keskiviikkona, heinäkuuta 25, 2012

Perustuslakirikollisuus


Kun sosiaali-ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtajana 16 vuotta toiminut Tarmo Pukkila kirjoittaa Helsingin Sanomissa, että vahinkovakuutus- ja työeläkejärjestelmämme ovat perustuslain vastaiset, niin luulisi käynnistyvän valtavan vilkkaan julkisen keskustelun.

Kun kaksi vasemmistoliiton kansanedustajaa jättäytyy hallitusneuvottelujen ulkopuolelle tunnustettuaan Yle Uutisille syyksi sen, että Suomessa toimii perustuslain ja siten vallan kolmijako-opin vastainen koneisto, niin luulisi käynnistyvän erityisen valtavan vilkkaan julkisen keskustelun.

Vaan ei.

Vasemmiston työelämälinjaukset sivuraiteille

Ay-taustainen Yrttiaho on alusta asti arvostellut vasemmistoliiton hallitusintoa. Hän lähti kuitenkin mukaan, kun puolue kaipasi työelämän asiantuntemusta hallitusneuvotteluihin. Lopputuloksesta on kuitenkin hänen mielestään tulossa pannukakku.


- Hallitusohjelmaan ei ole tulossa ainuttakaan vasemmistoliiton tai SDP:n työelämälinjausta.

Kaikki tärkeät asiat haudataan tai siirretään kolmikannan ratkaistaviksi, Yrttiaho valittelee.


Lähde:
Yle Uutiset 14.6.2011 – Vasemmiston neuvottelijoilla joukkopako Säätytalosta

No eihän tällaista ole olemassakaan saattaa Teistä aivan oikeutetusti epäillä. Todellisuudessa kyse on kokonaisuudesta nimeltä nelikantainen toimintamalli. Kaikki tapahtuu Suomen valtion suojeluksessa.

Se mikä on hyvää, niin ylläolevassa kaaviokoosteessa esitetyn jutun tietää jo yli 60 000 Oikeusturvan ajankuvan lukijaa. Ymmärtäen samalla sen, että miksi muutoksia parempaan suuntaan vakuutettujen kannalta ei koskaan tule. Ellei.... ensin avata tätä seuraavaa kuviota, joka perustuu nelikantaiseen toimintamalliin eli/tai korporatismiin.

Kahden lääkärin loukku on monen potilaan viimeinen tyrmäyskoukku

Tämä alla avautuva lakipaketti tunnetaan nimellä kahden lääkärin loukku.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajana toimi sdp:n kansanedustaja Valto Koski. Lakivaliokunnan puheenjohtajana toimi yhden kauden oikeusministeri vihreiden Tuija Brax. Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana toimi kokoomuksen kansanedustaja Kimmo Sasi. Kukaan heistä ei vastustanut lakien voimaansaattamista.

Ranskalaisin viivoin kaikkein merkittävimmät käytännön vaikutukset. Linkistä kukin lakipaketti purettuna:

> 1. HE 62/2004 – Hallituksen esitys laiksi tapaturmavakuutuslain 17 ja 41 d §:n muuttamisesta -

- vakuutuslääkärien rikosoikeudellinen vastuu poistettiin.
- hoitava lääkäri antaa lausuntonsa vakuuttaen antamansa tiedot omatuntonsa ja kunniansa kautta oikeiksi.
- vakuutuslääkäri voi hylätä hoitavan lääkärin lausunnossa esittämät löydökset lyhimmillään sanalla ”ei”.


> 2. HE 47/2005 (HE 155/2003) – Hallituksen esitys toimeentuloturvan muutoksenhakua koskevaksi lainsäädännöksi annetun hallituksen esityksen (HE 155/2003 vp) täydentämisestä -

- tapaturma-asiain muutoksenhakulautakunnan lääkärijäsenenä voi toimia vain toisen tuomioistuinkäsittelyn osapuolen eli vakuutusyhtiön kouluttama vakuutuslääkäri.

