keskiviikkona, toukokuuta 14, 2014

Vakuutuslääkärijärjestelmästä

Sosiaali- ja terveysministerin Paula Risikon/kok. vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuutta kehittäneen työryhmän tiimoilta on ollut 21.1.2014 jälkeen hiljaista. Tuolloin julkaistiin työryhmän loppuraportti, johon eriävän mielipiteensä jätti Oikeutta vakuutetuille (Oiva) ry. Tiedotusvälineet uutisoivat aiheesta tuolloin, ilahduttavan monipuolisesti ja laajasti. Tästä > linkistä - tammikuun 2014 tilanteisiin ja tunnelmiin.

Tilanne vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuuden suhteen kuin 6 vuotta sitten!


Joten tapahtunut tammikuun 2014 jälkeen. Jatkotoimenpiteitä hoitamaan ja koordinoimaan piti ministeri Risikon lupausten mukaan tulla; samojen osapuolten kuin työryhmässä oli, muodostama neuvottelukunta.

Neuvottelukuntaa ei perustettukkaan! Joten on syytä tehdä vakuutettujen/potilaiden näkökulmasta tilannekatsaus. Epävirallisesti tietenkin. Eräänlainen vuoden 2014 kärkiteemojen TOP 10.

Ensin ajankohtaiseminaarista koskien vakuutuslääkärijärjestelmää:1.
Soste ry sekä sosiaali- ja terveysministeriö järjestävät vakuutuslääkärijärjestelmä aiheen tiimoilta aamupäiväseminaarin. Paikkana Cafe Piritta, Helsinki ja ajankohta on 21.5.2014.  Avoin netissä levinnyt kutsu on tällainen:


Osallistu avoimen kutsun tilaisuuteen ja kommentoi Sosten kirjoituksia tästä (Linkki korjattu 10.1.2020. Lämmin kiitos tilanteen huomanneelle henkilölle) > Sosten linkistä -


2.
Onko vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuuden kehittäminen nyt ulkoistettu pois sosiaali- ja terveysministeriöstä? Valtapuolueiden hallinnassa olevan Soste ry:n hoteisiin? Tästä linkistä tietoa organisaatiosta ja tämän hetken avainhenkilöistä: http://www.soste.fi/soste/organisaatio.html (linkki korjattu 21.8.2016- kiitos virhetilan huomanneelle)

Pahimmillaanhan tapahtuu taas kerran esille saatujen asioiden hidas hautaaminen. Joka toivottavasti ei toteudu, mutta tarkkana on nyt kaikkien lakisäääteisesti vakuutettujen ja heitä oikeasti edustavien tahojen oltava.

3.

Paavo Väyrysen varoituksen sanat ”epäpoliittisista” kansalaisjärjestöistä, kuten SOSTE ry on: http://suomi2017.wordpress.com/2011/01/13/hyvia-uutisia-numero-2/


... on syytä ottaa vakavasti huomioon.

HUOM!
Katu-uskottavuuden parantamiseksi olisi hienoa, jos saamme SOSTE ry:n tekemiä kannanottoja epäkohtiin ja lausuntoja lakiluonnoksiin avoimeen julkisuuteen. Nimenomaisesti lakisääteisiin vakuutus- ja sosiaaliturvaan liittyen.

4.
Lausuntokierroksella on STM104:00/2013 – Päätösten perustelemisen kehittämisen säännökset, hallituksen esityksen valmistelu – Päättyy 23.5.2014.

Onko kyseessä ministeri Risikon työryhmän ainoa vai ensimmäinen konkreettinen lakiesitys epäkohtien korjaamiseksi? Tuo ministeri Risikon työryhmään liittyvä ja vireillä oleva lakiluonnos löytyy osoitteessa (linkki korjattu 21.8.2016- kiitos virhetilan huomanneelle)
http://stm.fi/lausuntopyynnot

"Lausuntopyyntö hallituksen esityksestä etuuspäätösten perustelujen parantamiseksi. Lausuntoaika päättyy 23.5.2014.

Lausuntopyyntö (pdf, 81 kB )
Luonnos:
Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi työeläkelakien ja Kansaneläkelaitoksesta annetun lain muuttamisesta (pdf, 810 kB )

Lisäksi stm:ltä saatu Twitter-vastaus 14.5.2014:
”Lausunnot tulevat Hareen, kun lausuntoaika päättyy”.
(Linkki korjattu 10.1.2020. Lämmin kiitos tilanteen huomanneelle henkilölle)

5.
Vakuutuslääkäritietojen avoimuudesta käytävä oikeustaistelu on edelleen korkeimmassa hallinto-oikeudessa kesken. Vakuutuslakimiesten nimitietojen julkisuutta koskien on taas olemassa lainvoimainen päätös, josta lisää tästä linkistä:
http://suomi2017.wordpress.com/2014/05/07/turun-sanomat/

