torstaina, maaliskuuta 13, 2014

Eduskunnalle kova kysymys

Helsingin Sanomat jysäytti uutispommin 27.2.2014 numerossaan.

Toimittaja Tuomo Pietiläinen on osunut tuolla älyvalokuvamuotoon puetussa reportaasissaan todellisen vallan ytimiin Suomessa. Klikkaamalla hiirelläsi saat sen ruudullesi isompana.

Kohteliaimmin tiedoksenne eduskuntaan mennyt tiedustelumme. Johon tuskin tulemme saamaan koskaan vastausta. Ellei sitten meitä liity muitakin kysymään tätä asiaa eduskunnalta ja kansanedustajiltamme.

Rohkeutta ja voimia, kaikille Teille, jatkaa kovaksi keitetyn kansallisen korporatismin esille raaputtamista, jotta kaikista isoin rakenneremontti Suomessa pääsee alkamaan. Sillä se mitä ei virallisen Suomen toimesta tunnusteta, niin sitä ei tarvitse korjatakkaan.

Mikäli saamme tiedusteluumme vastauksen, niin julkaisemme sen tällä alustalla.

Ystävällisin terveisin
Oikeusturvan VOLF-työryhmä


* * * *Den fredag, 28 februari 2014 11:50 skrev Oikeusturvan ajankuvaa 2014 :
Till eero.heinaluoma@eduskunta.fi pekka.ravi@eduskunta.fi anssi.joutsenlahti@eduskunta.fi petteri.orpo@eduskunta.fi jouni.backman@eduskunta.fi jari.lindstrom@eduskunta.fi  kimmo.tiilikainen@eduskunta.fi annika.lapintie@eduskunta.fi mikaela.nylander@eduskunta.fi outi.alanko-kahiluoto@eduskunta.fi peter.ostman@eduskunta.fi markus.mustajarvi@eduskunta.fi james.hirvisaari@eduskunta.fi

Hyvä eduskunnan puhemiehistö ja eduskuntaryhmien puheenjohtajat,

Eilisessä Helsingin Sanomien uutisessa kerrotaan lainsäädäntövallan luovuttamisesta korporaatioiden haltuun. Kohteliaimmin kysymme Teiltä alla olevaan (HS 27.2.2014) uutislainaukseen ja lopun linkkaukseen viitaten:

1. Mihin lakiin ja/tai sopimukseen lainsäädäntövallan luovuttaminen korporaatioiden haltuun perustuu?
2. Mistä tuo tieto on saatavissa kaikkien kiinnostuneiden luettavaksi?
3. Miksi samat korporaatiot käyttävät toimeenpanovaltaa (tapaturma-asiain korvauslautakunta) ja tuomiovaltaa (vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä) vallan kolmijako-opin sekä perustuslain vastaisesti?

Ystävällisin terveisin ja pikaista vastaustanne odottaen
Oikeusturvan VOLF-työryhmä
- osa avointa Oikeusturva-yhteisöä -+ + + +

"Ongelmana avoimuuden lisäämisessä on ollut niin sanottu kolmikantainen valmistelu. Se tarkoittaa, että ministeriö, palkansaajajärjestöt ja työnantajat sopivat esityksestä yhteisymmärryksessä.


Jokaisella kolmikannan osapuolella on valmistelussa veto-oikeus, eli yhdenkin osapuolen vastustus riittää kaatamaan hankkeen. Lainsäädäntövallan luovuttamista eduskunnalta ja ministeriöiltä korporaatioille kutsutaan korporatismiksi.
"
Helsingin Sanomat 27.2.2014

+ + + +

Kyseessä olevien korporaatioiden valmisteleva ja seitsemän (7) vuotta vireillä ollut tapaturma- ja ammattitautilain uudistaminen TAU - STM114:00/2009 onkin nyt mielestämme tärkeää saada avoimeen keskusteluun ja kommentointiin.

Mielestämme todellisuudessa kyse on nelikannasta, koska lakisääteisten vakuutusten piirissä mukana ovat aina työantaja- ja työntekijäpuolen keskeisimmät järjestöt, vakuutusalan ja/tai heidän etujärjestöjensä sekä valtion edustajat.

Toivomme Teidän vaikuttavan siihen, että lakiluonnoksesta annetut lausunnot asetetaan kaikkien kiinnostuneiden saataville. Joko sosiaali- ja terveysministeriön ja/tai valtioneuvoston hankerekisteriin (HARE).

Ennakkotietojen mukaan etenkin Akavan ja Oikeutta vakuutetuille (Oiva) ry:n lausunnot kiinnostavat. Unohtamatta Invalidiliiton ja Potilasliiton antamia lausuntoja. Lausunnot liittyvät myös ministerin Risikon vakuutuslääkärijärjestelmää kehittäneen työryhmän muistioon (STM091:00/2012) ja siihen saatujen epäkohtien korjaukseen.

+ + + +

Taustatietoa nelikantaisesta toimintamallista - Niin kutsuttu kahden lääkärin loukku - lakipaketti, joka selkeästi perustuslain vastaisena odottaa edelleen tunnustamistaan, korjaamistaan ja korvaamistaan.

Tunnisteet: , , , , , , , ,