torstaina, maaliskuuta 18, 2010

Kansanedustaja Tuula Väätäisen musta hetki ja sen jatkot

Kansanedustajakin on vain ihminen.

Tosin tehtyjen virheiden tunnustaminen vaatii meilta itse kultakin paljon. Varsinkin, jos ympärillä on henkilöitä, jotka neuvovat toimimaan oman sisäisen moraalikoodiston vastaisesti.

Sdp:n kansanedustaja Tuula Väätäisen Via Eduskunta - näytelmä käynnistyi tällä kohta linkitettävällä videoraportilla numerolla 1, jota väitettiin eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savolan suulla Savon Sanomissa manipuloiduksi.

Turvallisuusjohtaja Jukka Savolan kieltäydyttyä antamasta eduskunnan turvakameran nauhoitteita asioiden tarkistamiseksi; käynnistyi videoraportti numeron 2 valmistus.

Neuvottiinko >>> sdp:n kansanedustaja Tuula Väätäistä toimimaan väärin ja hänen omien moraalikäsitystensä vastaisesti?


- - - -

Tuula Väätäinen kiistää lyönnin


Julkinen herjaus


Eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savolasta nimenomaan kansanedustaja Väätäisen olisi syytä jättää poliisille tutkintapyyntö - julkisesta herjauksesta.

Lähde: Savon Sanomat 13.3.2010 Kotimaa - sivu 5

- - - -

Oman lisänsä soppaan ja sen jatkokeitoksiin ovat tuoneet Tuula Väätäisen kansanedustajakollegat, jotka ovat nähtävästi toimineet pelkän suullisen tiedon varassa.

Tässä sdp:n kansanedustaja Pauliina Viitamiehen blogikirjoitus, joka herättää asiakokonaisuuden tuntevissa henkilöissä voimakasta myötähäpeää.

Vai tuliko kansanedustaja Pauliina Viitamieskin harhaanjohdetuksi vai toimiiko sdp:n nykytaktiikassa hyökkäys aina parhaana puolustuksena?


Kansanedustaja Pauliina Viitamiehen/sd. kollegiaalisen puolustusreaktion ymmärtää, mutta jokainen voi testata sen, että kuinka helposti mielenosoituksen aiheet ovat itse kunkin löydettävissä avoimesta internetistä.

Esimerkiksi hakusanoilla:
korruptoitunut hallitus
vesien yksityistäminen estettävä
nälkälakko 2010

Ensinnänkin eduskunnan vahtimestareiden tietolähteitä on mielestämme syytä saada paremmiksi. Vai ovatko hekin tulleet harhaanjohdetuiksi mielenosoituksen suhteen sen kolmesta perusperiaattesta?

Rauha, rakkaus, rispekti.

Tärkeänä pidämme, että tuo kansanedustaja Pauliina Viitamiehen/sd. kirjoituksen johdosta saadaan kaksi merkittävää parannusta tulevaisuuden tapaamisiin äänestäjien kanssa:

1. Mitkä ovat kansanedustajan toimenkuvaan ja siten työhön liittyvät työtehtävät?
2. Miten varattomatkin mielenosoittajat voivat varmistua siitä, että kansanedustajat varmuudella tietävät kulloinkin eduskunnan edessä käynnissä olevan mielenosoituksen aiheen ja yhteyshenkilöt?

Nämä molemmat kirjalliseen muotoon ja avoimesti kaikkien ulottuville eri formaateissa saatettuina, vaikka valtiotalouden tarkastusviraston (VTV) toimesta tehtyinä vuoden 2010 loppuun mennessä.
Tästä koko kohu alkoi 11.3.2010. Julkaisemme ensin videoraportin sisällön tekstiselosteen.

