perjantaina, elokuuta 28, 2009

Vielä on kesää ja vaalirahakohua jäljellä

Työeläkelaitoksiin kohdistuvat selvitykset mahdollisina vaalirahoittajana tuntuvat pysähtyneen kuin seinään.

Kuitenkin kaikki nuoremmatkin sukupolvet alkavat pikku hiljaa ymmärtämään pelin hengen. Kuten miten yksimielisesti tämän päivän eläke-etuja pystytään koko ajan leikkaamaan tulevaisuuden eläkkeensaajilta.

Elinkeinoelämän Tutkimuslaitoksen eli Etlan toimitusjohtaja Sixten Korkmanin sanoja mukaillaksemme: ”That´s life, we`re doing these operations without knife!”


Swanljung: Eläkeyhtiöiden poliittisissa kytköksissä ei selvitettävää
Lähde: Yle Uutiset 25.6.2009

- Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana -

Mystinen ”On Sovittu Että” – järjestelmä jatkanee taustalla vaalirahakohun valtakunnallista vaimentamista koko ajan…? Joten meidän on pakko ottaa esille kesän uutisvirrasta tekemämme avoimet analyysit tarkasteluanne varten. Olkaa hyvät.


SISÄPIIRIN VINKKI VAALIRAHOITUKSEN JATKOSELVITTELYSTÄ

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen on antanut mielestämme selkeän signaalin jatkoselvittelyn tarpeesta. Koko 2000-luvun osalta.

Monet rahoittajat ovat Tujusen mukaan ottaneet puolueeseen yhteyttä ja antaneet luvan kertoa tuesta.

"Toinen syy rahoituksen avaamiseen on se, että pitkään jatkunut keskustelu on aiheuttanut lieveilmiönä epäilyksiä ja vihjailuja jopa mahdollisesta korruptiosta. Lisäksi keskustelussa on mennyt iloisesti sekaisin puolueelle tulleet ja ehdokkaille tulleet tukimaksut", Tujunen sanoo.

Kokoomus on nyt avannut rahoituksensa 1. kesäkuuta 2006 lukien. Tietoihin sisältyy eduskuntavaalien 2007 varainhankinta ja tämä vaalikausi.

Tujusen mukaan tämä on kokoomukselta kertaluonteinen operaatio epäilysten hälventämiseksi ja väärinkäsitysten korjaamiseksi.

"Kyseessä siis on vain puolueelle tulleet rahat, ei kokoomuksen ehdokkaille tulleet tukirahat, joiden ilmoittamisesta ehdokkaat vastaavat lain mukaan itse, ja joista me emme välttämättä edes tiedä mitään", Tujunen täsmentää.


Lähde: HS–STT Kokoomus julkisti vaalirahoituksensa 12.8.2009


KAIKEN TAKANA ON SITTENKIN VAALIRAHOITUS?

Vaalirahoituksen todellisesta vaikuttavuudesta aletaan saamaan yhteismitallista tietoa vasta kun kaikkien ehdokkaiden vaalikampanjoiden rahoitukset on saatu avattua.

Toivottavasti kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen tuuppasee pian oman puolueensa edustajat Toivo-talkoisiin. Avoimiin ja katu-uskottaviin.

Työeläkelaitoksiin ja mahdolliseen vaalirahoitukseen liittyvänä episodina on hyvä saada avoimesti tietää, että mitä tapahtui vuoden 2005 jälkeen PCA - menetelmälle? Myös Englannin mallina tunnetun potilaiden jäljellä olevaa työkykyä erinomaisesti selvittävä hanke haudattiin mystisesti.

Kuitenkin Kelan julkaisemat kolmen työeläkeyhtiön koekäytön tulokset kertoivat sen käytön parantavan selkeästi potilaiden ihmisoikeuksia ja oikeusturvaa.


2000-LUVUN VAALIEN EHDOKKAIDEN AVOIMEN VAALIRAHOITUKSEN ABC


Ruohonjuuritason juridinen tulkinta vaalirahoituksen täydellisestä avaamisesta on ollut jo pidemmän aikaa erittäin selkeää.

A.
Laki ehdokkaan vaalirahoituksesta 414/2000 oli voimassa kaikkia valtakuntamme vaaleja koskevana 30.4.2009 asti.

B.Laki (414/2000) sallii antamaan alkuperäiset lahjoittajan nimitiedot kaikista rahoittajatahoista, vaikka rahoja on siirretty kampanjaa varten perustetun yhdistyksen tai mahdollisten välikäsiyhdistysten kautta.

