tiistaina, heinäkuuta 06, 2010

Maan tapa? Institutionaalinen korruptio vaiko rehellisyys?


-->Kreikalle myönnetystä 1,6 miljardin euron jättituesta kohistiin Suomessa viikkojen ajan.

Kohusta oppineena ”On Sovittu Että” – järjestelmä toimi nyt toisin, kun eduskunnassa käsiteltiin ja päätettiin 30.6. sekä 1.7.2010 eurosta jättikuplaa rakentaneiden maiden Suomelle kuuluvien takuuvastuiden nostamisesta jo 10 miljardiin euroon! Sen takia pidämme erittäin tärkeänä, että vaalirahoituksen synnyttämät sidonnaisuudet myös finanssialan suhteen saadaan Suomessa koko 2000-luvun osalta viimein selville.
 

- - - -
- - - -

KOKOOMUS - VAIN YDINVOIMAN LISÄRAKENTAMINEN TAKAA HYVINVOINNIN!

”Kokoomuksen hyvinvointiristeilyllä puhunut Katainen tuomitsi pikavoittoihin pyrkivän pikkupolitikoinnin ja toivoi puolueilta rehellisiä vastauksia talouden haasteisiin.

Hän tyrmäsi lisäksi SDP:n Jutta Urpilaisen epäilyt hallituksen toimintakyvystä ja puheet ennenaikaisista vaaleista.

Ensi kevään eduskuntavaaleihin puolue lähtee politiikassa hieman erikoisella teemalla - kokoomus nimittäin uskoo voittavansa vaalit rehellisyydellä.

Katainen uskoo, että kansa kyllä ymmärtää talouden tosiasiat, kun niistä kerrotaan suoraan.

- Suomalaiset ovat fiksuja ihmisiä jotka vaativat poliitikoiltaan paljon - erityisesti rehellisyyttä. Ja sehän meille sopii, sillä se on meidän leipälaji.”

Lähde: MTV3 21.3.2010 - Kokoomus pitää ydinvoimaa hyvinvointipalveluiden pelastajana


- - - -
- - - -


Viime viikolla eduskunta hyväksyi kahden uuden ydinvoimalan rakentamisen ja antoi siunauksensa yhden ydinjätteen loppusijoituspaikan laajentamiselle.

Monikansallinen kansalais- ja ympäristöjärjestö Greenpeace yritti tuoda lehdistötiedotteessaan 28.6.2010 julki vaalirahoituksen synnyttämiä sidonnaisuuksia.

”Vaalirahoituksella yhteys kansanedustajien ydinvoimakantoihin” – tiedote vaiettiin valtamediassa totaalisesti.

Joten tässä kuvakollaasina tiedoksenne Greenpeacen yritys vaalirahoituksen avaamiseksi, koska tuon alussa lainatun MTV3 uutisen mukaisesti ”Kokoomus aikoo ajaa hallituksessa loppuun asti jopa kolmen uuden ydinvoimalaluvan myöntämistä.”

- - - -
- - - - 
 

HERÄNNEIDEN PUOLUEEN KANNATTAJAMÄÄRÄT KASVUUN?
-->

- Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana -

Niin kuin jo tiedätte, niin lainsäädäntö ei aseta mitään rajoitteita vaalirahoittajien nimeämiselle. Kaikki voidaan tehdä takautuvasti, ilman eurorajoja ja mikä parasta kaikkien rehellisyyteen vannovien kannalta – ilman mitään rangaistuksia. Myös puolueiden osalta.

"Suomessa ei aiemmin ollut minkäänlaisia säännöksiä puolueiden vaalirahoitukselle."
(HS 9.6.2010)

Joten mitään laillista estettä saatikka rikollisoikeudellista sanktiovaaraa vaalirahoituksen 2000-luvun takautuvalle avaamiselle ei ole. Ainoastaan äänioikeuden vaaleissa omaavilla yksityisillä henkilöillä on korostetun suuri intimiteettisuoja eurorajojen mukaisten sääntöjen puitteissa.

Toivomme, että edes monikansallinen Greenpeace uskaltaa paljastaa Suomessa energia-alan pitkäkestoista vaalirahaa saaneiden kansanedustajien, ministereiden, puolueiden ja vaalirahoittajien nimet. Tarkkaa tietohan heillä tuntuu tuon lehdistötiedotteen perusteella olevan hallussaan...
 

Kaikillehan tuota vaalirahaa ei ole riittänyt, joten pieni usko kansan edustajien olemassaoloon Suomessa vielä on. Kappalemääräisenä arvionamme tällä hetkellä on alle 50 kansanedustajaa.


- - - -
- - - - 
 

KOKOOMUS – PUHEIDEN JA TEKOJEN VÄLINEN RISTIRIITA 2010?

Ensi kevään eduskuntavaaleihin puolue lähtee politiikassa hieman erikoisella teemalla - kokoomus nimittäin uskoo voittavansa vaalit rehellisyydellä.

Katainen uskoo, että kansa kyllä ymmärtää talouden tosiasiat, kun niistä kerrotaan suoraan.

- Suomalaiset ovat fiksuja ihmisiä jotka vaativat poliitikoiltaan paljon - erityisesti rehellisyyttä. Ja sehän meille sopii, sillä se on meidän leipälaji.”

Lähde: MTV3 21.3.2010 - Kokoomus pitää ydinvoimaa hyvinvointipalveluiden pelastajana


- - - -
- - - - 

 

SUOMEN KOKONAISVASTUUT EURON TUKEMISEKSI JO 10 MILJARDIA EUROA!