1.
Arvoisa "kansanedustaja"...
- videoraportti (pituus 2 minuuttia 59 sekuntia)

"Tekstiin on tehty lisäys 13.3.2010. Tuula Väätäinen (sd) tuli Eduskunnasta ja huitoi varoittamatta kuvaajan kameraa! Mitäpä sitä selittelemään saatikka anteeksipyytämään, eihän mikään pelisääntö päättäjiä itseään koske... Tuula Väätäiselle esitettiin 13.3.2010 puhelimitse vaatimus että hän pyytää kirjallisesti anteeksi käytöstään. Ensimmäiseen puheluun tuli jo ennen asian esittämistä tokaisu, että hän ei asiasta keskustele ja löi luurimen samalla sekunnilla korvalle. Toinen puhelu meni vastaajaan jonne em. viesti jätettiin, Väätäinen ei vastannut soittopyyntöön.

Jos ihminen tönäisee vahingossa toista henkilöä niin spontaanisti myös pyytää anteeksi. Tuula Väätäinen ei pyytänyt anteeksi vaan soitti spontaanisti Eduskunnan turvapäällikölle. Mediassa turvapäällikkö Jukka Savola syytteli hänelle tuttuun tapaansa Markon tukiryhmää ja esitti jälleen erittäin omistuisia käsityksiään. Aiemmin turvapäällikö oli syyttänyt Markoa liian ahdistavien kysymysten esittämisestä ohikulkeville "kansan" edustajille (Markon teema oli hallituksen korruptio).

Videon julkaisun jälkeen Tuula Väätäinen on mediassa myöntänyt osuneensa kameraan mutta kiistänyt lyönnin. Lähde: Savon Sanomat, MTV3 ja Väätäisen omat kotisivut.

Esimerkiksi MTV3 uutisissa siteeraus; "Väätäinen kertoo, että hän pyysi mielenosoittajia lopettamaan ja nosti kätensä eteen jolloin käsi osui kameraan".

Arvoisat videon katsojat voivat todeta, ettei Väätäinen puhunut sanaakaan ennen kameran saamaa osumaa... Myös Väätäisen ilme ja reaktio kertovat paljon. Väätäisen versio tapahtumista ei ole totuudenmukainen.

Turun Sanomissa kansanedustaja Väätäinen sanoo yrittäneensä viestiä kädellään, ettei pitänyt kuvaamisesta. Mielestämme kansanedustaja voisi viestiä asiasta asiallisesti ENNEN huitomista. Toisaalta kansanedustaja on sellainen julkisuuden henkilö, että hänen pitää hyväksyä kuvaaminen julkisella paikalla Eduskunnan edessä. Hänen pitää sietää myös korruptioon liittyviä kysymyksiä vaikka hän ne kokisi epämiellyttäviksi.

13.3.2010 Savon Sanomat julkaisi satu-teoksen nimellä; "Eduskunnan turvapäällikkö, Video on manipuloitu". SS lehdellä ei tullut mieleen pyytää vastinetta Markon puolelta eikä pyytää todisteita Eduskunnan turvakameroista turvapäällikön brutaaleille väittämille. Todisteet olisivat 100% varmuudella kumonneet hänen huu-haa väitteen.

Marko kävi 13.3.2010 Savon Sanomissa vaatimassa uutiselle oikaisua mutta lehti kieltäytyi julkaisusta eikä perustele kieltoa kirjallisesti. Näin ollen asia saatetaan Markon puolelta julkisen sanan neuvostolle.

Teemme videot korkealla etiikalla ja takaamme että yhtäkään videota ei ole manipuloitu. Eduskunnan turvapäällikön syytös on hävytön ja kaikilla tavoin täysin ala-arvoinen. Jukka Savolan esittämät totuudenvastaiset syytökset johtavat siihen, että niistä tehdään asianmukaiset kantelut.

Ei voi olla laillista jos eduskunnan turvaorganisaatio suojelee totuudenvastaisilla väitteillä, keinoja kaihtamatta kansanedustajan itsensä tahrimaa mainetta. Kun ko. tapahtuma on tallennettu videolle ei pyydetä kuvaajalta anteeksi vaan käydään valheiden verkolla vastahyökkäykseen. Kun kansalaisten omat silmät näkee todelliset tapahtumat nauhalta niin sitten jo syytetään nauhaa totuudenvastaiseksi!

