tiistaina, kesäkuuta 25, 2013

Twitter

- Klikkaamalla kuvakoostetta hiirelläsi,
saat sen ruudullesi isompana -
 


Kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Isojakin kokonaisuuksia.

Oikeusturva - yhteisö > Facebookissa -
Oikeusturva - yhteisö > Twitterissä -


* * * *

Yhtiöiden tilastot kaikkien saataville.
 

Toivottavasti saamme tiedon OP-Pohjolan = Pohjola Vakuutuksen ja A-vakuutuksen täydellä tapaturmaeläkkeellä
(100 prosentin työkyvyn aleneman mukaisesti) olevien määrästä julkisuuteen pikaisesti.


> Tästä linkistä oivaan alkuun -
Toivottavasti keskustelu vaalirahasta ja sen vaikuttavuuksista avautuu OP-ryhmän ulostulon myötä.

Liiketoimintajohtaja ja pääjohtajan varamies Tony Vepsäläisen Tampereen yliopistolla 12.11.2012 antama vastaus on merkittävä. Ensin kysymys ja sitten OP-ryhmän antama vastaus.

“Kysäsen vähän muusta tähän väliin. Onks OP-Pohjola maksanu vaalitukia? Jos on, niin kenelle ja kuinka paljon ja miksi?”

”OP-Pohjola ryhmä on julkistanut kaikki vaalituet, mitä se on matkan varrella myöntänyt. Meillä on ollut käytössä sellainen systeemi, että me ollaan annettu puolueille niitten parlamentaaristen voimasuhteitten mukaisessa suhteessa vaalitukea. Mutta sen lopettamisesta on nyt jonkin verran kulunut aikaa ja sitä ennen myönnetyt vaalituet on julkisesti raportoitu.”


Kun avoimeen ja julkiseen vertailuun saadaan OP-ryhmän vaali- ja puoluerahoitukset, esimerkiksi vuosia 1993-2013 koskevana, niin Suomessa ruvetaan jo saamaan riittävää perspektiiviä kunta-, eduskunta-, euro- ja presidentinvaalien suhteen.

Sen jälkeen on helpompi lähteä arvioimaan vaali- ja puoluerahoituksen vaikuttavuutta esimerkiksi vakuutusalan lainsäädäntöön ja laillisuusvalvonnan tilaan Suomessa.

> Tästä linkistä jo vuonna 2007 esiin tuotuihin tilanteisiin -
- tutustu myös Oikeusturvan Eduskuntavaalistartteihin osat 1/5 - 5/5

Ja kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Isojakin asiakokonaisuuksia.


VÄLIKÄSIEN KAUTTA MAKSATETTAVA VAALIRAHOITUS MYÖS PÄIVÄNVALOON


Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen/sd antoi aikanaan, asiaan liittyvänä, erinomaisen sisäpiirin vinkin, joka jäi julkisuudessa jostain syystä pienelle huomiolle:

Yle Häme 23.9.2009 klo 8:47


Eduskunnan varapuhemies muistutti YLE Radio Hämeessä, että esimerkiksi presidentinvaalissa ilmoituslasku oli tarjottu suoraan yrityksen maksettavaksi...

* * * *


Vain yhdessä toimien olemme enemmän. Niin yhteiskunnallisten asioiden avoimuuden kuin sisäpiirien salaisuuksien jakamisen suhteen.

Tunnisteet: , , , , , , , , , , ,