perjantaina, elokuuta 31, 2012

Minä, vakuutusetsivä

Vepe Hännisen fiktiivinen esikoisromaani iskee ajanhermoon faktoillaan.  Naurattaen, itkettäen ja laittaen lukijansa, tunnetilojen suvantovaiheissa, miettimään. Kirjan henkilöiden elämässään kohtaamien tapahtumien kautta. Oman elämän tarkoitusta. Taakse jäänyttä ja nurkan takaa tulevaa. Onko vielä pitkä matka jonnekin? Ja kenen kaikkien kanssa taivaltaen?

Taivaassaako vain herkkuja grillaillaan?

Sanomassaan kirja porautuu tarkkanäköisesti vakuutusalan ytimiin. Kuka lopulta huijaa ketäkin ja miksi? Vakuutusalan kiiltävien ulkokuorten takaa avautuu kafkamainen koneisto; vakuutuspetosten ja petosvakuuttamisen kautta.

Kirjan etenemispoljentoa, asennetta ja tunnetiloja musiikkimielessä tarkasteluna; voinee kuvata seuraavilla musiikkimaailman nimillä: Led Zeppelin, Nazareth, Dr Feelgood ja Sex Pistols.


Fiktiivisen vakuuutusyhtiö Kullervon fiktiivinen mainos. Ollos huoleti. Me autamme auliisti.

"Minä, vakuutusetsivä" - kirja sopii mielestämme anniltaan erityisen hyvin äänikirjaksi. Sitten hyvällä musiikilla rytmitettynä radiokuunnelmien aateliin. Jonka jälkeen paketti on valmis kansainvälistä ja hurttia huumoria sykkivän kotimaisen toimintaelokuvan uudeksi vientituotteeksi. Ilman helevetinmoisia tehosteita.

KENEN GULASSEJA GULAUTTELET. SEN GULISSEJA GANNATTELET


Aikanaan meppinä toiminut kokoomuksen Alexander Stubb vastasi , suomalaiselle vakuutetulle, rehellisen tuntuisesti kysymyksiin , jotka koskivat Suomen ihmisoikeustilannetta ja vakuutusyhtiöiden käsittämättömän suurta ylivaltaa Suomessa. Kyseessä on lakisääteinen työtapaturmavakuutus:

Joku viisas tokaisi täällä parlamentin käytävillä kerran, että kyllä muiden valtioiden ihmisoikeustilanteesta kannetaan huolta ja meteliä, mutta EU-jäsenvaltioiden rikkomuksista pysytään mielummin hiljaa.


Olet oikeassa, että vakuutusyhtiöillä on Euroopassakin valtavasti valtaa käsissään. Ja valitettavasti EU:n valta ei yletä heitä suitsemaan.

Lausuma on erittäin merkittävä euron nykytilanteessa.

Onhan pelkästään euromaiden valtiovelkasaldo tällä hetkellä luokassa 8 500 miljardia euroa. Suurimmat lainanantajat ovat taas jättimäisiä finanssikonserneja, joiden yksi tuottoisimmista sektoreista ovat erilaiset vakuutukset. Varsinkin lakisääteiset. Eli pakolliset. Mistä kaikesta mahtaakaan olla kyse?

Voiko vaalirahoituskin olla taas kaikkien valtakuntien rajat ylittävää? Onko euron ympärille rakentunut maailman taloushistorian suurin huijaus? Avoimesta internetnatsionaalista lisää. Rehnponzi.

EDUSKUNTA OTTAMASSA VAKUUTUSALASTA ILMA-JORMAN?

Vepe Hännisen esikoisromaani
on synnyttänyt eduskuntaa myöden myönteistä kuhinaa. Kirjan sanoma on herättänyt kansan edustajissamme toivoa. Jättikokoon kasvaneille vakuutusyhtiöille (sis. työeläkeyhtiöt ja -laitokset) voidaan sittenkin laittaa suitsia. Ilman, että oma uraputki tukkeutuu lopullisesti. Toivottavasti myönteinen vire kantautuu Suomesta europarlamenttiin asti. Puoluetoimistojen kautta koukaten. Äänestäjien avustamina. Rauhan, rakkauden ja rispektin nimissä. Huonossa hapessa pitkään ollut demokratian sielukin alkaa taas Suomessakin osoittamaan elonmerkkejä.

