perjantaina, elokuuta 24, 2012

Vakuutusoikeus läpivalaisuun


Helsingin Sanomat uutisoi 7.8.2012 numerossaan - "Moitteet johtivat lääkärin eroon"; vakuutusoikeuden ylilääkärin Eero Hyvärisen erosta vakuutusoikeudessa.

20 vuotta muun muassa, vakuutusoikeuden vakuutuslääkärinä toimineen Eero Hyvärisen eroamisen todellisista syistä on hyvä saada tarkempaa tietoa. Tuskin pelkkä omatunnon kolkutus on noin pitkään vakuutusoikeuden vakuutuslääkärinä toimimisen jälkeen suurin syy erolle?

Lisätietoa alun aiheesta internetistä - vakuutusoikeuden ylilääkäri eroaa

”Vakuutusyhtiöt haluavat jutut vakuutusoikeuteen, jossa asiakas varsin usein häviää jutun.”

Lähde: Aivoitus – lehti 3-4/2006 Asiaa aivovammasta

Perustuslain vastaisuudethan, muun muassa, vakuutusoikeuden suhteen ovat olleet pitkään tiedossa. Myös päättäjien ja tiedotusvälineiden suunnalla. Siksi on hyvä tietää, että > jo vuonna 2003 oikeusministeriölle vakuutusoikeudesta selvityksen - tehnyt Maija Sakslin toimii nykyisin eduskunnan apulaisioikeusasiamiehenä!

Turun Sanomat - Toinen pääkirjoitus 27.9.2003:
- Nipin napin oikeusturva ei riitä -

”Vakuutusoikeuksien toimintaa arvioineen tutkijan raportti ei ole mairitteleva.

Kun usein käsittelyajat ovat pitkiä ja päätökset puutteellisesti perusteltuja, ei menettely kokonaisuutena arvioituna täytä Euroopan ihmisoikeussopimuksen ja perustuslain vaatimuksia.

Ihmetystä herättää, että oikeusturvan kannalta näin vajavaisesti toimivaa järjestelmää ei ole aikaisemmin ryhdytty korjaamaan.”

On tietysti hyvä, jos vakuutusoikeudellisen erityistuomioistuinjärjestelmän loppupäätä aletaan viimein valaisemaan ja korjaamaan. Samalla tulee muistaa, että > perustuslain 88§:n mukaiset korvausvelvoitteet - tulee saattaa pikaisesti käyntiin.

Myös vakuutusoikeuden systemaattisesti, pitkäkestoisesti ja vakaan harkinnan mukaan käytetty ns. liitepäätösmenettely tulee saattaa viimeinkin päivänvaloon. Täysimääräisesti esiteltynä.

Jo vuonna 1996 eduskunnan tuolloinen apulaisoikeusmies Paunio antoi vähemmän mairittelevan päätöksen vakuutusoikeuden ja sen alaisten lautakuntien toiminnasta.

Päätös kokonaisuudessaan on siitä kiinnostuneiden tilattavissa eduskunnan oikeusasiamiehen kansliasta seuraavilla diaaritiedoilla:


31.12.1996 dnro 2675/2/96 ja dnro 489/2/96.


Tuon vakuutusoikeuden perustoimintamallin voi kiteyttää seuraaviin vuonna 1996 eduskunnan nykyisen oikeusasiamiehen Paunion muovaamiin kappaleisiin:


”Niin sanottuja liitepäätöksiä, joiden perusteluina viitataan yleisesti alemman asteen päätökseen tai joita ei perustella, käytetään saamieni selvitysten mukaan edelleen tarkastuslautakunnassa, Kuntien eläkelautakunnassa ja vakuutusoikeudessa.


Niiden päätösten perustelutapaa en ole voinut päätöksessäni pitää lainsäädäntömme edellytyksiä täyttävänä.”


Saamiemme tietojen mukaan tämä lakiemme vastaiseksi katsottu liitepäätösmenettely on nyt vuonna 2012 edelleen voimissaan.


Asian hoitamisesta kuntoon antoi lupauksen jo sosiaali-ja terveyministerinä toiminut Sinikka Mönkäre/sd. eduskunnassa 11.11.1997.

Koko kirjallisen kysymyksen setti ministerin vastauksineen löytyy internetistä > KK 998/1997 Sulo Aittoniemi /kesk - Eläkevalituksiin annettujen päätösten perustelemisesta.

Tässäkin kohtaa on mahtava toiminnan paikka tutkivan journalismin ja datajournalismin ammattilaisille.

Erityistä huomiota tulee kuitenkin kiinnittää erittäin merkittävää julkista valtaa käyttävien vakuutusyhtiöiden vakuutuslääkärien ja vakuutuslakimiesten toimien saamiseksi avoimeksi sekä läpinäkyväksi. Eli korvauskäsittelyn alkupäähän. Kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää.


Esimerkiksi työssään pysyvästi vammautuneiden ja sairastuneiden on hyvä tietää seuraavat Oikeusturvan ajankuvan kuvakoosteen lopussa olevat "toimialaa" koskevat ydinasiat. Ja tutustua niihin kaikessa rauhassa.
Kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Vain yhdessä toimien olemme enemmän.

On ollut hyvä huomata, että ainakin perussuomalaiset ja vasenryhmä ovat viimeinkin aidosti kiinnostuneet porautumaan näihin miinakenttien ytimiin. Pelkäämättä sieltä väjäämättä vastaan tulevia räjähdyksiä, mustamaalauksia ja roiskeita. Toivottavasti tuo rohkeus tarttuu kaikkiin eduskuntapuolueisiin. Tarttuen myös akselille SAK/STTK/AKAVA.

Toki he kaikki, siis todelliset kansan edustajat, joutuvat kovan paikan eteen, koska koskaan Suomen historiassa ei ole; tietääksemme, tunnustettu vallalla olevaa ja pitkään tiedossa ollutta  > perustuslakirikollisuutta -

Vuoden 2012 kunnallisvaalien yhteydessä on hyvä nostaa julkisuuteen avointa pohdintaa siitä, että kuuluuko vakuutusyhtiöiden lakisääteisen vakuutus-ja sosiaaliturvan korvausten maksaminen lisääntyvässä määrin kuntien sosiaalitoimien korvattaviksi?

Taisteluterveisin
Oikeusturvan VOLF-työryhmä

* * * * * * *

Haluatko auttaa meitä kaikkia? - 21.5.2021
Se mitä ei virallisesti ei tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Uusimmat käänteet ja ison kuvan katsaukset löytyvät; esimerkiksi
>>> Suomi 2017 - verkoston
kautta.

Liity mukaan toimiin yli puolue- ja aaterajojen. Yli media- ja etujärjestörajojen.

Yhdessä toimien huomaamme, voimme vaikuttaa ja olemme enemmän.

* * * *


Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *

- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -


Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

Tunnisteet: , , , , , , ,