päivätasolla vähintään 50 korvauspäätöstä. Tunnissa 7 päätöstä. 8,5 minuuttia per päätös.

Tuossa laskelmassa huomioitu se, että vuodessa 200 työpäivää, tehokas työaika 7 tuntia per päivä. Tahti on huikean kova. Koska se edellyttää tasaista tahtia ympäri vuoden. Tahdista tulee väistämättä mieleen yhtymäkohtia > kirjallisesti ja suljetusti toimivaan vakuutusoikeuteen -.

LÄÄKÄRISEURA DUODECIMIN ARKISTOT AUTTAVAT
TIEDONJANOISIA

Oikeusturvan ajankuvan > Facebookissa - saama vastaus 19.11.2012; Lääkäriseura Duodecimiltä, kaikille vakuutuslääketiede - nimisestä tieteenalasta kiinnostuneille tiedoksi.

Mikäli Sinulla ei ole Facebook-profiilia tai et halua kirjaantua sisään, niin sulkemalla linkistä ruudullesi tulevan kirjaantumisruudun; voit lukea esimerkiksi tuota Oikeusturvan ajankuvan Facebook-profiilia avoimesti (Tilanne 1.12.2012 kello 10:12).


> Lääkäriseura Duodecim - Facebookissa
Hei! Kannattaa kysyä Suomen Vakuutuslääkärien yhdistyksestä (SVLY). Jos olet kiinnostunut vakuutuslääketieteellisistä artikkeleista, niin Aikakauskirja Duodecimin arkistosta löytyy useita artikkeleja hakusanalla 'vakuutuslääketiede',
> www.duodecimlehti.fi - 

Mielenkiintoisia lukuhetkiä vakuutuslääketieteen parissa. Toivottavasti mahdollisimman paikkansa pitävä tieto vakuutuslääketieteestä leviää, kaikkien siitä kiinnostuneiden joukkoon. Varsinkin kirjallisesti suoritettava vakuutuslääketieteellinen arvio on hyvä saada viimeinkin tutuksi kaikille vakuutetuille.

Kaikki yllä oleva liittyy aiempaan artikkeliimme > Vakuutuslääketiede -

"Iloista ja avointa joulunaikaa kohti" - terveisin
Oikeusturvan VOLF-työryhmä

Tunnisteet: , , , , ,