tiistaina, marraskuuta 24, 2009

Finanssialan vallankumouksesta - Bubble Vista

Terveessä yhteiskunnassa tarvitaan aina vastakkaisia voimia ja erilaisia mielipiteitä.

Kansalaisten vaipuminen asenteelliseen apatiaan ja sitä kautta passiivisuuteen yhteisten asioiden hoitamisen suhteen ennakoi mielestämme ikäviä asioita tapahtuvaksi.

Siksi olemme ihmetelleet sitä, että vaalirahoituksen avaaminen on pysähtynyt kuin seinään. Hallitusohjelmien tekoon vuosina 2003 ja 2007 osallistuneiden henkilöiden nimien ja organisaatioiden avoimeen julkisuuteen saaminen tuntuu myös tyssäävän vakaan vaikenemiseen muuriin.

Siirrymme tämän Vastavallankumous – nimisen videon myötä hyödyntämään visualisoinnin mahdollisuuksia myös Oikeusturvan ajankuva - blogin viestinnässä.

Tavoitteena on tämän Oikeusturva-yhteisön uuden Bubble Vista – brändin myötä esittää ajankohtaisia ja tabuina pidettyjä asioita säpäkästi.

Toivomme salailun sumun hälvenevän pikku hiljaa eduskunnan ylle rakentuneen suojakuvun alta.

Finanssiala on toki elintärkeä ala koko Suomelle, mutta mielestämme pitää reilusti selvittää kuuluuko valta Suomessa eduskunnalle vai onko valta Suomessa ulkoistettu pelkästään finanssialan tarpeisiin?

Erityisen tärkeää on saada avoimesti tietää koko 2000 – luvun vaalirahoituksesta ja verrata siinä esiin tulevia toimijoita hallitusohjelmien 2003 sekä 2007 tekijöihin.

Hiljaiset mielenilmaisut korruptiota vastaan eduskuntatalon edessä jatkuvat seuraavasti:

26.11. kello 18-19.15
3.12. kello 18 - 19.15
10.12. kello 18 - 19.15
17.12. kello 18 - 19.15

Eli torstait jouluun asti. Muistakaa ottaa muistokynttilät mukaan.

”Bubble Vista” - terveisin
Oikeusturvan VOLF - työryhmä


Tunnisteet: , , , ,