maanantaina, heinäkuuta 23, 2012

Torilla tavataan - Occupy Suomi


Rohkeasti vain kaikki mukaan ja verkostumaan laajemmin. Vain yhdessä toimien olemme enemmän.

Monia Oikeusturvan ajankuvassa aiemmin esillenostettuja isoja yhteiskunnallisia epäkohtia ei ison yleisön keskuudessa tunneta. Siksi pidämme tärkeänä, että Teistä mahdollisimman moni "toimialaamme" omalta osaltaan tunteva lähtee kertomaan suomalaisten ihmisoikeuksiin ja oikeusturvaan liittyvistä epäkohdista. Ilman lihallisia ja sanallisia sekä suoria ulostuloja meitä ei ole virallisesti olemassakaan.

Alkuun tämän tyyppisiin tilaisuuksiin voi tulla mukaan vain kuuntelemaan ja aistimaan tunnelmia. Mukanaolo tapahtuu aina Teidän itse kunkin voimavarojen sallimissa ja haluamissa puitteissa. Myös kannattajajoukkoja ja sananlevittäjiä tarvitaan. Kaikki toiminta tapahtuu rauhan, rakkauden ja rispektin nimissä.


Tutustukaa kaikessa rauhassa alla avautuvaan kokonaisuuteen ja laittakaa sitten sanaa, niin halutessanne omissa verkostoissanne kiertämään. Myös tuntemienne toimittajien suuntaan. Sillä yksi tämän hetken nopeimmista mullistuksista eli massapotkuista työelämästä etenee nyt suomalaisissa tiedotusvälineissä ja toimittajien sekä lehtivalokuvaajien ammattikunnassa. Lisää aiheesta tästä - Painokoneet seis - linkistä.

Vuonna 2003 ilmestynyt ja Martti Valkosen kirjoittama kirja - Sananvapaus kauppatavarana -  on siten sisällöltään entistä ajankohtaisempi. Tapahtuuko Suomessakin viimeinkin tiedotusvälineiden kytkyt vallan huipulle paljastava AamulehtiLeaks tai AlmaMediaLeaks? Iso-Britannian Murdoch-imperiumin skandaalin tapaan? Suhteita ja sidonnaisuuksia päättäjien ja tiedotusvälineiden yläkerran väen välillä toki pitää olla. Mutta miten niitä yhteisten asioiden hoidossa kulloinkin käytetään; onkin sitten jo tarkempi juttu. Ainakin kaikessa veroluonteisilla maksuilla rahoitettavassa toiminnassa.

Suomen suurimman toimivan median muodostamme jatkossa me kaikki. Yhdessä toimien. Oikeusturvan ajankuva-artikkeleista valtaosa on saanut alkunsa pienistä muutaman rivin uutisista tai päättäjän sanomista lauseista. Joten avoin tiedonvälitys ja tietojen vertaaminen muodostaa jatkossa menestyksen perustan meidän tavisten tiedonsaamisessa. Siksi suosittelemme Torikokous-tyyppisiin tapahtumiin osallistumista. Pääsette itse keskustelemaan ja vertailemaan asioista saamaanne kokonaiskuvaa siihen, jonka olette jostain tietyistä asioista virallisten tiedotusvälineiden tai päättäjiemme kautta saaneet.

Esimerkiksi - Pankkikriisi ja sen seuraukset - tuntevien henkilöiden kohtaloiden kuuleminen ja ymmärtäminen auttaa meitä vakuutustaisteluihin juuttuneita entistä paremmin ymmärtämään sen, miten isosta finanssimaailman hönäytyksestä suomalaisessa vakuutus- ja sosiaaliturvassa onkaan kysymys. Samoja päähenkilöitä löytyy tahtipuikkoja; vuoroin eri palleilla, heiluttavien joukosta. Niin kovaa tulosta tekevistä finanssifirmoista, etujärjestöistä, virkamiehistä kuin poliittisista päättäjistä. Ministeriöissä ja eduskunnassa. Kirjallisesti ja suljetusti toimivaa vakuutusoikeudellista erityistuomioistuinjärjestelmää unohtamatta.

Sosiaalisen median (SM) ja verkkomedian (VM) voima on siinä, että entistä useampi virallisten tiedotusvälineiden vaikenema asiakokonaisuus pomppaa isoon julkisuuteen katu- ja ruohonjuuritason journalistien avoimen käsittelyn jälkeen. Aikaa, oikeanlaista nöyryyttä ja halua uusien asioiden opetteluun tämä uudempi tapa toimia toki vaatii. Mutta kannattaa aina, jos kerran haluamme todellisia parannuksia epäkohtiin. Epämääräisten muutosten ja loppumattomien työryhmiin hautaamisten sijaan.