> 3. HE 91/2006 – Hallituksen esitys työeläkeasioiden muutoksenhakulautakunnasta annetun lain muuttamisesta -

- työeläkeasioiden muutoksenhakulautakunnan lääkärijäsenenä voi toimia vain toisen tuomioistuinkäsittelyn osapuolen eli työeläkeyhtiön tai – laitoksen kouluttama vakuutuslääkäri.


> 4. HE 12/2006 – Hallituksen esitys laiksi oikeudenkäynnin julkisuudesta hallintotuomioistuimissa sekä eräiksi siihen liittyviksi laeiksi -

- koskee mm. koko vakuutusoikeudellista erityistuomioistuinjärjestelmää.

– vakuutuslääkärijäsenen lausumat ja siten perustelut ovat 80 vuotta päätöksen antamisesta salaisia myös asianomaiselta itseltään.
– valtaosassa vakuutusasioista pääpaino on lääketieteellisten seikkojen selvittelyssä.
– vakuutusoikeudellinen tuomioistuinkäsittely tapahtuu suljetusti ja kirjallisesti.


Koko tämä “kahden lääkärin loukku” – nimellä lakipaketti on selkeästi perustuslain, eurooppaoikeuden, Euroopan ihmisoikeussopimuksen, YK:n yleismaailmallisen ihmisoikeuksien julistuksen velvoitteiden vastainen. Tiedotusvälineetkin vaikenevat.

Vakuutusyhtiöiden ylivalta suhteessa vakuutettuihin on nyt kiistaton. Joten ”kahden lääkärin loukku” –lakipaketti  saatettiin vakaan ja tarkan harkinnan kautta voimaan.  Juristit ja laillisuusvalvojat rikkovat siten todistetusti Suomessa joukolla lakeja. Ilman joutumista vastuuseen.

NORSUNLUUTORNISTA KATU- JA RUOHONJUURITASOLLE

Tosin päättäjät tuntuvat entistä enemmän olevan irti ruohonjuuritason kansalaisten elämässä vallitsevasta arjesta. Kun asiakkaita ei joudu koskaan kohtamaan tosielämässä, niin hyvinkin härskit asiakaspalvelu- ja oikeuskäytännöt tuntuvat oikeutetuilta.

Ajankuvasta kirjoitti Helsingin Sanomissa Antti Blåfield
3.5.07 MERKINTÖJÄ – kolumnissaan osuvasti:

”On syntynyt poliittinen eliitti, jonka siteet muuhun yhteiskuntaan ohentuvat.

Tämä itse itseään täydentävä joukko vain kasvaa, kun poliittisia elättejä tulee koko ajan lisää: puolueiden eduskuntaryhmiin ja ministereiden avustajiksi palkataan kasvava joukko nuoria kykyjä.

Tuntuu siltä, että jokainen hallitus kasvattaa tätä poliittista rälssiä; niin teki tämäkin hallitus.

- -

Poliittisen eliitin mahdollisuutta eristäytyä on lisännyt myös internet.

Netti, joka on yhdistänyt maailman yhdeksi suureksi puhekuplaksi, on myös mahdollistanut poliittiselle eliitille ajantasaisen viestinnän omasta eristäytyneestä tilasta käsin.

Kun poliittisen johtajan ennen piti rakentaa ja perustella linjaansa julkisissa tilaisuuksissa ihmisten edessä tai lehtien palstoilla kilpaillen tilasta muun tapahtuvan kanssa, hän voi nyt työhuoneensa rauhassa naputella sanomansa virtuaalikansalle.

Läsnä ja tavoittamattomissa samaan aikaan.”

Osin tuo edellä kerrottu toimintamalli taitaa olla valitettavan yleinen myös virkamieskunnan piirissä. Virkamiehethän pysyvät paikoillaan ja ovat kumminkin niitä pitkän linjan vetäjiä.

Tarja Halonen, Pentti Arajärvi, Jacob Söderman, Matti Putkonen, Erkki Havansi, Matti Apunen ja Janne Virkkunen vetämään moninapaista selvitystyöryhmää perustuslakirikollisuudesta.

