perjantaina, heinäkuuta 06, 2012

Vakuutuslääkärilista ostetun rakkauden paikallistamisen välineenä


Kaikki artikkelin linkit toiminnassa artikkelin julkaisuhetkellä.

Vakuutuslääketiede tunnetaan; todellisten tieteiden harjoittajien piirissä, isolla rahalla ostetuksi rakkaudeksi. Sitä ei löydy edelleenkään Suomen tiedemaailman keskuksen Suomen Akatemian listoilta.

Tämä alussa oleva kuvakooste ja alla olevat avoimet linkkaukset kertovat omaa kieltään siitä, että lakisääteisen vakuutusturvan piirissä toimivan vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuudessa on rutkasti parannettavaa. Myös hoitavien lääkärien suuntaan. Näin ovat monet heistä kasvokkain kertoneet.

- Hoitavien lääkärien oikeusturvan toteutumisesta -


Mikä parasta, niin samalla on hyvä saada tarkkaa tietoa avoimeen julkisuuteen lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan ytimistä. Koskivat ne sitten ammattiliittotasoista vakuutuslääketiedettä tai vakuutuslääkärijärjestelmää kokonaisuudessaan.

Niin kuin Pohjolan vakuutusylilääkärinä toiminut Esa Rahkonen vakuutuslääkäreiden puolesta avoimesti todistaa. Vakuutuslääkäri ne korvauspäätökset todellisuudessa vakuutusyhtiöissä tekee. Varsinkin lakisääteisessä tapaturmavakuutuksessa.

- Vakuutuslääketieteen tiukat kriteerit -


Vakuutettujen keskuudessa ollaan oltu aikalaistodisteiden (jo vuodesta 1966 alkaen) mukaan tätä mieltä:

- Vakuutuslääkärijärjestelmä täysremonttiin -

Tampereen yliopiston journalistiikan vierailuprofessuurin kohta vastaanottava Tuomo Pietiläinen on ollut Helsingin Sanomien taloustoimittajana pitkään. Hänellä on vahvaa näyttöä siitä, kuinka yhteiskunnan ytimiin kytkeytyvistä väärinkäytöksistä tehdään journalistiset kriteerit täyttävä ja pitävä kokonaispaketti.

Mielenkiintoista onkin seurata, että miten esimerkiksi Helsingin Sanomat lähtee käsittelemään tätä kovaa aihetta? Vai uskaltaako ruotsalaisen Bonnier-mediakonsernin osa MTV3 murtaa tabuja aiheen ympäriltä?

Vai salliiko; verovaroista kohta kaiken rahoituksensa saava, Yleisradio; toimittajiensa viimein tarttua kokonaisuuteen? Eri kanteilta läpivalaisten ja korvauskäsittelyn eli vakuutustaistelujen alkuvaiheisiin vakuutusyhtiöissä porautuen.

Rauhan, rakkauden ja rispektin nimissä sekä laatujournalismin kriteereitä noudattaen aihe on mitä kutkuttavin. Maksullisesti toimivan eli ostetun rakkauden lonkeroita on Suomessa uskallettu valoittaa paljonkin.

Milloin tulee isolla rahalla ostetun tieteen; vakuutuslääketieteen ja vakuutuslääkäreiden vuoro?

Varsinkin, kun alun kuvakoostessa olevan "HS 3.7.2012 - Joukkoistaminen saa jatkua journalismissa" - tiedotteen myötä vakuutuslääkärien esilletuominen on täysin sallittua. Erittäin merkittävää julkista valtaa käyttävien vakuutuslääkärien lisäksi pitää muistaa myös päätösteksteistä vastaavat vakuutuslakimiehet. Tosin toistaiseksi vain vakuutuslääkäreiden ylivertainen asema on lainsäädännössä varmistettua.

- Miksi vakuutuslääkärijärjestelmä Suomessa ei vieläkään toimi? -


Pitkän uran; hoitavan lääkärin roolissa, tehneen ortopedi Ilkka Tulikouran lausumalla lienee edelleen vankkaa kaikupohjaa? Miten paljon kallista työaikaa Suomessa tuhraantuu "kunnian ja omatunnon kautta" oikeaksi vannottuihin lääkärinlausuntoihin, jotka vakuutuslääkäri voi hylätä lyhimmillään kirjoittamalla vakuutetun lääkäri- ja käsittelijäkansioon sanan EI.

