torstaina, maaliskuuta 13, 2014

Eduskunnalle kova kysymys

Helsingin Sanomat jysäytti uutispommin 27.2.2014 numerossaan.

Toimittaja Tuomo Pietiläinen on osunut tuolla älyvalokuvamuotoon puetussa reportaasissaan todellisen vallan ytimiin Suomessa. Klikkaamalla hiirelläsi saat sen ruudullesi isompana.

Kohteliaimmin tiedoksenne eduskuntaan mennyt tiedustelumme. Johon tuskin tulemme saamaan koskaan vastausta. Ellei sitten meitä liity muitakin kysymään tätä asiaa eduskunnalta ja kansanedustajiltamme.

Rohkeutta ja voimia, kaikille Teille, jatkaa kovaksi keitetyn kansallisen korporatismin esille raaputtamista, jotta kaikista isoin rakenneremontti Suomessa pääsee alkamaan. Sillä se mitä ei virallisen Suomen toimesta tunnusteta, niin sitä ei tarvitse korjatakkaan.

Mikäli saamme tiedusteluumme vastauksen, niin julkaisemme sen tällä alustalla.

Ystävällisin terveisin
Oikeusturvan VOLF-työryhmä


* * * *Den fredag, 28 februari 2014 11:50 skrev Oikeusturvan ajankuvaa 2014 :
Till eero.heinaluoma @ eduskunta.fi pekka.ravi @ eduskunta.fi anssi.joutsenlahti @ eduskunta.fi petteri.orpo @ eduskunta.fi jouni.backman @ eduskunta.fi jari.lindstrom @ eduskunta.fi  kimmo.tiilikainen @ eduskunta.fi annika.lapintie @ eduskunta.fi mikaela.nylander @ eduskunta.fi outi.alanko-kahiluoto @ eduskunta.fi peter.ostman @ eduskunta.fi markus.mustajarvi @ eduskunta.fi james.hirvisaari @ eduskunta.fi

Hyvä eduskunnan puhemiehistö ja eduskuntaryhmien puheenjohtajat,

Eilisessä Helsingin Sanomien uutisessa kerrotaan lainsäädäntövallan luovuttamisesta korporaatioiden haltuun. Kohteliaimmin kysymme Teiltä alla olevaan (HS 27.2.2014) uutislainaukseen ja lopun linkkaukseen viitaten:

1. Mihin lakiin ja/tai sopimukseen lainsäädäntövallan luovuttaminen korporaatioiden haltuun perustuu?
2. Mistä tuo tieto on saatavissa kaikkien kiinnostuneiden luettavaksi?
3. Miksi samat korporaatiot käyttävät toimeenpanovaltaa (tapaturma-asiain korvauslautakunta) ja tuomiovaltaa (vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä) vallan kolmijako-opin sekä perustuslain vastaisesti?

Ystävällisin terveisin ja pikaista vastaustanne odottaen
Oikeusturvan VOLF-työryhmä
- osa avointa Oikeusturva-yhteisöä -

(6.8.2021 päivitys, yhtään vastaus ko. kysymyksiin ei tullut)

+ + + +

"Ongelmana avoimuuden lisäämisessä on ollut niin sanottu kolmikantainen valmistelu. Se tarkoittaa, että ministeriö, palkansaajajärjestöt ja työnantajat sopivat esityksestä yhteisymmärryksessä.


Jokaisella kolmikannan osapuolella on valmistelussa veto-oikeus, eli yhdenkin osapuolen vastustus riittää kaatamaan hankkeen. Lainsäädäntövallan luovuttamista eduskunnalta ja ministeriöiltä korporaatioille kutsutaan korporatismiksi.
"
Helsingin Sanomat 27.2.2014

+ + + +

Kyseessä olevien korporaatioiden valmisteleva ja seitsemän (7) vuotta vireillä ollut tapaturma- ja ammattitautilain uudistaminen TAU - STM114:00/2009 onkin nyt mielestämme tärkeää saada avoimeen keskusteluun ja kommentointiin.

Mielestämme todellisuudessa kyse on nelikannasta, koska lakisääteisten vakuutusten piirissä mukana ovat aina työantaja- ja työntekijäpuolen keskeisimmät järjestöt, vakuutusalan ja/tai heidän etujärjestöjensä sekä valtion edustajat.