Tosin ensin pitää jokaisen vaaleilla valitun edustajan tehdä pitävä päätös sisimmässään siitä, että haluaako hän olla todellinen kansan edustaja? Vai isojen korporaatioiden? Pitkäkestoinen luksus-luokan maasutus on nimittäin kuin omatunnon hidas hengiltä kaasutus. Sitä ei edes kohteeksi joutuva huomaa.

Tiesitkö muuten, että raudan luja ryhmäkuri politiikassa ja avaamaton vaalirahoitus ovat kovan korporativistisen järjestelmän tunnusmerkkejä. > Harmaa hallinto Suomessa ja EU:ssa?

LOVE HURTS - CRIME FLIRTS

Minä, vakuutusetsivä - kirjan yksi mielenkiintoisimmista asetelmista on mielestämme se, että kun rakkauden ja läheisyyden kaipuu alkaa koukuttamaan kirjan henkilöitä eri tavoin, niin heille alkaa samalla tapahtumaan monia asioita. Hulluuden rajoja kolkutellen. Edetään myös lihallisen himon hurmoksissa.

Ihminen on siitä ovela eläin, että kykenee selittämään tekonsa oikeutetuksi itselleen.

Esimerkkinä vaikka Kullervon ison johtajan työajalla tapahtuvat päiväpanot. Eikä siis oman puolison kanssa. Tyyliin. Kaikki, jotka ovat tajuissaan selvinneet. Ovat kiitelleet. Tähän tyyliin kirjassa toimitaan myös maallisen mammonan keräämisessä. Vakuutusyhtiö Kullervossa kaikki ovat kollektiivisesti kallellaan yhtiön arvojen suuntaan. Niiden todellisten. Eikä siinä mitään. Elleivät nuo todelliset arvot poikkeaisi, niin paljon isolla rahalla ostetusta mainonnasta ja päättäjiin sekä toimittajien pomoihin päin tehtävästä suhdetoiminnasta.

Tässä Oikeusturvan VOLF-työryhmän tekemässä kirja-arvionnissa avautuu omanlaisensa näkökulma
"Minä, vakuutusetsivä" - kirjan saloihin, jonka lukeminen piristää mielestämme myös jokaista eduskunnassa työskentelevää henkilöä kuin suomalaista vakuutettua. Alaa silmät ummessa valvovia viranomaisia unohtamatta. Da Kullervo Koodi odottaa aidon avoimesti ja perustuslain hengessä toimivia avaajiaan.

Yhteisellä asiallahan tässä sittenkin ollaan. Kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Isojakin asiakokonaisuuksia.

Miten esimerkiksi vakuutuspetoksia ei kannata tehdä. Kuuluu kirjan pirullisen hyvän huumorin osastoon.

Arvosteluryhmän huomio. Tämä ei ole siis ollenkaan perinteinen kirja-arvostelu. Ei kehu eikä tuomio. Ehken kyseessä on vain suomalaisen kirjallisuushistorian ensimmäinen kerta, kun kirja kiinnitetään, näin tanakasti Suomessa vallitsevaan todellisuuteen?


Hyviä hakusanasettejä internetin avulla tapahtuvaan taustoittamiseen:


nelikantainen lainsäädäntömalli
vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä
harmaa valtaVAKUUTUSETSIVÄ REKO LAULUMAA JA LUDWIG

Kirjassa; muun muassa Eppu Normaali -yhtyeen laulussa esiintyvä, legendaarinen kohtalonkoura iskee tällä kertaa, vakuutusetsivä Reko Laulumaan genitaalialueelle. Kun viikatemies kutittelee kivespussien häpykarvoitusta, haaravälistä takaapäin viikatteella vinguttaen, niin loppuelämän tarkoitus alkaa kirkastumaan Rekolle pikavauhtia.

Läheisin omassa kodissa, Rekon koira Ludwig, saa seurata aitiopaikalta Rekon vuoroin vaihtuvia elämänkumppaniehdokkaita. Niin livenä kuin eri tavalla langattomasti viestittelevinä. Näissä rakkauden hetkissä törmäävät tunteikkaalla tavalla miehisen miehen ja naisellisen naisen logiikat. Kummalla on enemmän munaa ja kummalla titsii? Lienee yksi elämän peruskysymyksistä. Myös yöelämän joustoissa.

Vähemmän tunnustettu tosiasia on se, että myös miehen biologinen kello voi alkaa jyskyttämään ja saada viisarit värähtelmään sellaisella voimalla, että tällöin Helsingin yössä raikuu. Nautinnon ja hurmoksen ääniä. Miehisiä sellaisia.

