torstaina, elokuuta 09, 2007

Vakuutusoikeuden tyrmäystilastot 2005-2002





- Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi, saat sen ruudullesi isompana -


LUURANKOJEN LAMBAADAA - SULJETTU KABINETTI VAI AVOIN INTERNETTI?


Vuoden 2006 vakuutusoikeuden tilastojen mukaan viranomaisten ja poliittisten päättäjien puolelta annetaan todennäköisesti vastaus, että kyse on vain yksittäisestä ja poikkeuksellisesta vuodesta.

Vastaavasti tietyn valitustapauksen osalta tivattaessa tarkempaa tietoa siitä, että kuinka tällainen menettely on nyky - Suomessa mahdollista, niin viranomaisten ja poliittisten päättäjien suhteen saatetaan antaa vastaus, että kyse on vain yksittäisestä tapauksesta.

Joten tuomme seuraavaksi vertailuun ja nähtäväksenne vielä neljän (4) vuoden tilastot vakuutusoikeuden toiminnasta, joidenka pohjalta voimme todeta, että kyse on ”maan vakiintuneesta tavasta” tyrmätä valittajat viimeistään vakuutusoikeudessa.

Kyse ei ole enää yksittäisestä vuodesta eikä yksittäisestä tapauksesta, vaan vuosikymmenten ajan jatkuneesta nk. ”vakiintuneesta oikeuskäytännöstä”.

Tapaukset eivät ole enää yksittäisiä, vaan ottaen huomioon hylkäävien päätösten volyymi 15 vuodelta, niin puhutaan sadoista tuhansista tosiasiallisesti perustelemattomista hylkäyspäätöksistä koko erityistuomioistuinjärjestelmän piirissä.






- Klikkaamalla kaaviota hiirellänne, saatte sen ruudullenne isompana -

Oheiset uutiset antanevat yhdessä vakuutusoikeuden ”tuloslukujen” kanssa viitteitä siitä, miksi juuri lakisääteisiä vakuutuksia koskevista hylkäyspäätöksistä yksittäinen potilas kannattaa laittaa taistelemaan lakien mukaisista korvauksistaan erityistuomioistuinjärjestelmässä.

Siihen Kelalla, yksityisillä vahinkovakuutus- ja työeläkeyhtiöillä riittää ihmeellisesti tahtoa, aikaa sekä rahaa. Järjettömimmillään jopa 10-20 vuoden paperilla tapahtuvaan pyöritykseen, joka ajallisesti on pitempi kuin monen murhasta tuomitun elinkautinen vankeustuomio.

Kun taas vakuutuspetoksia tehneitä rikollisia kohtaan resursseja ja tahtoa ei olekaan?!

Muuten. Pitäisikö suomalaiseen kahden lääkärin loukkuun juuttuneiden kohdalla ruveta puhumaan sitä paremmin kuvaavasta ”elintautisesta” vai ”löysän hirren heilurista”?

Vakuutusoikeudellisen erityistuomioistuinjärjestelmän ulkopuolella toimivasta ja tosiasiallisen korvauslinjan paaluttavasta, nelikantaisesti toimivasta, tapaturma-asiain korvauslautakunnasta lisää > tästä linkistä -

# # # # # # # # # # # # # # #

Vakuutusyhtiöt ilmoittavat petoksista harvoin
07.08.2007 09:10

Vakuutusyhtiöiden halu selvittää ongelmatapaukset sisäisesti säästää monet vakuutuspetoksen tehneet rikossyytteiltä.

Finanssialan Keskusliitto on huolissaan siitä, että vakuutusyhtiöt vievät vain harvoin havaitsemansa petostapaukset poliisin tutkittaviksi.

Yhtiöt haluavat yleensä selvittää epäilyttävät korvaushakemuksensa sisäisesti, ja huijarit pääsevät tällöin luistamaan rikosoikeudellisesta vastuusta.

Finanssialan keskusliiton rikostorjunnan asiantuntija Risto Karhunen kertoo Keskisuomalaisisessa, että vakuutusyhtiöiden haluttomuus rikosilmoitusten tekoon johtuu poliisitutkinnan ja oikeuskäsittelyn pitkästä kestosta.

- Petosasiat eivät ole juuri koskaan selviä ja riidattomia. Jutuille on tyypillistä, ettei kukaan myönnä mitään, hän sanoo.

Vakuutuspetoksista aiheutuu Finanssialan Keskusliiton mukaan jopa 200 miljoonan euron vuosittaiset tappiot.

(MTV3-STT)

# # # # # # # # # # # # # # #


Sitten vakuutusoikeuden tyrmäystilastoihin 2005-2004:







- Klikkaamalla kaaviota hiirellänne, saatte sen ruudullenne isompana –



Sitten vakuutusoikeuden tyrmäystilastoihin 2003-2002:





- Klikkaamalla kaaviota hiirellänne, saatte sen ruudullenne isompana –

Miltä tuntuu nyt saada tietoosi, että Sinunkin loppuelämääsi koskeva tapaturma- tai työkyvyttömyyseläkkeestä tekemäsi valitus on hylätty vakuutusoikeuden tukku- ja ”zik – zak - tyyppisessä” tuomioistuinkäsittelyssä 11 minuutissa 19 sekunnissa?

