keskiviikkona, heinäkuuta 01, 2009

Suomen vaalirahakohun solmuista – presidentti avaajaksi!

Klikkaamalla tämän kertaisen kirjoituksemme otsikkoa pääset tutustumaan Tasavallan presidentti Tarja Halosen tuoreimpaan ja julkisuuteen saatettuun vaalirahailmoitukseen.


- - - -


ONKO TYÖELÄKEYHTIÖIDEN POLIITTISISSA KYTKÖKSISSÄ SELVITETTÄVÄÄ?

Näiden tarkasteluumme ottamiemme vuoden 2006 presidentin vaalien rahoitusilmoitusten suhteen esille astunevat kunkin ehdokkaan kampanja- tai vaalipäälliköt, jotka pystyvät antamaan nuo toistaiseksi puuttuvat tiedot rahoituksesta.

Lähtölaukauksen tämän kirjoituksemme syntymiselle antoi seuraava Ylen uutisvirran kautta eetteriin putkahtanut uutinen. Uutinen on yhteiskunnallisesta erittäin merkittävä, joten julkaisemme sen lyhentämättömänä tekstilainauksena.


- - - -

Swanljung: Eläkeyhtiöiden poliittisissa kytköksissä ei selvitettävää
julkaistu 25.6.2009 klo 06:26, päivitetty 25.6.2009 klo 08:58


Työeläkevakuuttajien kattojärjestön Telan mukaan eläkeyhtiöiden mahdollisia poliittisia kytköksiä ei ole tarpeellista selvittää.

Telan toimitusjohtaja Esa Swanljung tyrmää täysin pääministeri Matti Vanhasen keskiviikkoisen lausunnon. Vanhanen esitti, että Kevan lisäksi myös muiden eläkeyhtiöiden tulisi tehdä selkoa puolueiden rahoittamisesta.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) kertoi keskiviikkona toivovansa, että Kuntien eläkevakuutuksen lisäksi myös muut eläkeyhtiöt kertoisivat poliittisista kytkennöistään.

- Jos eläkeyhtiöillä on kerrottavaa puolueiden rahoittamisesta, olisi hyvä että se kerrottaisiin avoimesti. Silloin ei pääse syntymään mystiikkaa, Vanhanen sanoi YLE Uutisille.

Työeläkevakuuttajien kattojärjestön Telan toimitusjohtaja Esa Swanljung tyrmää pääministerin toivomuksen.

- Ei minulla ole tiedossa mitään mistään poliittisista kytkennöistä yhdenkään työeläkeyhtiön osalta. Ymmärrän sen jos pääministeri tahtoo, että valtionhallinnossa tai jossakin muualla tehdään selvitys. Totta kai hän voi esittää semmoisia toivomuksia mille tahansa yhtiölle, mutta kyllähän hänellä jotain syitä täytyy olla tietysti siihen, minkä takia näiden yhtiöiden pitäisi kertoa mistään kytkennöistään, Swanljung sanoo.

- Miksi juuri työeläkeyhtiöiden, miksei kaikkien Suomen yhtiöiden tai vaikka Ruotsin ja Norjan yhtiöiden? Mihin tämä vaatimus oikein perustuu? Ei näissä yhtiöissä ole minun tietojeni mukaan mitään sellaisia syitä, minkä takia tämmöinen kysymys olisi ajankohtanen, hämmästelee Swanljung.

Eläkevakuuttajia valvova Finanssivalvonta kieltäytyi ottamasta kantaa asiaan.

YLE Uutiset

- - - -


Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden nimissä käsittelemme tässä yhteydessä keskustan Matti Vanhasen ja Sauli Niinistön vastaavan ajankohdan vaalirahailmoitukset. Näin kaikkien kolmen suurimman korporativismia Suomessa ylläpitävän valtapuolueen ehdokkaiden rahoitukset on tuotu kauttamme avoimeen monitorointiin.

