keskiviikkona, marraskuuta 14, 2012

Vakuutuslääketiede

"Vakuutuslääketiede kaikille tutuksi!" - kampanjan aika on juuri nyt. Se niveltyy näpsäkkäästi osaksi ministeri Risikon kesäkuussa käynnistämää
> "Vakuutuslääkärijärjestelmän läpivalaisu" - - projektia.

Vakuutuslääkärit perustavat toimensa > vakuutuslääketiede - - nimiseen tieteeseen, joka on mielestämme saatava kaikille suomalaisille viimeinkin tutuksi. Oikean tieteen olemukseenhan kuuluu se, että tieteeseen liittyvät asiat ovat läpinäkyviä ja avoimesti kaikkien siitä kiinnostuneiden arvioitavissa sekä myös arvosteltavissa.

Myös vakuutuslääketiedettä valvova tiede-elin yhteystietoineen on hyvä saada viimeinkin julki. Jos vakuutuslääketiede on siis oikea tiede...

Tällaisen vastauksen saimme > Oikeusturvan ajankuvan Facebookin - kautta Suomen Akatemialta. Mikäli Sinulla ei ole Facebook-profiilia tai et halua kirjaantua sisään, niin sulkemalla linkistä ruudullesi tulevan kirjaantumisruudun; voit lukea Oikeusturvan ajankuvan Facebook-profiilia avoimesti (Tilanne 14.11.2012 kello 10:12).

Klikkaamalla alla olevia kuvia hiirelläsi; saat sen ruudullesi terävämpänä.

Vakuutuslääketiede - nimisestä tieteestä vastaavan tiede-elimen metsästys jatkuu.

Valtakunnallisen sosiaali- ja terveysalan eettisen neuvottelukunnan > ETENE:n - sivuilta tehdyt osumat hakusanoilla vakuutuslääketiede ja vakuutuslääkäri tuottivat 0 - tuloksen.

Ei osumia hakusanalla - vakuutuslääketiede

Ei osumia hakusanalla > vakuutuslääkäri

Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että olemme taas sosiaali- ja terveysministeriössä.

Tästä > Hyviä uutisia - linkistä katsaus tilanteisiin, jossa vakuutuslääketieteen ja vakuutuslääketieteen laillisuusperustetta sekä niiden laillisuusvalvojia Suomessa yritettiin selvittää. Sosiaali- ja terveysministeriön kautta.

JOHAN BÄCKMANIN DOSENTTIKOHU JA VAKUUTUSLÄÄKETIETEEN DOSENTIT


Kasvavaa ihmetystä on herättänyt myös se, että mikseivät valtakunnalliset ja niin sanotut viralliset tiedotusvälineet saa selvittää ja raportoida tätä vakuutuslääketiede - nimistä asiakokonaisuutta avoimeen julkisuuteen?

Mistä ovat esimerkiksi > vakuutuslääketieteen dosentit - tehty ja minkälaiset ovat heidän taustoiltaan löytyvät kytkentäkaaviot sekä opinnäytteet?

Tässä aihekokonaisuudessa piilee mielestämme "Suuri journalistipalkinto 2013" - kuin myös "Suuri journalismipalkinto 2013" - siemenet?

Suomi 2017 ajatushautomon "Hyviä uutisia" - sarjan > numerosta 23 - kiinni vakuutuslääketieteen saloihin ja sen keskeisiin henkilöihin. Rkp:n rooli on yllättävän iso.

Vakuutuskonserni Sammon hallituksen pitkäaikainen jäsen, ex-oikeusministeri ja nykyinen ministeri Christoffer Taxell, rkp:n ex-puheenjohtaja Stefan Wallin ja rkp:n ex-puoluesihteeri Ulla Achren voivat omalta osaltaan antaa vakuutuslääketiede - nimisen tieteen nyt panoksensa asiakokonaisuuden avaamisessa. Eikös vain?

"Ole korvauksitta, me hurmaamme" - terveisin
Oikeusturvan VOLF-työryhmäps. Toivottavasti myös nämä aktiiviset potilas- ja kansalaisjärjestöt nostavat tätä asiakokonaisuutta päivänvaloon. Vain yhdessä toimien olemme enemmän. Kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää:

http://www.suomenkipu.com/

http://homepakolaiset.fi/

Samalla toivomme, että mahdollisimman monet potilas- ja kansalaisjärjestöt tulevat pikku hiljaa Facebookiin. Kuin myös päättäjien (ministerit, mepit, kansanedustajat, etujärjestöt) ja esimerkiksi sosiaali - ja terveysministeriön kanssa > Twitteriin -

Jos eivät siellä jo olekin. Koska siellä kysyminen ja vastaaminen tuntuvat olevan tätä päivää.

Siitä konkreettisena esimerkkinä tuon alun Suomen akatemian avoin vastaus. Näin toimien merkittävät asiat eivät hautaudu sähköposteihin ja elottomiin internet-sivustoihin, vaan ovat kaikkien kiinnostuneiden seurattavissa.

Itseohjautuvaan vertaistukeen panostavilla järjestöillä on mielestämme paljon annettavaa tiedonvälitykseen.  Oli se sitten sanaa taikka kuvaa. Tekstimuotoisesta toiminnasta voitaneen nostaa  hyväksi esimerkiksi tämä Oikeusturvan ajankuva - kokonaisuus. Jota useat toimittajat, virkamiehet ja politiikot ovat kiitelleet. Yllättäen myös ulkomaita myöden!

* * * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *

- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

Tunnisteet: , , , , , , ,