torstaina, marraskuuta 26, 2009

Vakuutusoikeuden toiminnan kehittäminen

Jo oikeusministeriön valitsema nimi kertoo paljon. Suomen ihmisoikeustilanteen ja oikeusturvan kannalta katsottuna, mitkään todelliset parannukset eivät tule tällä(kään) kertaa toteutumaan käytännössä.


> Katso avoin muistio vakuutusoikeudesta 2007 -

Koko vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä saa näillä näkymin jatkaa perustuslain, Euroopan ihmisoikeussopimuksen ja YK:n yleismaailmallisen ihmisoikeuksien julistuksen velvoitteiden rikkomista.

Lakiin perustuvana on mielestämme syytä saattaa vireille mahdollisuus ryhmäkanneryhmän keräämiseen Suomen valtiota vastaan. Mielellään Euroopan Unionin hoitamana.


> KAHDEN LÄÄKÄRIN LOUKKU – LAKIPAKETTI 2003-2007 -

Kaksinaamaiseksi tämän vakuutusoikeuden toiminnan ”kehittämisen” tekee se, että vuosina 2003-2007 saatettiin salakavalasti voimaan koko vakuutusoikeudellisen erityistuomioistuinjärjestelmän kattava kahden lääkärin loukku – niminen lakipaketti.


- Klikkaamalla kaaviota hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana -


Lakipaketti valmistettiin nelikantaisen lainsäädäntömallin kautta, jossa eduskunnalle on varattu vain kauniisti niiaavan kumileimasimen rooli.

Merkittävin muutos potilaiden ihmisoikeuksien ja oikeusturvan toteutumisen kannalta lakipaketissa on mielestämme ollut se, että vakuutusyhtiöt ja vakuutuslääkärit saatettiin lakimuutoksen kautta täysin ylivertaiseen asemaan. Tästä johtuen perusteluja hylkääviin päätöksiin ei tarvitse antaa, koska potilaalla on aina olemassa kirjallisen valituksen mahdollisuus.

Muuten. Sama kuvio löytyy myös vuosina 2005-2006 nelikannassa tehdystä työeläkelainsäädännöstä.

Pidämme siksi erittäin tärkeänä, että avoimeen julkisuuteen saadaan kaikkien vuoden 2003 ja 2007 hallitusohjelmien tekoon osallistuneet. Henkilöiden nimet ja heidän edustamansa organisaatiot sekä mahdolliset yhteydet puolueiden vaalirahoittajiin.


MONITOROINTI VALTIONEUVOSTON HANKEREKISTERIN KAUTTA- ei ole enää mahdollista 1/2016Toivomme kaikkien aiheesta kiinnostuneiden tahojen ja henkilöiden tutustuvan tilanteeseen sekä sen etenemiseen lainsäädäntövalmistelussa.

Tutustumaan tarkasti tuntemansa kansalais- ja/tai potilasjärjestön sekä ammattiliittojen jättämiin lausuntoihin sekä olemaan yhteydessä oman alueensa kansanedustajiin.

Hankenumero: OM016:00/2008
Hankkeen nimi: Vakuutusoikeuden toiminnan kehittäminen

5.2.2016 > Lue vaiheista lisää osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2014/03/22/vakuutusoikeus/- Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana -


Kyseessä on oikeusministeriön lausuntopyynnön 16.10.2009 mukaan jo vuonna 2006 aloitettu projekti. Tunnus lausuntopyynnössä on OM 4/32/2006.


Tilannetta taustoittavia hakusanasettejä avoimeen internetiin:

vaalirahoituksen vaikuttavuudesta
vaalirahoituksen avaaminen
institutionaalinen korruptio


Vakuutusongelmaisten liitto ry esittää vuonna 2009 samaa kuin vuonna 2003 tapahtuneessa edellisessä ”vakuutusoikeuden toiminnan kehittämisessä”.

Vakuutusoikeus pitää lopettaa ja vapautuvat resurssit hajautetaan oikeuslaitokseen sekä ohjataan sille kuuluvat tuomioistuinkäsittelyt ensisijaisesti käräjäoikeuksien käsiteltäviksi.


”Vain yhdessä toimien olemme enemmän” - terveisin
Oikeusturvan VOLF - työryhmä


* * * * *

- tiedotteet -
”Vakuutusongelmaisten liitto ry on 8.4.2013 alkaen Oikeutta vakuutetuille ry (Oiva).