C.
Lain (414/2000) avoimet sanamuodot antavat täydet mahdollisuudet takautuvalle selvittelylle.

Koski sitten tuo rahan tai vastikkeellisen rahasuorituksen antaminen etujärjestöä, yhdistystä, säätiötä ja/tai yritystä. Nimikkeenä esimerkiksi seminaarilippu, taidehankinta, golf-tapahtuma tai vastaava.

Laki (414/2000) sallii ko. nimitietojen antamisen takautuvasti ilman keinotekoiseksi luotuja eurorajoja.

Takautuvaan selvittelyyn voidaan siten ottaa kaikki 2000-luvun vaalit, jotka on pidetty ennen 30.4.2009. Kuten presidentinvaalit, EU-vaalit, eduskuntavaalit ja kunnallisvaalit.


KOKOOMUS JA VAKUUTUSKONSERNI SAMPO


Maanantaina 10.8.2009 Sammon maksamista vaalirahoista uutisoi muun muassa MTV3.- Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana -


Työeläkevakuuttajien kattojärjestön Telan toimitusjohtaja Esa Swanljung antoi jo kesäkuussa 10 pisteen arvoisen vihjeen vakuutuskonsernin Sammon mahdollisten vaalirahavirtojen lisäselvittämisestä.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Näin toimitusjohtaja Swanljung Yle Uutisten mukaan 25.6.2009:

- Ei minulla ole tiedossa mitään mistään poliittisista kytkennöistä yhdenkään työeläkeyhtiön osalta. Ymmärrän sen jos pääministeri tahtoo, että valtionhallinnossa tai jossakin muualla tehdään selvitys.

- Miksi juuri työeläkeyhtiöiden, miksei kaikkien Suomen yhtiöiden tai vaikka Ruotsin ja Norjan yhtiöiden? Mihin tämä vaatimus oikein perustuu? Ei näissä yhtiöissä ole minun tietojeni mukaan mitään sellaisia syitä, minkä takia tämmöinen kysymys olisi ajankohtainen, hämmästelee Swanljung.
Eläkevakuuttajia valvova Finanssivalvonta kieltäytyi ottamasta kantaa asiaan.- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

KOLME PIENTÄ RUOHONJUURITASON JATKOKYSYMYSTÄ

1.Vakuutuskonserni Sammon suurimpia omistajia ovat alla olevan kaavion mukaan suomalaiset työeläkeyhtiöt. Mikä on niiden rahallinen suuruus esimerkiksi kokoomuksen ja SDP:n ehdokkaiden omissa vaalikampanjoissa 2000-luvulla?

2.
Paljonko kansainvälinen vakuutuskonserni Sampo on mahdollisesti sijoittanut vaalirahaa työeläkevakuuttajien kattojärjestön Telan toimitusjohtaja Esa Swanljungin vinkkaamiin maihin, kuinka paljon ja mille puolueille?

3.Mitä asioita Finanssivalvonta tosiasiallisesti Suomessa valvoo?


SAMMON SUURIMMAT OMISTAJAT PER 31.3.2009


- Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana -

Mielenkiinnolla odotamme hallitus- ja pääministeripuolue keskustan asennetta tämän avoimesti esille tuomamme vaalirahakohuhaaran selvittelyyn.

Vai onko kaikkialle ulottuva mystinen ”On Sovittu Että” – järjestelmä päättänyt taas kerran lopettaa kaiken aiheesta käytävän julkisen keskustelun?


”Säpäkkää säpinää vaalirahoituksen selvittelyyn” – terveisin
Oikeusturvan VOLF - työryhmä


* * * *

Haluatko auttaa meitä kaikkia? – 25.2.2017
Se mitä ei virallisesti ei tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Uusimmat käänteet ja ison kuvan katsaukset löytyvät; esimerkiksi
>>> Suomi 2017 - verkoston
kautta.

Liity mukaan toimiin yli puolue- ja aaterajojen. Yli media- ja etujärjestörajojen.

Yhdessä toimien huomaamme, voimme vaikuttaa ja olemme enemmän.

* * * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *


- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -

Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *


- Kaikki kirjoituksemma linkit ovat julkaisun hetkellä toiminnassa -


 

Tunnisteet: , , ,