torstaina, lokakuuta 01, 2009

Osa Suomi – brändiä? ”On Sovittu Että” - järjestelmä

Puheiden ja tekojen välistä ristiriitaa on ollut Suomessa vaikeaa todentaa. Mitä tiedotusvälineet eivät ole kertoneet, sitä ei ole virallisesti olemassakaan.

Internetin hyötykäytön lisäännyttyä räjähdysmäisesti ollaan jo muutaman vuoden ajan oltu mielenkiintoisessa tilanteessa.

Aktiiviset kansalaiset ovat onnistuneet penkomaan esille asioita, joista Suomen valtamedia edelleen ja todennäköisesti jatkossakin vaikenee.

Facebook – tietojen mukaan ”Money talks – Nation walks” – slougan alkaa elää omaan elämäänsä tänään torstaina 1.10.2009 kello 17.00 alkaen Eduskunta-talon edessä.

Siksi on hyvä kerrata ennen tulevia mielenosoitusaaltoja muutamia isoja asiakokonaisuuksia, joista on vielä vaalirahoituskohun kasvaessa vaiettu.


SUOMEN EU-PUHEENJOHTAJAKAUDEN TAVOITTEENA AVOIN JA TEHOKAS UNIONI - 30 Jun 2006, 10:20


”Suomi haluaa kaudellaan puuttua unionin ydinongelmaan, sen vähentyneeseen oikeutukseen kansalaisten silmissä.

Suomi katsoo, että unionin tarpeellisuuden osoittaminen onnistuu parhaiten tekemällä tehokasta lainsäädäntötyötä ja hoitamalla myös unionin muut tehtävät tehokkaasti.

Siksi Suomi panostaa erityisesti avoimeen ja tehokkaaseen toimintatapaan.

Avoimuuden lisääntyminen unionin toiminnassa näkyy erityisesti neuvoston istuntojen avautumisena kansalaisten seurattavaksi internetin kautta. Suomen tavoitteena on myös unionin lainsäädäntötyön laadun parantaminen.

Tähän sisältyvät sekä säädösten vaikutusten selvittäminen että selkeyden parantaminen.”

Lähde: Suomen valtio


NELIKANNASTA VAIKO ”ON SOVITTU ETTÄ” – JÄRJESTELMÄSTÄ?


Vuosina 2003-2007 saatettiin voimaan kahden lääkärin loukku - niminen lakipaketti. Ensin se uitettiin lakisääteiseen tapaturmalakiin ja sitten uudistettuun työeläkelainsäädäntöön.

Nämä erittäin isot asiakokonaisuudet valmisteltiin ja lyötiin lukkoon kaikessa hiljaisuudessa nelikannassa. Eduskunta toimi vain nätisti niiaavana kumileimasimena.

Laillisuusvalvojien vaikeneminen on ihmeellistä, sillä noiden lakien yhteinen vaikuttavuus on käytännössä perustuslain, Euroopan ihmisoikeussopimuksen ja YK:n yleismaailmallisen ihmisoikeusjulkistuksen vastaisia.

Länsimaisen parlamentarismin vastainen nelikantainen lainsäädäntömalli on vahvistanut otetaan kaikesta yhteiskunnassamme. Kuitenkin koko vasemmisto häpeää jostain syystä sen olemassaolon tunnustamista. Entistä ja nykyistä puoluejohtoa myöden.

Joten mielenkiinnollamme odotamme, miten tämä vaalirahoituskohuun kytkeytyvä Finngate skandaali - niminen kokonaisuus selitetään Sdp:n sekä vasemmistoliiton kannattajille ja ay-liikkeen jäsenille.

Heidän kaikkien perus- ja ihmisoikeuksistaan kun on luovuttu mahdollisesti jotakin "vastikkeellista" ja pitkäkestoista suoritetta vastaan, jonka mahdollisen paljastumisen myötä uusien presidentinvaalien(kin) tarve tullee mitä ilmeisemmäksi.


MITÄ KIRJOITTIKAAN AIHEESTA TOIMITTAJA OLLI AINOLA VUONNA 2004?


Kokoomuksen kansanedustajan Marja Tiuran puolison Olli Ainolan Voideltu valta – reportaasi on jäänyt jostain syystä pienelle huomiolle. Ainakin tähän mennessä.