Julkisen sanan neuvoston (JNS) puheenjohtaja Risto Uimonen vanotti Helsingin Sanomissa 11.7.2012 vielä näin toiveikkaasti: “Tiedotusvälineellä ei ole arvokkaampaa pääomaa kuin se, että siihen voi luottaa.”

Joten tullaan entistä isommissa määrin tutuiksi ja seurataan tahoillamme mitä konkreettisia parannuksia tiedotusvälineiden toiminnassa tulevan syksyn myötä tapahtuu.

Terveisin
Oikeusturvan VOLF-työryhmä


* * * * * * *

Torikokouksien valtakunnallinen tapaaminen 11.-13.8.!

Suomen Torikokousliike järjestää ensimmäisen valtakunnallisen tapaamisensa 11.-13. elokuuta Jyväskylän Mattilanniemessä. Paikalle odotetaan liikkeen aktiiveja useilta paikkakunnilta eri puolilta maata. Kokoustamisohjelma alkaa La:na 11.8. klo 12.
Torikokousliike on osa kansainvälistä liikehdintää, joka kantaa Suomessa nimeä Torikokous ja tunnetaan muualla maailmassa muun muassa nimillä 15M-, demokratia- (espanjaksi Democracia real YA! eli Todellista demokratiaa NYT!) sekä Occupy-liike (kuten Occupy Wall Street eli Vallataan Wall Street).

Torikokousliike haluaa luoda kaikille avoimen tilan keskustella yhteiskunnallisista asioista ja pohtia vaihtoehtoja vallitseville poliittisille ja taloudellisille rakenteille. Liike on puoluepoliittisesti, aatteellisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Se pyrkii toimimaan vailla muodollisia valtarakenteita tarjoten jokaiselle tasaveroisen mahdollisuuden saada äänensä kuuluviin ja vaikuttaa liikkeen toimintaan.


Suomessa Torikokouksia on järjestetty syksystä 2011 alkaen ainakin 15 eri paikkakunnalla.


Kaikille avoimen tapahtuman tarkoituksena on edistää Torikokousten välistä verkostoitumista, jakaa kokemuksia eri paikkakuntien toiminnasta, pohtia yhdessä liikkeen tulevaisuudennäkymiä Suomessa sekä antaa aktiiveille uutta potkua syksyn koitoksiin.


Tapahtuman ohjelmaan kuuluu muun muassa alustuksia yhteiskunnallisista aiheista, keskustelutilaisuuksia ja vapaamuotoista yhdessäoloa.

Tapahtumaan haetaan parhaillaan ihmisiä pitämään etukäteen valmisteltuja puheenvuoroja itse valitsemistaan aiheista. Puheenvuorojen esittäjiltä ei vaadita mitään erityistä koulutusta tai kokemusta julkisesta puhumisesta. Myös muusikot ja muut esittävät taiteilijat ovat tervetulleita.

Ohjelman valmistelusta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen morosopher[at]lavabit.com.


Torikokousliike haluaa kutsua mukaan kaikki yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneet ihmiset kuulemaan, mistä liikkeessä on kysymys, ja osallistumaan halutessaan keskusteluun.


Tapahtumaan on vapaa pääsy eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen. Myös ilmainen majoitus pyritään tarjoamaan kaikille halukkaille. Tapahtuma on päihteetön. Ruoka- ja polttopuulahjoituksia otetaan kiitollisena vastaan.


Lisätietoa:
http://torillatavataan.wordpress.com/

http://www.scoop.it/15m-suomi

http://kompassinayttaasuunnan.wordpress.com/


Tapahtuman yhteyshenkilö:
Teemu Yliselä, morosopher[at]lavabit.com


* * * * *

Kansanvalta ei toimi, jos kansa ei tiedä tai sen ei anneta tietää. Edes perusasioita yhteiskuntamme ytimistä.

- Aiheeseen liittyviä Suomi 2017 ajatushautomon linkkejä -


Torikokous‬ Helsinki osa 1/3 –

> Miten rahaa; velkarahaa luodaan? -

Torikokous‬ Helsinki osa 2/3

> Torikokous ja joukkoistaminen -

Torikokous‬ Helsinki osa 3/3

> Maaseudun tulevaisuus ja aurakevät -

Tunnisteet: , , , , , , , ,