# # # # # # # # # # # # # # #

Vakuutuspäätöksiin halutaan avoimuutta

 Julkaisuaika 26.09.2003 10:50

Vakuutusoikeuden päätöksiin vaaditaan lisää avoimuutta, kertoo Ylen radiouutiset.

Oikeusministeriön tilaama selvitys arvostelee varsinkin vakuutuslääkäreiden toimintaa.

Osa vakuutusoikeuden päätöksistä on selvityksen mukaan perusteltu niin kehnosti, että ne vaivoin täyttävät oikeusturvan vähimmäisvaatimukset.

Vakuutusoikeus on toimeentuloasioiden erikoistuomioistuin, joka ratkaisee vuodessa
yli 10 000 valitusta.

YLE24

TARINA KALEVALAN SAMMOSTA SITTENKIN TOTTA?


Tiedotusvälineissä uutisoitiin 8.8.07, että finanssikonserni Sammon vahinkovakuutustoiminnan tulos ennen veroja lähes kolminkertaistui 53 miljoonasta eurosta 142 miljoonaan euroon. Tulosta kasvattivat myös sijoitustoiminnan tuotot.

Julkistettu tulosta koskeva vuosineljännes oli Sammon ensimmäinen pelkästään vakuutuksiin keskittyvänä yhtiönä.

Eli vahinkovakuutustoiminnan tulos parani kohtuulliset 267 %. Tosin uutisoinnissa käytetty maininta ”tuloksen kolminkertaistumisesta” kuulostaa säädyllisemmältä.

Ja nythän jokainen Teistä finanssikonserni Sammossa lakisääteisesti vakuutettu voi olla turvallisin mielin, ellei sitten lakien mukaisiin korvauksiin puskuroituja varoja vapauteta ”tarpeettomina” kymmenen vuoden kuluttua finanssikonsernin osakkeenomistajille.

ULKOISTETUSTI JA YKSITYISELLÄ RAHOITUKSELLA TOIMIVA ERITYISTUOMIOISTUINJÄRJESTELMÄ – GLOBAALI PILOTTIKOHDE?

Matemaattisesti ja taloudellisesti ajateltuna Kelan, yksityisten vahinkovakuutus- ja työeläkeyhtiöiden on helpompi laskea niille hyödyksi koituva panos/tuotos suljetussa erityistuomioistuinjärjestelmässä toisin kuin avoimessa käräjä-/hovioikeusprosessissa.

Hyvänä esimerkkinä edellä mainitusta on jääkiekkoilija Esa Keskisen tapaus, jossa Keskisen taistelu vakuutusyhtiö Pohjolan kanssa työtapaturman korvauksista kesti seitsemän (7) vuotta.

Lisätietoja jääkiekon maailmanmestari Esa Keskisen tapauksesta:

1.
HS 6.12.2006 – Esa Keskiselle selkävammasta lähes 300 000 euron korvaus

2.
Helsingin käräjäoikeuden tuomio 16148 (30.6.2005 03/27656)

3.
Helsingin hovioikeus tuomio 3666 (28.11.2006 S 05/2453)

# # # # # # # # # # # # # # #

Päätämme tämän kertaisen kirjoituksemme taidekollaasiin:
”Oikeusturvan musta – aukko 2007”.





- Klikkaamalla kollaasia hiirellänne, saatte sen ruudullenne isompana –

Kollaasin perusteella ainakin työryhmämme avoimissa mielissä herää kysymys, että katsotaanko esimerkiksi vakuutusoikeus ja vakuutuslääkärit osaksi KKO:n presidentti Pauliine Koskelon tarkoittamaa hyvää suomalaista oikeuslaitosta?

Helleterveisin
Oikeusturvan VOLF – työryhmä

ps.

Toivottavasti alla olevan kaltainen uutinen otsikoidaan piakkoin:
”Suomi haluaa lisää avoimuutta Suomessa”

# # # # # # # # # # # # # # #

Suomi haluaa lisää avoimuutta EU:ssa

Suomi haluaa EU:n edistävän avoimuutta ja hyvää hallintoa sekä kansalaisten tiedonsaanti- ja osallistumismahdollisuuksia.

Suomi on lähettänyt Euroopan komissiolle kannanottonsa EU:n toimielinten asiakirjojen julkista saatavuutta koskevan asetuksen tarkistamisesta.

Käynnissä on parhaillaan komission järjestämä julkinen kuuleminen tästä ns. avoimuusasetuksesta.

Lähde: YLE24 Online Uutiset / Kotimaa 5.7.2007

* * * *

Haluatko auttaa meitä kaikkia? - 6.10.2016
Se mitä ei virallisesti ei tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Uusimmat käänteet ja ison kuvan katsaukset löytyvät; esimerkiksi
>>> Suomi 2017 - verkoston
kautta.

Liity mukaan toimiin yli puolue- ja aaterajojen. Yli media- ja etujärjestörajojen.

Yhdessä toimien huomaamme, voimme vaikuttaa ja olemme enemmän.


* * * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *

- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -


Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *


- Kaikki kirjoituksemma linkit ovat julkaisun hetkellä toiminnassa -


Tunnisteet: , , , , , , ,