Eduskunnan turvapäällikkö on myös korvannut oikeuslaitoksen. Savola ilmoitti medialle ettei Tuula ole syyllistynyt rikokseen, lisäksi Savola väitti Tuulaa syytetyn rikoksesta ja siksi kunnianloukkauskin on markon taakkana. Erikoista, sillä kukaan ei ole syyttänyt Tuulaa RIKOKSESTA, olemme vaan julkaisseet tapahtuneen lyönnin.

Jukka Savolan käytös ja lausunnot ovat loistava esimerkki siitä, kuinka mediaa johdetaan harhaan ja sivupoluille itse asiasta kuten aasia laput silmillä. Media tarjoaa sitten jutut ilman itsekritiikkiiä kansalle ja saadaan aikaan emävale. Medialle ei ole tullut mieleen kuulla journalistin etiikan mukaisella tavalla myös jutun toista asianosaista samassa mittakaavassa, eli Markon tukijoukkoa ja tapahtumien todistajia.

Nyt mediassa on syntynyt Kafkamainen tilanne; Lyöjä eli kansanedustaja on nyt lehdistön julkaisujen perusteella saatu uhriksi ja uhri eli kuvaaja saatu näyttämään syylliseltä. Lisäksi on esitetty Eduskunnan taholta vaatimus että lyöty taho pitää hastaa oikeuteen koska lyöjän eli kansanedustajan kunniaa olisi loukattu!

Hienoa Suomen vanha media, juuri tämän takia teemme ja rakennamme uutta riippumatonta internet-mediaa!

Julkaisemme alkuviikosta 100%:sesti editoimattoman raakamateriaalin tapahtumasta.
"

Videoraportin suora osoite YouTube-palveluun:
https://www.youtube.com/watch?v=sdFDmL5ojF0

Tästä 17.3.2010 ilmestyneestä kohun jatkoista voi jokainen antaa YouTube-palvelun kautta omat palautteensa mediakeskusteluun.

2.
Editoimaton video; Arvoisa kansanedustaja
(pituus 4 minuuttia 34 sekuntia)

"Kohuvideoksi vain sen takia, ettei totuutta voitu kohdata päättäjien keskuudessa.

Yksi anteeksipyyntö ja kukaan ei olisi kiinnostunut asiasta. Koska Suomessa päättäjät eivät omasta mielestään tee virheitä ei heillä ole tapana pyytää anteeksi.

Anteeksippyynnön sijaan tehdään kokonaisvaltainen vastahyökkäys, jossa muun muassa valehdellaan painettuun mediaan ja media uskoo kaiken nielemättä.

Näistä syistä johtuen julkaisemme editoimattoman koosteen koska on väitetty valheellisesti Eduskunnan puolelta, että videota olisi manipuloitu.

Katsoja voi nyt päättää hidastuksista ja raakaversiosta, että mihin uskoa, omiin silmiin vaiko Eduskunnan tarjoilemiin satuihin.
"

Videoraportin suora osoite YouTube-palveluun:
http://www.youtube.com/watch?v=sdFDmL5ojF0

Tutustukaa ajan kanssa myös kanavan muihin videoraportteihin.

Visuaalisesti toimivaan pikavalikkoon tästä linkistä:
http://www.youtube.com/user/wwwoikeusturvainfo#g/a

Favorites (Suosikit) - sarakkeesta löytyvä sdp:n kansanedustaja Kimmo Kiljusen suullisesti kertoma tieto lain rikkomuksiin syyllistyneistä kymmenestä ministeristä tullaan toivomme mukaan tutkimaan ensitilassa sen vakavuuden takia.
Näin estetään tehokkaimmin mielestämme mahdollisten väärien tietojen käyttö tulevissa eduskuntavaaleissa.

"Videoraportit ovat autenttista ajankuvaa!" - terveisin
Oikeusturvan VOLF - työryhmä


* * * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *


- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -

Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *


- Kaikki kirjoituksemma linkit ovat julkaisun hetkellä toiminnassa -

Tunnisteet: , , , , , ,