6.
Vakuutusosaston ylijohtaja Outi Antilan esittämä EIT-väite, Apu-lehdessä, numero 11/2014 on selvitysten alla. Löytyvätkö EIT:n asiakirjat siitä, että EIT on todella hyväksynyt tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnan rahoitusmallin? Tuomioistuinkäsittelyn toinen osapuoli rahoittaa tuomioistuimen kulut sekä istuttaa itse kouluttamansa vakuutuslääkärit kirjallisesti ja suljetusti toimivaan ratkaisukokoonpanoon? Tästä linkistä lisää: http://suomi2017.wordpress.com/2014/03/26/apua-lisaa/

7.
Tik-tak. Tuntuuko aika kuluvan liian nopeasti? Mikäli kokoomuksen uusi puheenjohtaja ja pääministeri on Paula Risikko. Niin onko hänestä(kään) Aurinkokuningattareksi?
http://suomi2017.wordpress.com/2013/05/18/aurinkokuningatar/

Linkistä löytyvän Kukkosen listaan – linkin kautta koko kuvaan, vakuutuslääkärijärjestelmän sekä lakisääteisten vakuutusten todellisista tilanteista ja annetuista lausunnoista. Korporatismi - ja Harmaa valta - linkeistä Suomen todellisen hallintamuodon ja hallitsijoiden salohin.

8.
Yhtenä tärkeimmistä asioista lainsäädännön saralla on saada muutettua virkamieslain 8 a §. Virkamiesten osakeomistukset tulee saattaa avoimiksi. Takautuvasti 15 vuoden ajalta.
http://suomi2017.wordpress.com/2014/03/30/helsingin-sanomat/


9.
Mistä kaikesta erittäin merkittävää julkista valtaa, valtaosin yksityisesti omistetuissa, vakuutusyhtiöissä ja - laitoksissa, toimivien vakuutuslääkärien nimitietojen julkisuuskiistassa on kyse?
http://suomi2017.wordpress.com/2014/05/13/satakunnan-kansa/

10.
Tuntuuko Sinusta, että aika loppuu? Korjausta vaativien epäkohtien ja perustuslain vastaisuuksien tunnustamiseen, korjaamiseen sekä korvaamiseen meneen helposti seuraavat 5-15 vuotta.

Lähde mukaan Nyt Saa Riittää – mielenosoitusliikkeen muodostamiseen ja toimintaan: http://suomi2017.wordpress.com/nyt-saa-riittaa/

OIKEUSTURVAN VOLF-TYÖRYHMÄ JÄÄ KIRJOITUSTAUOLLE

Olemme jäämässä jonkinmoiselle tauolle. Kiitämme lämpimästi kaikkia lukijoitamme ja hyviä vinkkejä antaneita. Joten suosittelemme edelleen sanan levittämistä ja verkostoitumista saman henkisten kanssa. Suosittelemme, esimerkiksi seuraaviin sivustoihin tutustumista ja niiden seuraamista:

Homepakolaiset ry
> "SUOMI! Meillä on ongelma"
> http://homepakolaiset.fi/
Oikeus ja kohtuus > Pieni ihminen korporaatioiden Suomessa
> http://oikeusjakohtuus.blogspot.fi/
Aivovaurio > Aivoalueen vammoista ja sairauksista
(Linkki korjattu 10.1.2020. Lämmin kiitos tilanteen huomanneelle henkilölle)
> http://aivovammaliitto.fi/aivovaurio/
Älä sairastu vakavasti Suomessa > Vakuutusyhtiöt ihmeparantajina
> http://ala-sairastu-vakavasti.blogspot.fi/
Vakuutusmajuri > Tositarinoita vakuutuksista Suomessa
> http://vakuutusmajuri.fi/

Tämän Oikeusturvan ajankuvan sivuston koordinaattorina toimineen Salon Petrin
"Suomi 2017 - Suomi 2.0" ajatushautomo ja - laukomo löytyvät osoitteista:
http://suomi2017.wordpress.com/
https://twitter.com/Suomi2017

Laita Sinäkin äänesi rohkeasti kuulumaan!


Perusta oma kanavasi ja rakenna oma verkostosi tiedon saantiin sekä levitykseen. Sillä kun kaikki tietävät, kaikki ymmärtävät, isojakin asiakokonaisuuksia. Ja vain yhdessä toimien voimme olla enemmän. Joten vinkkailkaamme ja peukuttakaamme kirjoituksia sekä tapahtumia sosiaalisen median (SM) mahdollistamissa verkostoissa entistä sitkeämmin. Elävän mahdollisuuksia unohtamatta ja väheksymättä.


Aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot ja
Suomen todellisen hallintamuodon sekä hallitsijat meille viimeinkin paljastakoot!

Oikeusturvan VOLF - työryhmä 

* * * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *

- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -


Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *


- Kaikki kirjoituksemma linkit ovat julkaisun hetkellä toiminnassa -Tunnisteet: , , , , , , ,