perjantaina, elokuuta 10, 2012

Mediapomo katuu


Nykyinen MTV3 hallituksen puheenjohtaja Pekka Karhuvaara oli SuomiAreenan puheissaan vuonna 2010 rohkea. Varsinkin, jos sitä peilaa käynnissä olevien EU-asioiden suhteen. Toistuuko maan tapa isojen asioiden salailussa? Taas kerran.

Martti Valkosen kirjan “Sananvapaus kauppatavarana” takakansiteksistä poimittua:

“Media on siirtynyt asiasta viihteeseen, antautunut politiikkojen ja julkkisten välikappaleeksi ja luopunut hampaistaan neljäntenä valtiomahtina.

Median menestymisen mittareina käytetään sisällön sijasta nousevia pörssikursseja. Median omistajat tekevät sananvapaudella rahaa yhteiskunnallisen kirjoittelun ja väittelyn sijaan.”


Toivottavasti kokoomuksen isänmaallisen siiven edustajan Jorma Jaakkolan ja Pekka Karhuvaaran keskustelut omasta EU-lähihistoriastamme saadaan kaikkien katsottavaksi ja kuultavaksi. Vielä vuoden 2012 syyskuun aikana. MTV3-kanavalla.

Ranskalainen lehtimies, Le Monde Diplomatiquen päätoimittaja, professori Ignacio Ramonet kertoo kirjassaan “Median tyrannia”:

“Kuinka tänä päivänä salataan tietoa? Lisäämällä sen määrää: tieto naamioidaan tai palotellaan niin, että sitä on saatavilla liian paljon sulatettavaksi, emmekä me edes huomaa kaivata puuttuvaa tietoa.” (Lähde: Sananvapaus kauppatavarana sivu 18.)

Kansanvaltahan ei toimi, jos kansa ei tiedä. Tai, jos kansalle ei anneta tietoa. Testiajoa Euroopan unioniin liittyvistä aiheista voi jokainen tehdä avoimesta internetistä. Ainakin toistaiseksi.

Hakukoodeiksi: 
LJL 3/2011 toimivalta
Taxellin komitea 2007
Vanhasen lista 2012


Terveisin
Oikeusturvan VOLF-työryhmä* * * *

Haluatko auttaa meitä kaikkia? – 3.3.2017
Se mitä ei virallisesti ei tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Uusimmat käänteet ja ison kuvan katsaukset löytyvät; esimerkiksi
>>> Suomi 2017 - verkoston
kautta.

Liity mukaan toimiin yli puolue- ja aaterajojen. Yli media- ja etujärjestörajojen.

Yhdessä toimien huomaamme, voimme vaikuttaa ja olemme enemmän.

* * * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *


- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -

Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *


- Kaikki kirjoituksemma linkit ovat julkaisun hetkellä toiminnassa -

 

Tunnisteet: , , , ,