maanantaina, helmikuuta 11, 2013

Yhtiökokous

Klikkaamalla kuvakoostetta hiirelläsi, saat sen ruudullesi terävämpänä.

Lakisääteinen työeläke- ja tapaturmavakuutusjärjestelmä toimivat siis ainakin ratkaisutoiminnan osalta perustuslain vastaisessa tilanteessa. Onko siis kyseessä perustuslakirikollisuus? Ihmisoikeusrikollisuus? Oikeusturvarikollisuus? Viranomaisrikollisuus? Vai vakaasti harkittuna ja pitkäkestoisesti harjoitettuna kaikki edellä mainitut?

* * * *

Haluatko ja uskallatko kysyä vakuutusyhtiösi toiminnasta? Suoraan yhtiön vallassa olevalta johdolta? Yhtiökokous on kerran vuodessa hyvä paikka, sillä kaikki yhtiön johtoon kuuluvat ovat paikalla.

Vielä ennättää mukaan vuoden 2013 yhtiökokouksiin.

Yhden osakkeen ostamalla pääset, niin halutessasi, käyttämään puhevaltaa kevään 2013 yhtiökokouksiin. Tsekkaa tiedot kiinnostuksesi kohteena olevan yhtiön/yhtiöiden kotisivuilta, mihin mennessä osake täytyy olla rekisteröitynä.

Hintaesimerkkejä pörssinoteraatuista ja vakuutusalalla toimivista finanssikonserneista:

Sampo/If - osake 25,52 euroa
OP-Pohjola (Pohjola Pankki Oyj) 12,15 euroa
- tsekkaa päivän hinta pankistasi ja tee haluamasi hankinta.

Tiesithän.

Keskinäisen vakuutusyhtiön vakuutuksen ottajana (esimerkiksi LähiTapiolan) olet osaomistajana oikeutettu osallistumaan kevään yhtiökokouksiin. Tarkista tiedot yhtiösi kotisivuilta.

Lisätietoa ilman keskusjohtoa ja itseohjautuvasti toimivasta yhden (1) osakkeen omistajien liikkeestä alla olevasta Oikeusturvan ajankuvan linkistä. Näkökulma on lakisääteistä vakuutusturvaa tarjoaviin vakuutusyhtiöihin. Saat samalla hyvää pohjatietoa 
kysymysten pohjaksi vakuutusalan yhtiökokouksiin.

"Laita Sinäkin äänesi kuulumaan!" - terveisin
Oikeusturvan VOLF-työryhmä


keskiviikkona, maaliskuuta 24, 2010
- Yhden (1) osakkeen omistajien liike -


* * * * 

14.2.2013 
tietoa Sampo/Ifin yhtiökokouksesta:

Sampo Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidetään 18.4.2013 Helsingin Messukeskuksessa kello 14.00.

Ilmoittautuminen ja osallistumisoikeus

Oikeus osallistua yhtiökokoukseen on osakkeenomistajalla, joka on

• rekisteröity Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon täsmäytyspäivänä maanantaina 8.4.2013; ja

• ilmoittautunut yhtiökokoukseen viimeistään perjantaina 12.4.2013 klo 16.00 mennessä.


* * * *


18.2.2013
tietoa OP-Pohjolan yhtiökokouksesta:

Pohjola Pankki Oyj:n hallitus on päättänyt kutsua koolle yhtiön varsinaisen yhtiökokouksen perjantaina 22.3.2013 kello 14.00. Kokous pidetään Helsingin Messukeskuksessa.

Ilmoittautuminen ja osallistumisoikeus


Oikeus osallistua yhtiökokoukseen on osakkeenomistajalla, joka on yhtiökokouksen täsmäytyspäivänä tiistaina 12.3.2013 rekisteröity Euroclear Finland Oy:n pitämään Yhtiön osakasluetteloon. Osakkeenomistaja, jonka osakkeet on merkitty hänen henkilökohtaiselle arvo-osuustililleen, on rekisteröity Yhtiön osakasluetteloon.

Osakkeenomistajan, joka haluaa osallistua yhtiökokoukseen, tulee ilmoittautua Yhtiölle viimeistään perjantaina 15.3.2013 kello 16.00.


* * * *

6.3.2013 päivitys:


Potilaiden/vakuutettujen osallistumista yhtiökokouksiin pidämme erittäin tärkeänä.

Vuosikymmeniä tiedossa olleet epäkohdat, jotka eivät ole osakkeenomistajien ja mukamas johdon tiedossa, nähtävissä eikä kuultavissa. Niin niitä ei ole olemassakaan. Tulkaa siis antamaan epäkohdille kasvoja ja nimiä. Omista korvausasioista ei voi kysyä, mutta yhtiöiden toimintatavoista yleisellä tasolla sitäkin enemmän.

Eduskunnasta saimme aikanaan ohjeen olla yhteydessä vakuutusyhtiöihin. Heille myönnetyn erittäin merkittävän julkisen vallan käyttöoikeuden ja siihen liittyvän laajan harkintavallan ansioista vakuutusyhtiöt voivat kuulemma parantaa toimintatapansa, niin halutessaan; vaikka heti.

