lauantaina, tammikuuta 16, 2010

Suomen ihmisoikeustilanne synkkenee

Vuoden 2009 loppu oli erittäin traaginen Sellon järkyttävän joukkomurhatapauksen vuoksi. Vuoden 2010 alku on ollut myös mollivoittoinen. Selittämättömät itsemurhat jatkuvat. Yksi suurelta julkisuudelta pimentoon jäänyt itsemurha tapahtui Helsingin oikeustalolla perjantaina 8.1.2010. Toivottavasti senkin taustoista saadaan lisätietoa.

Eilen 15.1. Ylen uutisoimana saatiin sitten murheellinen niitti kaikkien suomalaisten oikeusturvan ja ihmisoikeuksien toteutumisen suhteen.


VALETUOMARI SAAMASSA JATKOPESTIN EUROOPAN IHMISOIKEUSTUOMIOISTUIMESSA (EIT)?

Viime viikkoina on julkisuudessa saatu ja annettu vahva signaali siitä, että lääkäri ei saa valehdella työhön vaadittavaa työkokemustaan.

Kun taas tuomari valehtelee nimikirjaotteessaan työkokemuksensa useita vuosia suuremmaksi kuin virkaan valittavalta kelpoisuusvaatimuksissa edellytetään, niin mitä tapahtuu?

Hänet palkataan tästä huolimatta Suomen tuomariksi Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Vieläpä Suomen korkeimpien oikeusoppineiden muodostamassa suljetussa konklaavissa.

Ainoana tiedotusvälineenä Päivi Hirvelän valinta - asiaa on aikanaan uskaltanut käsitellä Yhtyneiden Kuvalehtien Seura-lehti. Numerossa 45/2006 julkaistu artikkeli oli otsikoitu ”TUOMARIKSI VÄÄRIN PERUSTEINuuden ihmisoikeustuomarin hakemuksessa oli vääriä tietoja.”


VAIKENEEKO HELSINGIN SANOMAT TAAS HIRVELÄN TAPAUKSESTA?


Liekö maan tapana edelleen:
”Tärkeintä ei ole valita pätevintä, vaan käyttötarkoituksiin sopivin.”
Helsingin Sanomissa haettiin työpaikkailmoitusten osiossa 18.10.2009 vaatimukset täyttävää henkilöä tuomarin tehtävään Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa.

”Tehtävään valittavalla on oltava korkea moraali..” kerrotaan ilmoituksen keskiosassa. Ilmoitus sisältää myös taitavasti laaditun klausuulin, joka astui voimaan eilen 15.1.2010.

Ylen Uutinen ”Venäjä ratifioi Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen uudistuksen” tulee näillä näkymin päättämään uuden hakuprosessin virkaan vuonna 2006 tiukasti pimennossa pidetyllä tavalla valitun Päivi Hirvelän hyväksi.

Mikäli valinta menee maan tavan mukaan kaikessa hiljaisuudessa lävitse, niin Päivi Hirvelä valtakausi kestää vuoteen 2015 asti. Yhteensä 9 vuotta. Vääryydellä ja viekkaudella näin hankittuja ansioita voi vain arvailla. Reilu meininki!?


- Klikkaamalla kuvakoostetta hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana -


HS 18.10.2009 ilmoituksessa ulkoasiainministeriön yhteyshenkilöksi on merkitty oikeuspäällikkö Päivi Kaukoranta. Tehtävästä kiinnostuneiden hakuaika päättyi 10.11.2009.

Lisätietoja Päivi Hirvelän ensimmäiseen valintaan liittyviin hämäryyksiin internetistä:

EIT Päivi Hirvelä
tai

Päivi Hirvelän nimityksestä päättäneeltä sdp:n Erkki Tuomiojalta, joka toimi tuolloin ulkoministerinä.

”Mätäpaise kasvaa, kunnes puhkeaa” – terveisin
Oikeusturvan VOLF - työryhmä

* * * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *

- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -


* * * *

Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.
 

Tunnisteet: , , , ,