Hyvin toimivat joukkoistaminen eli crowdsouring on ollut myös tämän Oikeusturvan ajankuva - kattauksen takana. Tosin ei noin hienolla nimellä tunnettuna. On tehty hommia ja jaettu tietoa porukalla. Tässä yksi avoin ja konkreettinen esimerkki:

- Ryhmäkanne ”ryssittiin” tarkoituksella? -

Ja pitää muistaa, että jokainen meistä on Suomen suurimman median edustaja. Sosiaalinen median (SM) tai verkkomedian (VM). Joten toivottavasti kuulemme internetin lukuisilla kanavilla lisää tästä aiheesta. Eri kanteilta tarkasteltuna. Päivitetyn ajantasalla olevan vakuutuslääkärilistan kera.

Ensin on kuitenkin hyvä saada päättäjiltämme pikaiset varmistukset siitä, että

aletaanko Suomessa viimeinkin noudattamaan:
* perustuslain,
* Euroopan ihmisoikeussopimuksen ja
* YK:n yleismaailmallisen ihmisoikeuksien julistuksen velvotteita?

Myös lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan piirissä.


Heinäkuisin helleterveisin
Oikeusturvan VOLF-työryhmä


 
9.7.2012 - Toimialan tilannekatsaus vuoden 2011 hallitusneuvottelujen jälkeen:

- Harmaa hallinto ja Suomen ihmisoikeustilanne 2011 -
http://suomi2017.wordpress.com/2011/07/17/harmaa-hallinto-ja-suomen-ihmisoikeustilanne-2011/

Julkaistu heinäkuu 17, 2011   
Suomi jatkaa läntisten YK-maiden johtavana ihmisoikeusrikosvaltiona. Kova väite heti tämän artikkelin alkuun. Perustelen väitteeni saman tien.

Hallitus ja eduskunta saattoivat vuosina 2003 – 2007 voimaan ”kahden lääkärin loukku” – lakipaketin nimellä tunnetun potilaiden niittokoneiston. Nostaen samalla vakuutuslääketieteen täysin ylivertaiseen asemaan. Vakuutuslääketiede tunnetaan myös Suomen Akatemian alaisissa tiedepiireissä puhtaana pseudo- eli valetieteenä. Siksi vakuutuslääketiedettä ei löydy Suomen Akatemian tiedeluetteloista. Ei ole koskaan löytynytkään, mutta rahallahan on ennenkin saanut aika lailla aikaiseksi.

Toivottavasti kasvava suorien yhteydenottojen ja katutasolla tapahtuvien erilaisten kontaktien otto alkaa nostattamaan päättäjiemme ihonpintaan, kunnolla kylmäävän ja omatuntoa herättelevän hien.

Älkää kuitenkaan unohtako missään vaiheessa omien ammattiliittojenne vastuuhenkilöitä, koska minun mielestäni he ovat ”neuvotelleet” ja hoitaneet jäseniensä asiat tässä toimialueessa helvetin huonosti. No, rahalla ja vastakaupoilla saa kaikenlaista Suomessakin.
* * * * * *

Vain yhdessä toimien voimme olla ja vaikuttaa enemmän.

> Haasteellisinta korporatismin kaatamisessa ja korjaamisessa on saada vastapuoli ymmärtämään asioita ja epäkohtia. Asioita ja epäkohtia, joita he eivät voi oman uraputkensa ja sosiaalisen asemansa vuoksi välttämättä ymmärtää. Asioita ja epäkohtia, joita he saattavat sanoa ymmärtävänsä ja korjaavansa, mutta eivät voi sitä tehdä, koska muuten he menettävät yhteiskunnallisen asemansa nopeasti.

Maan tapa. Niitä on monia.

Yksi on se, että mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Sitä mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Yhdessä toimien; se ikuisena pidetty Berliinin muurikin lopulta kaatui.
 


Tässä muutamia verkostoja; itse kunkin mielenkiinnon ja elämän tilanteen mukaisesti:

Lokakuun liike http://www.lokakuunliike.com/
Älä Sairastu Vakavasti Suomessa
http://ala-sairastu-vakavasti.blogspot.fi/Laita Sinäkin äänesi kuulumaan ja ajatuksesi vaikuttamaan.

Kiitämme avustasi, koska toimimme 0 euron budjetilla. Miljardiluokan liikevaihtoa pyörittäviä finanssikonserneja vastaan.

* * * *

Haluatko auttaa meitä kaikkia? - 6.10.2016
Se mitä ei virallisesti ei tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Uusimmat käänteet ja ison kuvan katsaukset löytyvät; esimerkiksi
>>> Suomi 2017 - verkoston
kautta.

Liity mukaan toimiin yli puolue- ja aaterajojen. Yli media- ja etujärjestörajojen.

Yhdessä toimien huomaamme, voimme vaikuttaa ja olemme enemmän.
 

* * * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *

- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -


Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *


- Kaikki kirjoituksemma linkit ovat julkaisun hetkellä toiminnassa -


Tunnisteet: , , , , , , , ,