perjantaina, marraskuuta 13, 2009

Vuosittainen tapaturmauhrien muistopäivä

Ensimmäistä kansallista tapaturmauhrien muistopäivää vietettiin mielenosoituksessa Helsingin kaduilla ja eduskuntatalon edessä perjantaina 13.6.2008.

”Menneisyyden hautajaiset – Tulevaisuuden avajaiset” – tapahtuma kesti neljä tuntia. Tämä suomalaisen katulähetystyön merkkitapaus löytyy tuleville sukupolville tallennettuna muun muassa kaikille avoimelta YouTube - kanavalta.

Suuren kusetuksen uhrit liikkeellä….(Kesto 3,02) - video löytyy osoitteessa:
http://www.youtube.com/user/wwwoikeusturvainfo#p/u/7/ZDMVkRxGJps

Tapaturmauhrien muistopäivä on samanaikainen vastatapahtuma vakuutusalan organisoimalle tapaturmapäivälle, jota on vietetty erilaisin tapaturmiin liittyvin teemoin vuodesta 1995 alkaen.

Muun muassa seuraavia vakuutuksiin liittyviä aiheita ei olla käsitelty ollenkaan:
kahden lääkärin loukku
vakuutuslääketieteellinen arvio
vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä


PERJANTAI 13.11.2009 ON TOINEN TAPATURMAUHRIEN MUISTOPÄIVÄ


Koko loppuelämän muuttanut tapaturma, ammattitauti, potilas-, liikenne- tai lääkevahinko sekä yksi tai useampi pysyvä sairaus on osunut kymmenien tuhansien potilaiden kohdalle.

Vakuutusyhtiöt ja heidän etujärjestönsä ovat vuosien ajan heidän omana tapaturmapäivänä esitelleet omia näkemyksiään tapaturmista. Näin toimien potilaille koituvat todelliset arjen ongelmat on sivuutettu.

Kun voimassa oleviin lakeihin perustuvat korvaus-, koulutus- ja kuntoutusvastuut kiistetään potilaalta ilman tosiasiallisia perusteluita, niin ongelmat kertautuvat muun muassa toimeentulon katkaisemisen kautta. Tuhansia potilaita ajautuu vuosia kestäviin kafkamaisiin vakuutustaisteluihin Kelan, työeläkeyhtiön, vahinkovakuutusyhtiön ja vakuutusoikeudellisen erityistuomioistuinjärjestelmän kanssa.

Vakuutustaistelut johtavat turhiin avioeroihin, perheiden hajoamisiin ja itsemurhiin.

Toinen kansallinen tapaturmauhrien muistopäivä, perjantaina 13.11.2009, on siten elävä muistohetki niille ihmisille ja heidän läheisilleen, joiden inhimillisistä oikeuksista ei piitattu heidän elinaikanaan. Maan tavan mukaan, he olivat vain ”valitettava yksittäistapaus”, joita ei voida koskaan julkisuudessa vakuutusalan ja viranomaisten toimesta kommentoida.

Näitä edellä kuvattuja ”valitettavia yksittäistapauksia” on elossa kymmeniä tuhansia.

Eräs esimerkki siitä, mitä oikeusministerinä toiminut Johannes Koskinen ja eduskunta ovat todenneet edelleen voimassa olevista käytännön epäkohdista löytyy osoitteesta:

http://ajankuva.blogspot.fi/2008/02/vakuutuslkreiden-toimien-tuottavuus.html


FINANSSIALAN YLIVALTA ULOTTUU KAIKKIALLE?


Uutisoitaessa vuosittain vietettävästä tapaturmapäivästä tulee mielestämme tasapuolisuuden nimissä käsitellä myös tapaturmien uhrien näkemyksiä ja kokemuksia vakuutusalalla vallitsevasta todellisuudesta.

Toisesta kansallisesta tapaturmauhrien muistopäivästä on lähetetty torstaina 12.11.2009 vapaasti ja heti julkaistavissa oleva lehdistötiedote suomalaisille tiedotusvälineille.
Seuratkaamme siis ajoittain Suomessa vapaana vellovaa uutisvirtaa.

Toivomme Teidän informoivan ystävällisesti meitä, jos huomaatte pelkästään finanssialan ohjaaman tapaturmapäivän saavan yksipuoleisesti tilaa tiedotusvälineissä.

Laittakaa mediaseurantaamme varten linkki tai kopio huomaamastanne tapaturmapäiväuutisesta toimituksemme osoitteeseen jesp1981 (at) yahoo.com

13.6.2008 vietetyn ensimmäisen tapaturmauhrien muistopäivän yhteydessä jaettiin kaikkien avainpäättäjien ja tiedotusvälineiden hyötykäyttöön potilaiden tekemä tietopaketti epäkohdista ja esitys niiden pikaiseksi korjaamiseksi.

Lakisääteinen vakuutusturva ja sen mustat aukot – tietopaketti osoitteessa:

http://ajankuva.blogspot.com/2008/11/lakisteinen-vakuutusturva-ja-sen-mustat.html

Toista kansallista tapaturmauhrien muistopäivää vietetään, tänään perjantaina 13.11.2009, tapaturmauhrien keskuudessa hiljaisuuden ja illan tullen kynttilöiden sytyttämisen merkeissä.

”Vain yhdessä olemme enemmän!” – terveisin
Oikeusturvan VOLF - työryhmä* * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *


- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -

Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *


- Kaikki kirjoituksemma linkit ovat julkaisun hetkellä toiminnassa -

 

Tunnisteet: , , , , , ,