Kunnes totutut roolimallit heittävät häränpyllyä. Kuten seuraavassa kirjan sisältömaisemaan liittyvässä musiikkivideossakin tapahtuu. Sensuelli nainen voi tulkita katu-uskottavasti yhden rock-historian miehisimmistä balladeista.  > Gabriela Gunčíková - Love Hurts - Nazareth

Kirjassa tapahtuu paljon värikkäitä asioita, niin nautintojen yössä kuin vakuutusetsivän palasina ja vakuutusyhtiö Kullervon yksittäisinä suoritteina Rekolta ostamassa työssä. Love hurts eli rakkaus nippasee. Vaikka elämä olisi muuten mukavasti vatupassissa, niin muutoksen poikanen tahikka tyttönen saattaa olla muhimassa vakuutusetsivänkin omissa kasseissa. Ei vähiten eri suunnista esiin putkahtelevan jälkikasvun suhteen, jonka värityksestä syntyy kirjan yksi veikeimmistä ilmaveiveistä. Omaan maaliin.

Tuon maalin vastuunkannosta syntyy sosiaaliviranomaisten toimia hauskasti valottava tapahtumaepisodi. Joka avaa värikkäästi erilaisia lapsensaamiseen liittyviä ahdinkoalueita. Varsinkin poikamiestaloudessa.

Henki kallis, vakuutusetsivä ei. Sen joutuu Rekokin huomaamaan edetessään vakuutusyhtiön rahanteon ytimiin. Kysyä saa, muttei vastauksia tarvitsee antaa. Niin kuin ovat monet vakuutetut ennen Rekoa joutuneet huomaamaan. On Sovittu Että - järjestelmä (OSE) on yksi Suomen korkeimmista sisäisistä Berliinin muureistamme. Ainakin toistaiseksi. Myös vakuutusyhtiö Kullervon sisällä.


KULLERVON "HERÄTÄ HUOLI, RAUHOITA JA RAHASTA" - ANSAINTALOGIIKASTA


Yksi kirjan mielenkiintoisimmista näkökulmista on mielestämme sellainen, että sallitaanko toisille vakuutusyhtiön asiakasryhmille selkeästi vakuutuspetoksillinen toiminta? Vakuutusyhtiön itsensä toimesta. Yhtiölle itselleen halvalla, mutta hyvää mainetta tuovan asiakkuuden säilyttämiseksi. Esimerkiksi kalliiseen tv-mainontaan verrattuna.

Ole huoletta. Me korvaamme. 24 tunnin kuluttua rahasi ovat jo tililläsi. Ilman turhia kuitteja. Nämä rahat otetaan sitten toista kautta takaisin. Korkojen kera. Esimerkiksi petosvakuuttamisella. Lakisääteisistä eli kaikille pakollisista vakuutuksista. Niin sanotusti varmasti tiedetyistä rahavirroista.

Myös paljon käteistä rahaa ja ilman kuitteja maailmalla käsittelevät toimialat ovat vakuutusyhtiöille erittäin houkuttelevia. Ainakin tässä fiktiivisessä romaanissa. Onhan viime aikaisten uutistietojen mukaan maailman lukuisissa veroparatiiseissa joutilasta rahaa tileillä; jo yli 25 000 miljardia euroa. Joka vain odottaa paluutaan virallisen ja globaalin rahajärjestelmän piiriin.

Kirja alustaa yhden tiekartan noille tapahtumille. Tietysti ihan fiktiivisessa mielessä.

Sopivaa tuotantoa harrastavia yrityksiä välikäsien kautta omistamalla. Isoja vakuutuksia ottaen. Vahingoissakin piilee menestyksen siemen ja rahan kierrätyksen mahdollisuus. Likaisesta puhtaaksi. Homma toimii entistä paremmin. Suomessakin. Kunhan vain isojen yhtiöiden osakeomistukset saadaan entistä kattavammin hallintarekisterien taakse piiloon. Näin voidaan myös rakentaa entistä enemmän oman toimialan rahaa hallussaan pitäviä konsernirakenteita. Eikä konsernin kassa pääse turhaan vuotamaan ulkopuolisille tahoille. Muuta kuin ehkä osakkeenomistajien suosiossa olevien veroparatiisien suuntaan.