”Hallitus esittää, että eduskunta hyväksyisi euromaiden ja Euroopan rahoitusvakausvälineen muodostaman erityisrahoitusyhtiön välillä laaditun puitesopimuksen. Sopimus sisältää yhtiön varainhankintaa, sen myöntämää lainoitusta, lainaa hakeneen maan sopeutusohjelmaa ym. päätöksentekoa koskevat menettelytapaohjeet. Sopimus on samalla myös euromaiden välinen Euroopan rahoitusvakausvälinettä koskeva osakassopimus.

Puitesopimuksen taustalla on Ecofin-neuvoston 9. ja 10.5.2010 pitämässään kokouksessa sopima laaja, yhteensä 750 mrd. euron suuruinen Euroopan talouden vakauttamispaketti. Se rakentuu Euroopan rahoituksenvakautusmekanismista (60 mrd. euroa) sekä nyt kyseessä olevasta Euroopan rahoitusvakausvälineestä, jonka varainhankintaa euromaat ovat sitoutuneet takaamaan 440 mrd. euron määrään saakka. Näistä kahdesta rahoitusinstrumentista ensimmäinen eli Euroopan rahoituksenvakautusmekanismi on ensisijainen ja rahoitusyhtiön lainoitusta voidaan hakea vasta siinä vaiheessa, kun mainitut 60 mrd. euroa on jo käytetty. Lisäksi molempien rahoitusinstrumenttien rinnalla käytetään IMF:n rahoitusta, jonka suuruus on 250 mrd. euroa.

Hallitus on jo antanut eduskunnalle erillisen esityksen Euroopan rahoitusvakausvälineelle annettavista valtiontakauksista (HE 71/2010 vp ). Sen ensimmäinen käsittely on päättynyt eduskunnan täysistunnossa 16.6.2010.

Suomen takausvastuu on lakiehdotuksen mukaan enintään 7,9 mrd. euroa, mikä vastaa Suomen osuutta Euroopan keskuspankilta merkitystä pääomaosuudesta.
Valtiovarainvaliokunta on pitänyt esityksestä antamassaan mietinnössä VaVM 22/2010 vp takausten hyväksymistä välttämättömänä, sillä valtiontakaukset ovat kiinteä osa euroalueen rahoitusvakauden turvaamiseksi tähtäävästä toimenpidekokonaisuudesta.

Nyt käsiteltävänä oleva puitesopimus on edellytys rahoitusyhtiön toiminnan käynnistämiselle. Valiokunta pitää sen vuoksi myös puitesopimuksen hyväksymistä välttämättömänä ja puoltaa siksi hallituksen esityksen hyväksymistä.”Asiantuntijat - Valiokunnassa ovat olleet kuultavina:

valtiovarainministeri Jyrki Katainen, alivaltiosihteeri Martti Hetemäki ja lainsäädäntöneuvos Seppo Tanninen, valtiovarainministeriö
pääjohtaja Erkki Liikanen, Suomen Pankki
toimitusjohtaja Sixten Korkman, ETLA Elinkeinoelämän TutkimuslaitosLähde: Valtiovarainvaliokunnan mietintö 30/2010 vp

- - - -
- - - -


Virallisessa uutisvirrassa asia kerrottiin pienesti, lyhyesti ja erittäin huomaamattomasti otsikolla ”Eduskunta hyväksyi euroalueen takausjärjestelyn”.

Toivottavasti saamme tarkentavaa ja rehellistä uutisanalyysiä siitä, miksi valtaosin kaikki eduskuntapuolueet vaikenivat tästä(kin) asiasta?

Omien asiantuntijoidemme arviohan on ollut se, että Suomen veronmaksajien osuus saattaa nousta europankkien tukemisessa aina 26,4 miljardiin euroon saakka!

Arvio esitettiin julkisesti 6.5.2010 eduskunnan edessä järjestetyssä köyhyyden lisäämistä Suomessa vastustaneessa mielenosoituksessa.
Sen takia pidämme erittäin tärkeänä, että vaalirahoituksen synnyttämät sidonnaisuudet myös finanssialaan saadaan Suomessa 2000-luvun osalta viimein selville.


- - - -
- - - -


”Tilanteessa, jossa EU - maiden valtiovelkojen jättiriskit ovat yhteisiä, niin ydinvoiman riskienkin suhteen pitää päästä samaan. Muuten meidät kaikki ahneiden apparatsikkien hukkalaumat perivät.”

- Suomalainen bittiajan kansanviisaus -


Aurinko paistakoot ja vaikenemisen muurit sulakoot – terveisin
 

Oikeusturvan VOLF – työryhmä
 

p.s. Tämän juttukokonaisuuden jäljille pääsimme Kansan Vaaliliiton mediakeskuksesta löytyvän Twitter – kanavan (http://twitter.com/Vaaliliitto) kautta, josta lämpimät kiitoksemme heille!* * * *

Haluatko auttaa meitä kaikkia? - 1.11.2016
Se mitä ei virallisesti ei tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Uusimmat käänteet ja ison kuvan katsaukset löytyvät; esimerkiksi
>>> Suomi 2017 - verkoston
kautta.

Liity mukaan toimiin yli puolue- ja aaterajojen. Yli media- ja etujärjestörajojen.

Yhdessä toimien huomaamme, voimme vaikuttaa ja olemme enemmän.

* * * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *


- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -

Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *


- Kaikki kirjoituksemma linkit ovat julkaisun hetkellä toiminnassa -

Tunnisteet: , , , , , ,