lauantaina, joulukuuta 01, 2012

Vakuutuslääketiede kaikille tutuksi!

Vakuutuslääketieteen tiimoilta on hyvä saada nämä kolme perusasiaa selville. Mitä tarkoittaa eri osapuolten välillä vakuutuslääketieteestä ja vakuutuslääkäreistä puhuttaessa seuraavat termit:

1. avoimuus
2. läpinäkyvyys
3. rehellisyys

Ilman yhdenmukaista ymmärrystä ko. asioista; ministeri Risikon käynnistymä > vakuutuslääkärijärjestelmän läpivalaisu - uhkaa muuten jäädä pahasti torsoksi.

Vakuutuslääketiede ja vakuutuslääketieteellinen arvio ovat keskeisimmät toimintainstrumentit vakuutuslääkärien ja vakuutuslakimiesten toiminnassa.

"Vakuutuslääketiede kaikille tutuksi!" - kampanja poistaa turhat epäluulot vakuutuslääkäreiden kontolta.


Hyvä kaikkien tietää. Vakuutuslääkärihän ne korvauspäätökset lääketieteellisiä seikkoja sisältävissä vahinkotapauksissa yksin tekee. Niin kuin Pohjolan vakuutusylilääkärinä toiminut Esa Rahkonen oheisessa Tapaturmavakuutus - lehden numerossa 4/2007 rehellisesti kertoo.


Päivätasolla vähintään 50 korvauspäätöstä. Tunnissa 7 päätöstä. 8,5 minuuttia per päätös.

Tuossa laskelmassa huomioitu se, että vuodessa 200 työpäivää, tehokas työaika 7 tuntia per päivä. Tahti on huikean kova. Koska se edellyttää tasaista tahtia ympäri vuoden. Tahdista tulee väistämättä mieleen yhtymäkohtia > kirjallisesti ja suljetusti toimivaan vakuutusoikeuteen -.

LÄÄKÄRISEURA DUODECIMIN ARKISTOT AUTTAVAT
TIEDONJANOISIA

Oikeusturvan ajankuvan > Facebookissa - saama vastaus 19.11.2012; Lääkäriseura Duodecimiltä, kaikille vakuutuslääketiede - nimisestä tieteenalasta kiinnostuneille tiedoksi.

Mikäli Sinulla ei ole Facebook-profiilia tai et halua kirjaantua sisään, niin sulkemalla linkistä ruudullesi tulevan kirjaantumisruudun; voit lukea esimerkiksi tuota Oikeusturvan ajankuvan Facebook-profiilia avoimesti (Tilanne 1.12.2012 kello 10:12).


> Lääkäriseura Duodecim - Facebookissa
Hei! Kannattaa kysyä Suomen Vakuutuslääkärien yhdistyksestä (SVLY). Jos olet kiinnostunut vakuutuslääketieteellisistä artikkeleista, niin Aikakauskirja Duodecimin arkistosta löytyy useita artikkeleja hakusanalla 'vakuutuslääketiede',
> www.duodecimlehti.fi - 

Mielenkiintoisia lukuhetkiä vakuutuslääketieteen parissa. Toivottavasti mahdollisimman paikkansa pitävä tieto vakuutuslääketieteestä leviää, kaikkien siitä kiinnostuneiden joukkoon. Varsinkin kirjallisesti suoritettava vakuutuslääketieteellinen arvio on hyvä saada viimeinkin tutuksi kaikille vakuutetuille.

Kaikki yllä oleva liittyy aiempaan artikkeliimme > Vakuutuslääketiede -

"Iloista ja avointa joulunaikaa kohti" - terveisin
Oikeusturvan VOLF-työryhmä

Tunnisteet: , , , , ,

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Kiitos uutisoinnista vakuutusasioissa, joka ensimmäistä kertaa ajankohtainen asia elämäni aikana. Kaaduin tapaturmaisesti työmatkalla 19.12.2011, josta vuoden sairauslomalla ja parhaillaan kuntoutusvapaalla. Vakuutusyhtiö Lähi-Tapiola käsitteli aluksi tapaustani yli puoli vuotta ja viimein pääsin tutkimuksiin kesällä 2012 Tays:n aivovammayksikköön. Kaatumisen myötä vammauduin ja diagnoosina keskivaikea aivovamma selkeine oireineen. Sairauspäivärahaakin vakuutusyhtiö viimein maksoi 30.9.2012 saakka. Sen jälkeen asiaani on käsitelty useissa kokouksissa ja näyttääpä siltä, että vakuutusyhtiö etsii kuumeisesti "lääketieteellisestä" näyttöä, jotta sairauspäivärahan ja muiden korvausten osalta ei tarvitse lakisääteisestä tapaturmavakuutuksesta korvauksia maksaa. Nyt edessä on tutumisupyyntö Helsingin ja Uudenmaan SHP aivavammapoliklinikalle ja sitä hämmästelen, kun ei samaan yksikköön kuin kesällä 2012 eli Tampereen yliopistolliseen sairaalaan. Odottelen parhaillaan tietoa vakuutuslääkärin nimestä, sillä tavoitteeni on selvittää, ohjataanko minua vakuutusyhtiön "omalle lääkärille", jotta "lääketieteellinen näyttö" saadaan vakuutusyhtiön mieleiseksi. Hämmästelen myös sitä, että minulle ei vakuutusyhtiöstä anneta omaa asiaani koskevaa tietoa, vakuutuspäätökset ja jopa matkakorvausasiat roikkuvat vakuutusyhtiössä kuukausia. Onko kenelläkään vastaavia tietoja asiaan? Minua on varoitettu, että Suomessa on arviolta noin satatuhatta aivovamman jälkitilasta pysyvästi kärsivää ihmistä. Tai itse asiassa parhaillaan käynnissä olevan tutkimuksen mukaan heitä on jopa selvästi enemmän, joka on kansantaloudellisesti merkittävä asia. Tuntumani vakuutusyhtiö Tapiolan toiminnasta on, että minusta pyritään tekemään seuraava uhri. Toivon hartaasti, että vakuutusyhtiön toiminnan näkyväksi tekemistä jatketaan ja tapauksista uutisoidaan mediassa. Minä olen vielä topilas, eli en tiedä selviänkö takaisin elämään, mutta apuvoimien kanssa katsomme tapaukseni loppuun ja uutisoimme siitä mahdollisuuksien mukaan näyttävästi.

2/05/2013 3:51 ip.  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home