Vuonna 2009 osallistuessamme ensimmäistä kertaa OP-Pohjolan ja Sampo/Ifin yhtiökokouksiin, niin saimme konsernien johdolta taas kohteliaaksi verhotun, mutta aggressiivisen kehotuksen mennä ruikkuttamaan eduskuntaan! Molempien yhtiöiden johdon mielestä he vain toteuttavat tiukasti voimassa olevia lakeja. Molemmat yhtiöt katsoivat yhtiökokousten olevan vääriä paikkoja tulla kysymään julkisesti pitkään jatkuneista epäkohdista. Oikea osoite on heidän mielestään eduskunta.

Molemmat yhtiöt yrittivät myös viedä koko ajan keskustelun vapaaehtoisten vakuutusten suuntaan. Kehuen tietysti sitä, että miten nopeaa on korvaaminen ja miten tyytyväisiä asiakkaat ovat. Joten korostamme aina omissa puheenvuoroissamme kysyvämme lakisääteisestä tapaturmavakuutuksesta. Koskien työtapaturmia ja ammattitauteja.

Eli ei kannata säikähtää, jos kysyy tarkkaan rajatun sekä etukäteen valmistellun kysymyksen yhtiön toiminnasta ja vastapuoli ei ole ymmärtävinään. Tai vastaa ihan asian vierestä.

* * * *

Eduskunnassa hallitukselta kysyttyä

Päivitys 3.8.2021
Vakuutusalaa, vakuutuslääkäreitä, lakisääteistä vakuutus- ja sosiaaliturvaa sekä vakuutusoikeutta koskevia kirjallisia kysymyksiä on tehty eduskunnassa paljonkin. Miksei siis mitään todellisia parannuksia tapahdu? Voisiko pitkäkestoisella vaalirahoituksella olla osuutensa tilanteeseen?


Tässä päivityksessä Vakuutusongelmaisten liitto ry:n aktiivien tekemään koosteeseen. Se on koostettu vuosien aikana hitaalla, mutta määrätietoisella yhteistyöllä. Pienistä palasista edeten.

Tällaista yhteistyötä kutsutaan myös uusilla nimillä. Kuten joukkoistaminen, talkoistaminen tai crowdsourcing. Vaan kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Isojakin asiakokonaisuuksia.

Alla oleva linkki johtaa Oikeusturvan ajankuva – verkoston .pdf – muodossa olevaan ja 11 A4-sivua pitkään yhteenvetoon. Sisältää 114 kirjallisen kysymyksen hakutiedot, vuosilta 1991 – 2007, eduskunnan www-sivuston hakukonetta varten:

https://suomi2017.files.wordpress.com/2013/03/avainluettelo_kirjallisten-kysymysten-aiheille_eduskunnassa_1991_2007_20122007.pdf

Ammattitaudeista, kuten asbestista sairastuneille löytyy sitten tarvittaessa lisäosumia.

>>> Kyseinen ja 31.7.2021 päivitetty linkki on osa Suomi 2017 verkoston bloggausta, joka käsittelee vakuutuslääkärijärjestelmän kehittämisen neuvottelukuntaa, joka oli yksilöity sosiaali- ja terveysministeriö hankkeisiin tunnuksella STM043:00/2018. Ajallisesti toimikaudeksi neuvottelukunnalle oli asetettu 9.4.2018 – 30.4.2021. Sen toimista piti syntyä vakuutuslääkärijärjestelmän täysremontti, mutta tulikin täydellinen tussahdus!

Viidakkoradion tietojen mukaan "neuvottelukunta" on saamassa jatkoaikaa vuoden 2023 loppuun asti. Jolloin saatetaan olla taas tilanteessa, jossa >>>  sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko vuonna 2014 parkkeerasi (vuonna 2012 käynnistämänsä) vakuutuslääkärijärjestelmän täysremontin, isojen eduskuntapuolueiden hallinnoiman SOSTE ry:n vastuulle.

Joten jokohan olisi aika siirtää lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan asiat Euroopan unionin toimivallan alle?


Ilman keskusjohtoa toimiva ja itseohjautuva >>> yhden (1) osakkeen omistajien liike on siten valtava mahdollisuus.

Yhden puheenvuoron tiedossa olevista epäkohdista; per yhtiökokous, per vuosi, käyttävää ja varmuudella paikalle tulevaa 10, 100 tai 1000 yhden osakkeen omistajaa alkaa jo ylittämään Suomen korkeaksi tiedetyn uutiskynnyksen. 

Varsinkin, kun korkean uutiskynnyksen kohdalla kyse on finanssialasta, johon lakisääteisiä eli kaikille pakollisia vakuutuksia myyvä vakuutusala keskeisesti kuuluu. Kiistatta yksi Suomen suurimmista mainosrahoittajista ja vaali- sekä puoluerahoittajista. Suoraan tai välikäsien kautta toimien...

* * * *

Haluatko auttaa meitä kaikkia? – 3.8.2021
Se mitä ei virallisesti ei tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Uusimmat käänteet ja ison kuvan katsaukset löytyvät; esimerkiksi
>>> Suomi 2017 - verkoston
kautta.

Liity mukaan toimiin yli puolue- ja aaterajojen. Yli media- ja etujärjestörajojen.

Yhdessä toimien huomaamme, voimme vaikuttaa ja olemme enemmän.

* * * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *

- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -

Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.Tunnisteet: , , , , , ,