sunnuntaina, kesäkuuta 17, 2007

Lukijapalautetta

Julkaisemme tähän väliin saamaamme tuoretta lukijapalautetta, koska sen anti nivoutuu kuin nitkahtaen edelliseen jaksoomme. Voisiko kyseessä olla petosvakuuttaminen?

Saimme hetki sitten luvan palautteen lähettäjältä julkistaa hänen viestinsä sisällön, koska hänen mielestään se valottaa hyvin vakuutuslääkärin ja ylimmän oikeusasteen, vakuutusoikeuden näkökulmaa käsittelyssämme olevaan aihepiiriin.

Mielestämme viestin perässä olevat artikkelit selventävät maassamme vallitsevaa ”vakiintunutta oikeuskäytäntöä” sellaiselle henkilölle, jolta puuttuu aihepiiristä omakohtaiset kokemukset.

Terveisin
Oikeusturvan VOLF - työryhmä


* * * * * * *

Date: Sun, 17 Jun 2007 10:49:40 +0300
From: "ViljoRR1958"

To: "Oikeusturvan ajankuvan toimitus"
Subject: Lukijapalautetta

Hyvää päivää toimitukseenne,

Sain vakuutusalan sidosryhmään kuuluvassa organisaatiossa toimivalta tuttavaltani sähköpostia liitetiedostojen kera:

1) Tapiola-ryhmän ylilääkärin Ilkka Torstilan kirjoittama TURMIA - Nyt tarvitaan kasvollisia vakuutuslääkäreitä

2) Vakuutusoikeuden vakuutusoikeustuomari Olli Olanterä kokoama - Oikeustapauksia vakuutusoikeudesta

Ylilääkäri IIkka Torstilan artikkeli liittyy juuri käsittelemäänne tapaturmalain 41§ muutokseen, joka saattaa olla melkoinen yllätys monelle hoitavan lääkärin roolissa toimivalle.

Nythän heidän huolella kirjoittamaansa lääkärinlausuntoon kirjatut kliinisen lääketieteen löydökset voi vakuutuslääkäri hylätä tylyimmillään yhdellä sanalla: "Ei"

Vakuutusalaa hyvin tunteva tuttavani kirjoitti, että "on tärkeää tiedostaa se, että ei se mitä vakuutuslääkäri kirjoittaa ole tärkeintä, vaan se mitä hän jättää kokonaan kertomatta ja huomioimatta."

Samaa pätee hänen mukaansa tuohon vakuutusoikeuden vakuutusoikeustuomari Olli Olanterän koosteeseen. Sen pohjalta olisi hyvä saada pikaiseen julkiseen keskusteluun ne asiat, mitä pakollinen tapaturmavakuutus loppujen lopuksi korvaa.

Toivottavasti voitte laittaa liitteenä olevat jutut Oikeusturvan ajankuva - blogiinne mahdollisimman pian. Onhan niiden kohderyhmänä kaikki työelämässä olevat sekä sieltä tapaturman/ammattitaudin takia poistetut kansalaiset.

Minun mielestäni lakisääteisiä vakuutuksia käsittelevä Tapaturmavakuutus-lehden pitäisi olla kaikkien suomalaisten saatavissa ilmaiseksi. Sähköisesti ladattavassa muodossa se saattaa jonkin osoitteen kautta jo löytyäkin.

Toivotan toimituksellenne paljon voimia ja hyvää kesää.

Terveisin
Viljo R Räsänen


* * * * * * *- Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi, saat sen ruudullesi isompana -

- - - - - - - - - -

- Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi, saat sen ruudullesi isompana -

- - - - - - - - - -

ps.
Viljo R Räsänen vinkin pohjalta liitämme lopuksi yhden lisänäkökulman vakuutuslääkäreiden suuntaan.

”Vakuutusalaa hyvin tunteva tuttavani kirjoitti, että "on tärkeää tiedostaa se, että ei se mitä vakuutuslääkäri kirjoittaa ole tärkeintä, vaan se mitä hän jättää kokonaan kertomatta ja huomioimatta."
 

Eläkeratkaisijoiden painostus estettävä - Helsingin Sanomat 22.5.2007 - Pääkirjoitus

Suuren yrityksen toimitusjohtaja ilmoittaa eläkeyhtiöönsä, että hän haluaa eräälle väliportaan johtajalle työkyvyttömyyseläkkeen. Samalla hän antaa ymmärtää, että jos eläkettä ei myönnetä, hän siirtää yrityksensä vakuutukset toisaalle.

Lue lisää: http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=59541&Submit=Jatka

- - -

Yllä oleva www-linkki toiminnassa 17.6.2007 kello 19,25


- - -


Helsingin Sanomat on näköjään "uudistanut" keskusteluketjujaan eli poistanut vanhat ja mehevimmät keskusteluketjut kokonaan asiakkaidensa näkyvistä. Näin vastaava päätoimittaja kertoo "uudistuksesta":

HS.fi:n keskustelut uudistuivat

Keskustelu muuttuu artikkelien kommentoinniksi. Jatkossa vain HS.fi:n rekisteröityneet käyttäjät voivat osallistua kommentointiin. Kommentointi tapahtuu edelleen nimimerkillä ja kommentteja voi jatkossakin lukea ilman kirjautumista.

"Kansalaiskeskustelun edistäminen on aina ollut HS:n tärkeä tehtävä. Keskustelu on siirtynyt osin toreilta ja salongeista internetiin. HS.fi:n keskustelut uudistetaan 2012 talven ja kevään aikana perusteellisesti.

Haluamme luoda HS.fi:stä paikan, jossa jokainen suomalainen voi keskustella niistä itselleen tärkeistä asioista, joita HS:n toimituksen sisältö käsittelee. HS toimii aktiivisesti monin tavoin sosiaalisessa mediassa. Haluamme myös muistuttaa lukijoitamme siitä, että HS.fi:n jutuista voi käydä keskustelua HS.fi:n sivuilla.

Kommentointi edellyttää rekisteröitymistä, koska mielestämme se parantaa HS.fi:n uutisista käytävää keskustelua."


Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Mikael Pentikäinen

* * * *

Haluatko auttaa meitä kaikkia? - 6.10.2016
Se mitä ei virallisesti ei tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Uusimmat käänteet ja ison kuvan katsaukset löytyvät; esimerkiksi
>>> Suomi 2017 - verkoston
kautta.

Liity mukaan toimiin yli puolue- ja aaterajojen. Yli media- ja etujärjestörajojen.

Yhdessä toimien huomaamme, voimme vaikuttaa ja olemme enemmän.

* * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *


- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -

Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *


- Kaikki kirjoituksemma linkit ovat julkaisun hetkellä toiminnassa -

Tunnisteet: , , , ,