”Julkista rahaa käytetään häpeämättömästi myös työeläkeyhtiöissä.

Iso osa niiden sijoitusmiljardeista on parkkeerattu lähipiiriin kuuluvien yhtiöiden osakkeisiin "strategisina sijoituksina". Niitä ei ole tehty ensisijaisesti eläkejärjestelmän etua ajatellen ja yleisesti hyväksyttyjä sijoitusperiaatteita noudattaen, vaan päätöksiä ovat sanelleet ennen muuta finanssileirien omat valtapelit.

Sammon konsernijohtaja ja eläkeyhtiö Varman hallituksen jäsen Björn Wahlroos on luonnehtinut eläkeyhtiöiden toimintatapoja korruptioksi.

Vakuutusvalvontavirasto joutui perkaamaan tel-yhtiöiden kiinteistökauppoja Wahlroosin kerrottua julkisen salaisuuden, että yhtiöt ostavat ylihintaan asiakkaidensa kiinteistöjä kahmiakseen valtaa ja vakuutuksia.

Eläkeyhtiöiden viime vuosien kiinteistösijoituksissa peräti kaksi euroa kolmesta on huvennut asiakkailta ostettuihin kiinteistöihin. Valvoja ei saanut näyttöä kauppojen epäasiallisuudesta, sillä sijoitusten perimmäisiä motiiveja ei tutkittu.

Virastoa moitittiin löperöksi. Mainettaan puolustaakseen se aikoo lähiaikoina julkistaa kannanoton, jolla yritetään hillitä eläkeyhtiöiden holtitonta rahankylvöä. Se on merkki siitä, että valvoja on tuntenut sieraimissaan hajua, muttei löydä raatoa.

Kannanottoluonnoksen mukaan tel-yhtiöiltä kielletään paitsi ylihintaiset kiinteistökaupat myös vakuutustuotteiden kytkykauppa ja "muut sopimattomat järjestelyt". Yhtiöitä toisin sanoen vaaditaan noudattamaan lakia.

Valvottavien ja vakuuttajien suhteet ovat perinteisesti olleet likeiset ja ymmärtävät.

Tapana on ollut, että vakuutusvalvonnan johdosta noustaan hyväpalkkaiseen asemaan johonkin vakuutusyhtiöön, mikä ei ole ollut omiaan lisäämään viranomaisen uskottavuutta.”

Lähde: Voideltu valta – Kauppalehti Presso – toimittaja Olli Ainola


VAALIRAHOITUKSEN RAHASAMPO VIELÄ PALJASTUMATTA?


Erittäin mielenkiintoista ja tärkeää on mielestämme saada vakuutuskonserni Sammon hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroosin kannanotto nykytilanteeseen. Samoin kuin tietoa Sammon ja sen tytäryhtiöiden vaalirahoituksesta koko 2000 – luvun ajalta.

Myös puolueiden paikallisyhdistyksille ja puolueiden ehdokkaille maksetuista vaalirahasummista. Vastikkeella tai ilman.

Seuraavat perustiedot vaalirahoituksesta puuttuvat julkisuudesta edelleen:

1. Kaikki Vanhasen I ja II hallitusten hallitusohjelmien tekoon eri vaiheissa osallistuneet.
2. Kohta 1 henkilöiden ja organisaatioiden yhteydet vaalirahoittajiin.
3. Kansanedustajien ja ministerien vaalirahoittajien nimet vuosilta 2003 ja 2007.


”Rahan voidellessa poliitikkoja; kansa marssii kaduille” –terveisin
Oikeusturvan VOLF – työryhmä


Avainsanat:
ASO – asunnot > Puolueet, Työeläkelaitokset, Työmarkkinajärjestöt, Rakennusliikkeet (kuten Sato, VVO)

Ajankohtainen Kakkonen

Miten käy Vanhasen Matin? Sikainfluenssarokotteen haittavaikutuksia. Vanhus ja hoitolaki. EU:n kohtalo vaakalaudalla Irlannissa.

* YLE TV2
* Tiistai 29.9. klo 21.00
* Kesto 00:33:00
* Esitysaikaa 29 päivää jäljellä
* Ohjelman sivut
Suora linkki ohjelmaan Yle Areenassa > http://areena.yle.fi/video/450619

Tunnisteet: , , , , , ,