keskiviikkona, huhtikuuta 29, 2009

Käytä ääntäsi EU-vaaleissa

Vuoden 2009 EU-vaalit lähestyvät kovaa vauhtia.

Hieman työryhmässämme on oltu hämillään tulevien vaalien nimestä. Pitäisikö eduskuntavaalit muuttaa nimeltään Suomi-vaaleiksi? Vai pitäisikö puhua sittenkin konkreettisemmalla termillä - europarlamenttivaaleista?

Eilen käsittelemämme "Halonen Order" on herättänyt melkoista sutinaa verkostossamme.

Varsinkin, kun otetaan huomioon, että Suomi on jäänyt mielestämme monitoroimatta vakuutusoikeudellisen tuomioistuinjärjestelmän suhteen vuosikausien ajan.

Miksì?

EIT eli Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen antamat langettamat tuomiot ja korvaussummat ovat halpa hinta Suomen valtiolle siitä, että se hyväksyy edelleenkin ratifioimiensa sopimusten vastaiset toimet Kelassa, vahinkovakuutus -, liikenne- ja työeläkeyhtiöissä sekä vakuutusoikeudellisessa tuomioistuinjärjestelmässä.

Samoin kuin kyseinen järjestely tuntuu sopivan miljardien eurojen liiketoimintaa pyörittäville finanssikonserneille.

Kansallisesti tätä ongelmakenttää ei jostain syystä pystytä taikka haluta ratkaista. Siksi olisi mielestämme valtavan hienoa, että ennen EU-/europarlamenttivaaleja kansalaiset saisivat kotiinsa kannettuna laajan ja kattavan katsauksen kaikista niistä oikeustoimikeinoista, joita yksittäinen ja loputtomalla paperisodalla kiusattu potilas voi saattaa vireille Euroopan unionin toimielimien kautta.

Uskomme tämän kansallisen julkipainamisen synnyttävän myös aivan toisenlaisen kiinnostuksen tuleviin EU -/europarlamenttivaaleihin.

Samoin kuin puolue- ja vaalirahoituksen yhteisöllisesti tapahtuvaan monitorointiin. "Halonen Order" hengen mukaisesti.


MENETHÄN TAPAAMAAN EUROPARLAMENTTIIN PYRKIJÖITÄ?


Ota mukaan jotain kättä pitempään, jolla voit jättää tapaamillesi ehdokkaille ideoitavaa. Yksi esimerkki alla.

Näin toimien voit pyytää jututtaamasi ehdokasta päivittämään hänen internet-sivuilleen ratkaisumallin esitteen kautta löytyvistä yhteiskunnallisista epäkohdista. Näin saat tuoretta tietoa siitä, mitä häntä äänestämällä olet tilaamassa ja miten kärryillä kyseinen ehdokas on Sinua kiinnostavista aiheista.

- Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana -

Tallenna esite koneellesi, viemällä osoitin .jpeg - muodossa olevan kuvan päälle ja käyttämällä hiiresi kakkospainiketta ja tulosta sitten A4-pystykoossa paperille. Vaikka mustavalkoisena ja askartele mukaasi tarvittava määrä ideoiden herätyslappuja ehdokkaille.

Toivottavasti 241 ehdokkaan joukosta löytyy itse kullekin meistä sopiva haastattelun ja tapaamisen kohde. Joka vielä suostuu päivittämään ennen vaaleja www-sivuille näkökantojaan konkreettiseen ja monia kiinnostavaan aiheeseen. Vakiintuneen vaalijargonin ja - jallituksen sijasta.

"Älä säästä ääntäsi!"- terveisin
Oikeusturvan VOLF-työryhmä

Tunnisteet: ,