lauantaina, kesäkuuta 16, 2012

Kesäkuun Hymyssä: "Hymy tutki: Katso vakuutuslääkärilista!"
 Nyt kesäkuun Hymyssä (6/2012):
> "Hymy tutki: Katso vakuutuslääkärilista!" -

Oikeusturvan VOLF - työryhmä avoimesti tiedottaa per 15.6.2012.

Vakuutuslääkärit ja – lakimiehet käyttävät erittäin merkittävää julkista valtaa. Yksityisesti omistetuissa organisaatioissa. Niin työeläke- ja vakuutuslaitoksissa, joita myös työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöiksi kutsutaan.

> Kirjallisesti ja suljetusti toimivaa vakuutusoikeudellista erityistuomioistuinjärjestelmää unohtamatta. -

> Vakuutuslääkäreiden ylivertainen asema -, suhteessa hoitaviin lääkäreihin ja vakuutettuihin nähden on pedattu lainsäädännössä. Kokonaisuus on selkeästi perustuslain ja Euroopan ihmisoikeussopimuksen vastainen.

Hymyn (numero 6/2012) kahden aukeaman juttu suomalaisesta vakuutuslääkärijärjestelmästä yllättää annillaan myönteisesti. Reportaasi on journalistisesti korkeatasoinen. Toivotaan, että muutkin tiedotusvälineet uskaltavat seurata Hymyn mallia...

Hymyn avaamaan kokonaisuuteen kannattaa tutustua kaikessa rauhassa ja laittaa sanaa sitten reilulla kädellä eteenpäin. Itse kukin omissa verkostoissaan. Kiitokset siitä, koska vain yhdessä toimien olemme enemmän.

Kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Vain yhdessä toimien olemme enemmän.

Kesäterveisin
Oikeusturvan VOLF-työryhmä


> Joukkoistaminen (crowdsourcing) on erittäin tärkeää - tämänkin epäkohtia täynnä olevan kokonaisuuden tunnustamiseksi, paikallistamiseksi, korjaamiseksi ja korvattavaksi.

> Perustuslain 88 §:n mukaisesti. -

Hyvää taustoistusta aihekokonaisuuteen avoimessa internetissä. Esimerkiksi osoitteissa:

> Harmaa hallinto ja Suomen ihmisoikeustilanne 2011 -

Julkaistu heinäkuu 17, 2011
Suomi jatkaa läntisten YK-maiden johtavana ihmisoikeusrikosvaltiona. Kova väite heti tämän artikkelin alkuun. Perustelen väitteeni saman tien.

Presidentinvaalit 2012 > Vakuutuslääkäreiden perustiedot julkisiksi -

Julkaistu marraskuu 30, 2011

Tämän artikkelin lopussa kaikille avoin Kansan Gallup vakuutuslääkäreistä, johon toivon mahdollisimman monen katu- ja ruohonjuuritason suomalaisen ennättävän antamaan äänensä. Kiitos.

Työ. Vammautuminen. Syrjääntyminen.

Tuon kolmiportaisen tapahtumaketjun ei pitäisi edes olla mahdollista, jos työssään lakisääteisesti vakuutettujen asiat Suomessa toimisivat, niin kuin niiden paperilla väitetään toimivan. Vakuutusyhtiöt ovat olleet vuosikymmenten ajan ylivertaisessa asemassa ja arvatenkin seuraavien puolueapparaattien suojeluksessa. Kokoomuksen? Keskustan? Sdp:n? Rkp:n? Kristillisten? Vihreiden? Vasemmistoliiton?

Suomen valtiota ja EK/SAK/STTK/AKAVA – akselia ja erittäin vaikutusvaltaista Lääkäriliittoa ollenkaan unohtamatta. Suomalaista nelikantaa ja pitkäkestoisen vaalirahoituksen toimivuutta härskimmillään?Eikä tässä vielä kaikki.

Päivitys 3.8.2021
Vakuutusalaa, vakuutuslääkäreitä, lakisääteistä vakuutus- ja sosiaaliturvaa sekä vakuutusoikeutta koskevia kirjallisia kysymyksiä on tehty eduskunnassa paljonkin. Miksei siis mitään todellisia parannuksia tapahdu? Voisiko pitkäkestoisella vaalirahoituksella olla osuutensa tilanteeseen?

Tässä päivityksessä Vakuutusongelmaisten liitto ry:n aktiivien tekemään koosteeseen. Se on koostettu vuosien aikana hitaalla, mutta määrätietoisella yhteistyöllä. Pienistä palasista edeten.

Tällaista yhteistyötä kutsutaan myös uusilla nimillä. Kuten joukkoistaminen, talkoistaminen tai crowdsourcing. Vaan kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Isojakin asiakokonaisuuksia.

Alla oleva linkki johtaa Oikeusturvan ajankuva – verkoston .pdf – muodossa olevaan ja 11 A4-sivua pitkään yhteenvetoon. Sisältää 114 kirjallisen kysymyksen hakutiedot, vuosilta 1991 – 2007, eduskunnan www-sivuston hakukonetta varten:

https://suomi2017.files.wordpress.com/2013/03/avainluettelo_kirjallisten-kysymysten-aiheille_eduskunnassa_1991_2007_20122007.pdf

Ammattitaudeista, kuten asbestista sairastuneille löytyy sitten tarvittaessa lisäosumia.

>>> Kyseinen ja 31.7.2021 päivitetty linkki on osa Suomi 2017 verkoston bloggausta, joka käsittelee vakuutuslääkärijärjestelmän kehittämisen neuvottelukuntaa, joka oli yksilöity sosiaali- ja terveysministeriö hankkeisiin tunnuksella STM043:00/2018. Ajallisesti toimikaudeksi neuvottelukunnalle oli asetettu 9.4.2018 – 30.4.2021. Sen toimista piti syntyä vakuutuslääkärijärjestelmän täysremontti, mutta tulikin täydellinen tussahdus!

Viidakkoradion tietojen mukaan "neuvottelukunta" on saamassa jatkoaikaa vuoden 2023 loppuun asti. Jolloin saatetaan olla taas tilanteessa, jossa >>>  sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko vuonna 2014 parkkeerasi (vuonna 2012 käynnistämänsä) vakuutuslääkärijärjestelmän täysremontin, isojen eduskuntapuolueiden hallinnoiman SOSTE ry:n vastuulle.

Joten jokohan olisi aika siirtää lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan asiat Euroopan unionin toimivallan alle?

* * * *

Haluatko auttaa meitä kaikkia? – 3.8.2021
Se mitä ei virallisesti ei tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Uusimmat käänteet ja ison kuvan katsaukset löytyvät; esimerkiksi
>>> Suomi 2017 - verkoston
kautta.

Liity mukaan toimiin yli puolue- ja aaterajojen. Yli media- ja etujärjestörajojen.

Yhdessä toimien huomaamme, voimme vaikuttaa ja olemme enemmän.

* * * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *

- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -

Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.- Aurinko paistakoot ja Suomen lukuisat Berliinin muurit murtukoot!
-


Tunnisteet: , , , , , ,