tiistaina, helmikuuta 05, 2013

Vakuutuslääkäreiden nimet julki?

Vakuutuslääkäreitä, vakuutuslakimiehiä ja vakuutuslääketiedettä koskevaa tietoa ei ole tällä hetkellä vakuutettujen/potilaiden toivomalla tavalla saatavilla.

Ylen ajankohtaisohjelmien nettisivulla on avattu keskustelumahdollisuus vakuutuslääkäreistä. Liittyy eiliseen, 4.2.2013, A-studion ohjelmatiedoissa olleeseen jaksoon.

> Vakuutuslääkäreiden nimet julki? -

Pohjana tätä kirjoittaessamme on seuraavan sisältöinen Anonyymin kommenttikirjoitus:

"Yli 90 korvauksen hakijoista on tyytyväisiä saamiinsa korvauksiin.


Tyytymättömästä joukosta osan kohdalla on oikeasti vaikea sanoa esim. tapaturmassa, onko ko. oireilu tapaturma- vai sairausperäistä. Ja sitten on olemassa ne, jotka esim, vaativat selkävaivasta korvausta, vaikka tapaturmassa sattui toiseen ranteeseen. Ja sitten ihmetellään, miksi nuo kamalat paperilääkärit eivät pidä vaivaa korvattavana!

On muistettava, että kun asiakas tilittää esim. aikoinaan menneessä Karpon ohjelmassa, vaitiolovelvollisuus sitoo vakuutusyhtiötä. Totuus voi olla yhtiön näkökulmasta hyvinkin toisenlainen. Ja ei riitä, että hoitava lääkäri kirjoittaa lausuntoon potilaan olevan työkyvytön. Tämä pitää myös PERUSTELLA kattavasti. Jos hoitavan lääkärin lausunto on huono (usein näin on), työkyvyttömyyttä ei ole näytetty toteen.


Ja se yksi, joka vetosi keskustelupalstalla mm. että hän on saanut 20 diagnoosia, mutta eläkettä ei myönnetä. Minäkin saisin omista nykyisistä ja menneistä sairauksistani ja oireiluistani helposti 20 diagnoosia, mutta olen täysin työkykyinen nykyiseen työhöni. Yritin kysellä, mikä tällä henkilöllä oli. Ei vastausta. Eihän diagnoosien määrä kerro työkyvyn tasoa. Joskus vain yksi diagnoosi voi olla työkyvyttömyyden syy.


En ihmettele, miksi vakuutuslääkärit haluavat pitää matalaa profiiliaan. Se vihaliike, joka tuntuu olevan heitä vastaan esim. erään aikakauslehden lääkärilistan muodossa, voi olla jo uhka heidän turvallisuudelleen.


Vakuutuslääkärit ovat hyvin koulutettuja ja kokeneita, erikoislääkäreitä. Mielelläni kyllä ottaisin sen listan, ja valitsisin sen perusteella, kenelle menisin itse tarvittaessa ;-)"


Koska julkisesta keskustelusta on tulossa toivomme mukaan vilkas ja kattava, niin teimme kuvakoosteen vauhdittamaan keskustelua Ylen sivuilla. Vakuutuslakimiehiä ja vakuutuslääketiedettä unohtamatta.

A-studiossa 4.2.2013 mainitusta Vakuutusongelmaisten liitto ry:n käynnissä olevasta oikeustaistelusta vakuutuslääkäritietojen julkisuuden suhteen hallinto-oikeudessa saatte halutessanne lisätietoa

> tästä Oikeusturvan ajankuva linkistä. -

Kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Isojakin asiakokonaisuuksia.

"Aurinko paistakoot ja faktat meidät tavoittakoot!" - terveisin
Oikeusturvan VOLF-työryhmä
Myös > vakuutuslääkäreiden - samoin kuin > vakuutuslakimiesten - sidonnaisuudet avoimesti esiin.

Molempien ammattiryhmien sidonnaisuuksien ja kytkösten selville saamisessa on edessä valtavan iso työkenttä, mutta on tärkeää myös tiedostaa tämä aihe:

> Vakuutuslääkäreiden valvonta aukkoja täynnä -
- katsaus on tehty 21.5.2009 ja koskee Valviraa...

Vakuutusalan mukaan vakuutuslääkäreiden valvonta on kunnossa. Muun muassa eduskunnan oikeusasiamiehen ja Finanssivalvonnan toiminnan ansiosta.

Katso Finanssivalvonnan vastaus dnro 23/202/2010 > tästä linkistä -

Tällä hetkellä tiedossamme olevat vakuutuslääkäritiedot, jotka on julkaistu avoimesti tiedotusvälineissä ovat seuraavat:

Hymy 6/2012, sivut 18 - 21 (sisältää sosiaali-ja terveysministeri Paula Risikon/kok haastattelun)
Hymy 04/2005, sivut 18 - 26
Hymy 05/2005, sivut 66 - 70 (sisältää oikeusministeri Johannes Koskisen/sd haastattelun)
Hymy 06/2005, sivut 76 - 79

* * * *


Välipäivitys 24.5. 2013 kello 19:18:


Tsekkaa oikeusministerinä pitkään toimineen Johannes Koskisen/sd. haastattelut vuosilta 2000 (Yle) ja 2005 (Hymy). Vakuutusala saa viivyteltyä epäkohtien korjaamista helposti yli 13 vuotta!

Tästä > linkistä - lisää. Kiitokset ko. tiedosta muistuttaneelle. Linkki voimassa välipäivityksen julkaisun hetkellä.* * * *

Päivitys 12.4.2013Tästä kaikesta julkisen vallankäyttöön liittyvässä  > Finngate skandaalissa - on kyse.

Ovatko perussuomalaiset ja vasenryhmä ainoat eduskunnassa olevista puolueryhmittymistä, jotka uskaltautuvat puolustautumaan perustuslaissa potilaille/vakuutetuille taattuja oikeuksia?
* * * *

Haluatko auttaa meitä kaikkia? - 19.5.2023
Se mitä ei virallisesti ei tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Uusimmat käänteet ja ison kuvan katsaukset löytyvät; esimerkiksi
>>> Suomi 2017 - verkoston
kautta.

Liity mukaan toimiin yli puolue- ja aaterajojen. Yli media- ja etujärjestörajojen.

Yhdessä toimien huomaamme, voimme vaikuttaa ja olemme enemmän.

* * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *


- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -

Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *


- Kaikki kirjoituksemma linkit ovat julkaisun hetkellä toiminnassa -
Tunnisteet: , , , ,