Tämä edellä kerrottu, paljon mainostetun parlamentarismin ja siten laillisuusvalvonnan ulkopuolella toimiva kokonaisuus on pirullisen nerokas vakuutettujen ihmisoikeuksien sekä oikeusturvan hiljaisen murskaamisen kannalta. Sairaan nerokas taas vakuutusyhtiöiden ja heidän ekosysteemistään helppoa rahaa saavien kannalta. Kun pitää suunsa sujuvasti kiinni, niin uraputki jatkuu. Ja palkkapussi pullistuu mukavasti eläkevuosien kulutusta varten.

Siksi esimerkiksi sdp:n pitkäaikaisen sosiaali- ja terveysministerin Sinikka Mönkäreen esillesaanti asiakokonaisuuden selvittämiseksi on tärkeää. Hänen erityisavustajanaan toiminut Janne Metsämäki toimii tällä hetkellä työministeri Lauri Ihalaisen valtiosihteerinä.

“Tiedotusvälineellä ei ole arvokkaampaa pääomaa kuin se, että siihen voi luottaa.” Näin osuvasti lausui  julkisen sanan neuvoston (JNS) puheenjohtaja Risto Uimonen Helsingin Sanomissa HS 11.7.2012.

Nyt otetaankin tiedotusvälineiden päätoimittajista ja toimitusten esimiehistä mittaa.

Journalisteista eli toimittajista kyllä tämän perustuslakirikollisuuden läpivalaisijat löytyvät, mutta ilman johdon sekä omistajien lupaa ja taattua taustatukea, kenenkään ei kannata grillauttaa omia kulmakarvojaan näin isoksi kasvaneen mafian keskuudessa. Kuvainnollisista persekarvojen käräyttämisestä puhumattakaan.

Terveisin
Oikeusturvan VOLF-työryhmä

Näistä seuraavista avoimista Oikeusturvan ajankuva linkkauksista lisätietoa:

- Lakisääteinen vakuutusturva ja sen mustat aukot -

- Avoin muistio vakuutusoikeudesta -

- Yhteenvetoa nelikantaisesta lainsäädäntömallista -


* * * *

Haluatko auttaa meitä kaikkia? - 6.10.2016
Se mitä ei virallisesti ei tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Uusimmat käänteet ja ison kuvan katsaukset löytyvät; esimerkiksi
>>> Suomi 2017 - verkoston
kautta.

Liity mukaan toimiin yli puolue- ja aaterajojen. Yli media- ja etujärjestörajojen.

Yhdessä toimien huomaamme, voimme vaikuttaa ja olemme enemmän.

* * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *


- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -

Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *


- Kaikki kirjoituksemma linkit ovat julkaisun hetkellä toiminnassa -


* * * *

Päivitys 9/2013


Virallisestihan näitä isoksi kasvaneita epäkohtia ei ole olemassakaan. Meidän kärsimään joutuneiden ei kannata kuitenkaan vaipua synkkyyteen. Nimittäin.

Suomen pankkikriisin yhteydessä 1990 - luvulla pidetystä Koiviston konklaavista uutisoi; lakiin perustuvaa julkisen palvelun tehtävää suorittava, Yle ensimmäistä kertaa 21 vuotta kokoontumisen jälkeen! Hakusanat nettiin: Koiviston konklaavi Yle

Ainakin kaikkien asuntovelallisten ja yrittäjätoiminnassa omalla omaisuudellaan mukana olevien suomalaisten kannattaa olla aihekokonaisuudesta kiinnostuneita.


* * * * * * * *

Mikäli haluat tietää Suomen todellisesta hallintamuodosta ja hallitsijoista lisää, niin tutustu aihekokonaisuuteen tästä Suomi 2017 ajatushautomon katsauksesta. Jälkiviisaat ohjelmassa esiintyvä Kalle Isokallio tuntuu ainakin olevan jutusta hyvin perillä:

- Korporatisimi ja nelikantainen toimintamalli Suomessa -

Ylittää kaikki totutut puolue-, aate- ja varallisuusrajat. Toimii perustuslain vastaisesti ja parlamentaarisen valvonnan ulkopuolella.
Tunnisteet: , , , , , , , , ,