Toivomme Teidän vaikuttavan siihen, että lakiluonnoksesta annetut lausunnot asetetaan kaikkien kiinnostuneiden saataville. Joko sosiaali- ja terveysministeriön ja/tai valtioneuvoston hankerekisteriin (HARE).

Ennakkotietojen mukaan etenkin Akavan ja Oikeutta vakuutetuille (Oiva) ry:n lausunnot kiinnostavat. Unohtamatta Invalidiliiton ja Potilasliiton antamia lausuntoja. Lausunnot liittyvät myös ministerin Risikon vakuutuslääkärijärjestelmää kehittäneen työryhmän muistioon (STM091:00/2012) ja siihen saatujen epäkohtien korjaukseen.

+ + + +

Taustatietoa nelikantaisesta toimintamallista - Niin kutsuttu kahden lääkärin loukku - lakipaketti, joka selkeästi perustuslain vastaisena odottaa edelleen tunnustamistaan, korjaamistaan ja korvaamistaan.

* * * *

Päivitys 6.8.2021

Vakuutusalaa, vakuutuslääkäreitä, lakisääteistä vakuutus- ja sosiaaliturvaa sekä vakuutusoikeutta koskevia kirjallisia kysymyksiä on tehty eduskunnassa paljonkin. Miksei siis mitään todellisia parannuksia tapahdu? Voisiko pitkäkestoisella vaalirahoituksella olla osuutensa tilanteeseen?

Tässä päivityksessä Vakuutusongelmaisten liitto ry:n aktiivien tekemään koosteeseen. Se on koostettu vuosien aikana hitaalla, mutta määrätietoisella yhteistyöllä. Pienistä palasista edeten.

Tällaista yhteistyötä kutsutaan myös uusilla nimillä. Kuten joukkoistaminen, talkoistaminen tai crowdsourcing. Vaan kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Isojakin asiakokonaisuuksia.

Alla oleva linkki johtaa Oikeusturvan ajankuva – verkoston .pdf – muodossa olevaan ja 11 A4-sivua pitkään yhteenvetoon. Sisältää 114 kirjallisen kysymyksen hakutiedot, vuosilta 1991 – 2007, eduskunnan www-sivuston hakukonetta varten:

https://suomi2017.files.wordpress.com/2013/03/avainluettelo_kirjallisten-kysymysten-aiheille_eduskunnassa_1991_2007_20122007.pdf

Ammattitaudeista, kuten asbestista sairastuneille löytyy sitten tarvittaessa lisäosumia.

>>> Kyseinen ja 31.7.2021 päivitetty linkki on osa Suomi 2017 verkoston bloggausta, joka käsittelee vakuutuslääkärijärjestelmän kehittämisen neuvottelukuntaa, joka oli yksilöity sosiaali- ja terveysministeriö hankkeisiin tunnuksella STM043:00/2018. Ajallisesti toimikaudeksi neuvottelukunnalle oli asetettu 9.4.2018 – 30.4.2021. Sen toimista piti syntyä vakuutuslääkärijärjestelmän täysremontti, mutta tulikin täydellinen tussahdus!

Viidakkoradion tietojen mukaan "neuvottelukunta" on saamassa jatkoaikaa vuoden 2023 loppuun asti. Jolloin saatetaan olla taas tilanteessa, jossa >>>  sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko vuonna 2014 parkkeerasi (vuonna 2012 käynnistämänsä) vakuutuslääkärijärjestelmän täysremontin, isojen eduskuntapuolueiden hallinnoiman SOSTE ry:n vastuulle.

Joten jokohan olisi aika siirtää lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan asiat Euroopan unionin toimivallan alle?

* * * *

Haluatko auttaa meitä kaikkia? – 6.8.2021
Se mitä ei virallisesti ei tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Uusimmat käänteet ja ison kuvan katsaukset löytyvät; esimerkiksi
>>> Suomi 2017 - verkoston
kautta.

Liity mukaan toimiin yli puolue- ja aaterajojen. Yli media- ja etujärjestörajojen.

Yhdessä toimien huomaamme, voimme vaikuttaa ja olemme enemmän.

* * * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *

- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -

Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.


Tunnisteet: , , , , , , , ,