KAIKKI IHMISET VOIDAAN YLLÄTTÄÄ ALUSHOUSUSILLAAN

Sinua ei enää tarvita. Kaikkien työtehtävät voidaan nykypäivänä ulkoistaa. Ulkoistamisen pelko on kuuliaisen alammaisen alku. Myös sananvapaus on entistä enemmän kauppatavarana tiedotusvälineissä. Ei niinkään se mitä sanotaan. Vaan mitä kaikkea ja miten yleisesti katus-sekä ruohonjuuritasolla tiedossa olevista epäkohdista jätetään koko ajan kertomatta.

Rekon itsensä kohdalle osuu vakuutusyhtiö Kullervossa tapahtuva vakuutusetsivän töiden ulkoistaminen.

Pakkoon perustuvan sisäisen yrittäjyyden luoma ristiriita alkaa repimään eroa Rekon ja entisten työkavereiden välille. Joiden tehtäväksi tulee entistä enemmän sisääntulevien vakuutusmaksujen ohjaaminen osinkojen kautta osakkeenomistajalle. Piilossa pysyttelevän ulkomaisen osakkeenomistajan tullessa kuvioihin mukaan alkaa myös Kullervon asioiden salailu Rekon suuntaan, joka johtaa vakuutusyhtiö Kullervon kohdalla lopulta isoon jysäykseen.

Mikä kaataa lopulta vakuutusyhtiö Kullervon? Miten ja miksi? Siihen kirja antaa todentuntuisen toimintasapluunan. Mielestämme, vaikka koko illan elokuvaan taikka tv-sarjaan.

Typerästi tehtyjen vakuutuspetosten selvittämisen kautta; kirjassa nousee esiin pikku hiljaa
> ison mittakaavan petosvakuuttaminen -.

Tässä Vepe Hännisen moniulotteisessa kirjassa
käydään läpi, kirjan uskottavien henkilöhahmojen kautta, elämään kuuluvien vakuutusten aiheuttamaa tunnekirjoa uskottavasti. Niin vakuutettujen kuin vakuutusyhtiöiden henkilökunnan kannalta katsottuna.

ISO HARMAA HALLINTO TOIMII LAILLISUUSVALVONNAN ULKOPUOLELLA

Petosvakuuttaminen jatkuu Suomessakin, niin pitkään, kunnes se päättäjiemme taholta viimein tunnustetaan, korjataan ja korvataan. Internetin hakukoneilta aiheesta voi kysyä rohkeasti lisää.

Kuten jatkuvissa vakuutuspetoksissa. Petosvakuuttamiseenkin tarvitaan kaksi osapuolta. Toinen joka tekee sitä ja toinen, joka kiltisti hyväksyy sen. Tai luottaa sokeasti > omaksi kokemansa edunvalvontajärjestön - hoitavan hommat.

Kun mahdollisimman moni vakuutettu kirjan "Minä, vakuutusetsivä"- näkökulmat tietää. Niin meidän lakisääteisesti ja vapaaehtoisesti vakuutettujen tarvitsee entistä vähemmän, esimerkiksi vakuutusoikeuden ja vakuutuslääkärijärjestelmän vuosikymmeniä jatkuneeseen, toiminnan kehittämiseen liittyvää virallista bullshittiä sietää. Kyse on erittäin isoista rahoista. Tässä pelkästään lakisääteisen työtapturmavakuutuksen lukuja.

* * * * * * * * *

Lakisääteinen tapaturmavakuutus

Vakuutusmaksut 700 miljoonaa Euroa
Vakuutuskorvaukset 400 miljoonaa Euroa
Kulut 40 miljoonaa Euroa

 
Lähde: MOT - Törmäys ja tyrmäys 23.8.2010 klo 20:00 TV1

Eli puhdas ja täysin riskitön voitto on vakuutusyhtiöille 260 miljoonaa euroa! Siis yhdessä vuodessa ja kate eli voittoprosentti on huikeat 37 prosenttia liikevaihdosta!


* * * * * * * * *

Tieto on valtaa. Kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Mitä ei tarvitse elämässään sietää. Varsinkaan pysyvästi työssään vammautuessaan tai sairastuessaan. Siksi on hyvä tietää perusasioita
> Hallitusohjelmasta - ja sen ympärillä pelattavasta pelistä. Erittäin härskistä sellaisesta. Etenkin vakuutettujen kannalta katsottuna.