Alla olevassa autenttisessa kuvassa kaikkien kolmen Suomen suurimman puolueen ehdokkaiden vaalirahoitusta koskevat lakipykälät.


- - - -- Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana -

- - - - -

KAIKKIEN 2000 – LUVUN VAALIEN EHDOKASRAHOITUKSET AVATTAVA?


Laki ehdokkaan vaalirahoituksesta 414/2000 oli voimassa kaikkia valtakuntamme vaaleja koskevana 30.4.2009 asti.

"Lain tarkoituksena on vaalirahoituksen avoimuuden lisääminen ehdokkaiden mahdollisten sidonnaisuuksien selvittämiseksi."

Lain henki ja sanamuodot antavat täydet mahdollisuudet takautuvalle selvittelylle kaikille vaaleille, jotka on pidetty ennen tuota lain päättymistä. Nyt otetaan laillisuusvalvojiemme riippumattomuudesta ja toimintakyvystä mittaa.
Tuo mainio lakihan (414/2000) mahdollistaa ilman mitään sanktioita kenellekään osapuolelle; nimeämään kaikki ehdokkaan kampanjaa rahaa antaneet.

Koskipa sitten tuo rahan antaminen etujärjestöä, yhdistystä, säätiötä tahikka yritystä. Nimikkeenä esimerkiksi seminaarilippu, taidehankinta, golf-tapahtuma jne.

Käsittääksemme tuon avoimeksi kirjoitetun lain henki suosittaa antamaan vapaaehtoisesti myös nimitiedot kaikista noista tahoista, vaikka rahoja on siirretty kampanjaa varten perustetun yhdistyksen tai mahdollisten välikäsiyhdistysten kautta.

- - - -

KESKUSTAN MATTI VANHASEN KAMPANJAN RAHOITUSILMOITUS 2006
- Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana -

- - - -

KOKOOMUKSEN SAULI NIINISTÖN KAMPANJAN RAHOITUSILMOITUS 2006


- Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana -


- - - -

VAKUUTUSALAN RAHAN POLIITTISET KYTKÖKSET JA VAIKUTUKSET ILMI

Mielestämme, jos suomalaisilla eläkeyhtiöillä ja/tai niiden etujärjestöillä ja/tai hallinnoimilla yrityksillä ja/tai yhdistyksillä ja/tai säätiöllä on kerrottavaa puolueiden ja niiden ehdokkaiden rahoittamisesta eri vaaleissa 2000 - luvulla, niin mielestämme olisi hyvä että se kerrottaisiin avoimesti.

Mielellään ennen uuden europarlamentin kokoontumisesta eli tiistaita 14.7. sekä uuden EU-komission valintaa.

Näin tehokkaasti ja avoimesti toimien ei mielestämme pääse syntymään enää turhaa mystiikkaa. Ainakaan vuoden 2006 presidentin vaalien suhteen.

Samalla kun puheet ennenaikaisista presidentin(kin) vaaleista voidaan lopettaa heti alkuunsa.

”Aurinko paistakoon ja avoimuus kukoistakoon” – terveisin
Team Oikeusturva 2009

- - - -


ps.
Mikäli kirjoituksemme otsikon linkki ei toiminut, niin kopioi alla oleva linkkirivi selaimellesi: http://ajankuva.blogspot.com/2009/04/vaalirahoituksen-avoimuudesta.html
tai klikkaa sitä.

* * * *


Haluatko auttaa meitä kaikkia? – 18.1.2024
Se mitä ei virallisesti ei tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Uusimmat käänteet ja ison kuvan katsaukset löytyvät; esimerkiksi
>>> Suomi 2017 - verkoston
kautta.

Liity mukaan toimiin yli puolue- ja aaterajojen. Yli media- ja etujärjestörajojen.

Yhdessä toimien huomaamme, voimme vaikuttaa ja olemme enemmän.

* * * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *

- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -


Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *


- Kaikki kirjoituksemma linkit ovat julkaisun hetkellä toiminnassa -Tunnisteet: , , , , , , , ,