Tällä sivulla julkaisemme yhteisömme tiedotteet ja muut ajankohtaiset asiat. Mukaanlukien STM työryhmää koskevat asiat joista uutta materiaalia lisätään tänne hyvin pian.
Julkaisemme ensimmäisenä yhteisömme ministeriölle jättämän kirjelmän vakuutus-alan epäkohdista ja niiden korjaustarpeista sekä keinoista. Tämän jälkeen yhteisömme valittiin ministeriön nimittämään työryhmään kehittämään vakuutuslääkärijärjestelmää.

Oheinen Kukkosen lista on lähetetty ministeriöön 8.10.2012 ja se on tässä alkuperäisessä muodossa medialle julkaisuvapaa mikäli alkuperäinen lähde mainitaan.


Myös otteita listasta voidaan julkaista mikäli alkuperäinen lähde mainitaan.


Vastaanottaja:
kirjaamo @ stm.fi

Jakelu:
paula.risikko @ stm.fi, outi.antila @ stm.fi, erik.stromberg @ stm.fi, inka.hassinen @ stm.fi
Asia: STM – Vakuutuslääkärijärjestelmän läpivalaiseminen”

Tutustu aihekokonaisuuteen kaikessa rauhassa osoitteessa:
http://suomi2017.wordpress.com/kukkosen-lista/

- Tämä niin kutsuttu Kukkosen lista tuo päivänvaloon potilaiden ja vakuutettujen kohtaamat miinakentät.
- Pitkäkestoisen, sunnitelmallisen ja vakaan harkinnan kautta tapahtuneen perustuslaki-, ihmisoikeus-, oikeusturva- ja viranomaisrikollisuuden, joita suomalaiset tiedotusvälineet eivät ole toistaiseksi uskaltaneet/saaneet tuoda kokonaisuutena päivänvaloon....

* * * * * * *

Päivitys 5.5.2013
Päivitys 29.10.2019


Kiinnostaako Sinua perustuslaki, julkisen vallan käyttö ja yksityisesti omistetut vakuutusyhtiöt? Niin lakisääteisen vahinko- ja työeläkevakuutuksen piirissä. Tässä avointa näkökulmaa kokonaisuuteen Oiva ry:n tarjoamana.

Oheisista .pdf-muodossa olevista listauksista saat hyvän katsauksen vuosiin 1990-2010. Tarvitset koneellesi ilmaisen Acrobat Reader – ohjelman, joka löytyy > tästä linkistä -

HUOM! Uudet toimivat linkkaukset tulevat tässä:

Oiva ry:n (entinen VOL ry) toimepide-ehdotus perustuslain vastaisuuksien poistamiseksi:

Kukkosen lista - 8.10.2013
http://ajankuva.blogspot.com/2013/10/kukkosen-lista.html

Kirjallisia kysymyksiä vakuutusalasta eduskunnassa vuosina 1991-2007:

https://suomi2017.files.wordpress.com/2013/02/avainluettelo_kirjallisten-kysymysten-aiheille_eduskunnassa_1991_2007_20122007_vakuutuslc3a4c3a4kc3a4rit.pdf

Kannattaako kysymyksiin  tutustua? Esimerkki  helmen sisältävästä kirjallisen kysymyksen vastauksesta:


KK 809/1999 vp - Kirjallinen kysymys [PDF]
Kirjallinen kysymys: Eläkkeenhakijan tiedonsaantioikeus ja käsittelyajan lyhentäminen
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Documents/kk_809+1999.pdf
Linkki luettu 29.10.2019

KK 809/1999 vp-Tarja Kautto /sd
Sosiaali- ja terveysministeri Maija Perho/kok.

- Ministerin vastauksessa vuodelta 1999 todelliset herkkukohdat niille, jotka tuntevat nykykoneiston mielettömyydet.

* * * * *


Eikä tässä vielä kaikki. Kaikki yllä esitetty tieto on vapaasti kumottavissa.

Kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Salaliitotkin ovat koko ajan silmiemme edessä käynnissä olevia avoliittoja. Avoin internet auttaa mielellään. Hakukoneen voi valita vapaasti. Ainakin toistaiseksi.

Hakusanasetiksi esimerkiksi:
harmaa hallinto
harmaa valta
nelikantainen toimintamalli


* * * *


Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *

- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.Tunnisteet: , , , , , , , ,