Nimittäin. Ilman tosiasiallisia perusteita tehtävät ja hylkäävät korvauspäätökset, hoidosta, lääkkeistä, kuntoutuksesta ja eläkkeestä tehdään vakuutusyhtiöissä. Kelassa. Vakuutuslääkäreiden, vakuutuslakimiesten ja korvauskäsittelijöiden toimesta. Vale- eli pseudotieteen,
>>> vakuutuslääketieteen -, keinoin.

"Minä, vakuutusetsivä" - kirjan yksi myönteisimmistä viesteistä on mielestämme se, että kaikkeen voi yksilönä vaikuttaa. Niin halutessaan ja uskaltaessaan.

Pienin, mutta sitkein askelin edeten, kysyen, kuunnellen, tietoja keräten sekä analysoiden ja olemassa olevaa totuutta terveellä tavalla kyseenalaistaen. Tässä vaiheessa tarvitaan sitten jo selkeää Sex Pistols-asennetta.

Lähtötilannetietoa avoimen internetin hakukoneilta - harmaa hallinto ja perustuslaki

Yhdessä toimien sekä tietoja vaihtaen suuretkin vuoret murenevat. Suomen lukuisista sisäisistä Berliinin muureista puhumattakaan. Joista yksi isoimmista jököttää lakisääteisen vakuutusalan ja finanssialan ympärillä.

KIRJAN TUNNETILOJA OSUVASTI TULKITSEVASTA MUSIIKISTA

> Nazarethin Love Hurts --kappaleen lisäksi.

Jotenkin kirjan kansainvälisiä teemoja mietittyämme tuntuu kupeissamme ja mielissämme siltä, että tuo aiemmin loistanut Gabriela Gunčíková voinee esittää kirjan audiovisuaalisessa formaatissa yhtyeensä kanssa Nazarethin Telegram - kappaleen?  Tai sitten Nazareth ikoni Dan McCaffertyn kanssa duettona?

> Avausraitana. - Tässä live-versio Texasista 1982

All the best. In Budapest. Niin kuin Kullervon kylpylässä tapahtuvalla kölinkostutus reissulla tapahtuu. Tosin kotiin kerrotun version mukaan ollaan neuvottelemassa ja tutustumassa Kullervon uusiin omistajiin. Näinköhän kaikissa tilanteissa pitäviä siteitä muodostetaan miehisellä finanssialalla. Kameran käydessä. Myös globaalisti. Balls On Film? Duran Duranin Girls On Film -kappale räväkän tyttöbändin versiona?

Kuten musiikki, niin myös kirjat koetaan eri tavalla.

Se mikä toisen sielun sopukoihin ikuisesti solahtaa. Niin jollakin toisella tuosta samasta sisällöstä vastaanottotaajuudet oitis kiinni kolahtaa. Vaikkakin kirjassa heiluvat Rekon eläväisen erotiikan eväspussit useaankin kertaan. Niin valtaosin kaikki tapahtuu selvin päin. Vaikka kyllähän Reko osaa nauttia elämän tarjoamista nautinnoista ominkin päin. Asenteen ollessa kohdallaan. Kaikki on mahdollista. Elämässä ja erotiikassa. Ihmiset ovat kuin luotuja toistensa kanssa rokkaamaan. Myös vanhainkoti-iässään.

Dr. Feelgood - Live At The Kursaal

 

Toivotaan, että tämän uudenlaista suomalaista asennetta uhkuvan kirjan, esillenousukulma alkaa syyskuun aikana jöpöttämään. Kunnolla ja ihan julkisesti. Tiedotusvälineiden avittamina. Sosiaalisen median (SM) avattua kirjaa lisää,  eri näkökulmista tarkasteltuna. Keskustelu myös turuilla ja toreilla kiihtyy. Tämän vahvoja tunnetiloja synnyttävän kirjan parissa nimittäin viihtyy. Ei vähiten kirjan esittelyvideon katsomisen jälkeen. Joka on mielestämme mainio oivallus kirjan tunnetuksi tekemiselle.
"Minä, vakuutusetsivä" - kirja on jo näköjään > odottamassa Facebookin keskustelujen käynnistymistä - Puolesta ja vastaan. Toimimalla. Elämältä saa aina enemmän. Myös alushoususillaan yllätettynä.

"Suosittelemme kirjaa lämpimästi" - terveisin
Oikeusturvan VOLF-työryhmä

* * * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *

- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -


Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *


- Kaikki kirjoituksemma linkit ovat julkaisun hetkellä toiminnassa -

Tunnisteet: , , , , , , , , , ,