sunnuntaina, marraskuuta 19, 2006

Tapaus EIT Päivi Hirvelä ulkomaiseen tutkintaan?

Iltalehdessä oli 30.9.06 Suorat sanat – osastolla ”Sihteeristö hidastelee” - kirjoitus, johon ei jostain syystä tullut yhtään vastausta…. Siis ainakaan tähän mennessä.

Lainaamme siitä parin rivakan rivin verran:

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen Matti Pellonpää luonnehti Suomen ihmisoikeustilannetta langenneiden tuomioiden kautta.

Hän lausui, että :Suomen tyypillisesti saamat: tuomiot pitkistä oikeudenkäynneistä eivät ole mitään verrattuna muiden tuomioihin esimerkiksi kiduksista. Totta.

Samalla Pellonpää tuli kuitenkin paljastaneeksi erään tietoisen strategian suomalaisessa sihteeristössä Strasbourgissa: omat valmistelijamme ja esittelijämme, Pellonpää itse, valikoivat valitusmassasta valtiotamme vähiten vahingoittavat jutut, niitähän ovat nämä pitkää käsittelyaikaa koskevat valitukset. Saavathan kaikki muutkin tuomioita niistä.

Valituksia on paljon, vaan eivät etene. Ne ryssitään sihteeristössä. Jotta eivät pääse pitemmälle enemmälti melua aiheuttamaan.”

Seura-lehti kirjoitti numerossaan 45/2006 10.11.06 mielenkiintoisen artikkelin Suomen uuden EIT tuomarin Päivi Hirvelän valinnasta ja siihen liittyvästä mahdollisesta skandaalin tyttösestä tai poikasesta.

Artikkeli oli otsikoitu ”Tuomariksi väärin perustein” - Uuden ihmisoikeustuomarin hakemuksessa oli vääriä tietoja.

Jo itsensä Päivi Hirvelän oikeusturvan toteutumisen kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että asia tutkitaan vähintään Suomen ja parhaimmillaan vaikka Euroopan ulkopuolisen tahon toimesta.

Amerikan Yhdysvalloista voisi löytyä, mielestämme tähän tutkittavana olevan henkilön ihmisoikeuksia sekä oikeusturvaa kunnioittavaan työhön, erinomaisen sopiva instanssi ja ammattitaitoinen työryhmä.

Lainaamme osuvan otteen sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikön Markku Lehdon kirjoituksesta Työvoitto-lehden numerossa 1/2006:

”Me olemme pärjänneet syrjäisestä sijainnistamme ja oudosta kielestämme huolimatta osaksi juuri sen takia, ettemme kansakuntana ole suistuneet likaisten keinojen valtaväylille. Toivottavasti emme poimi kansainvälistymisen hedelmistä pilaantuneimpia.”

Klikkaamalla tämänkertaisen pakinan otsaketta Te voitte klikkaamalla ja allekirjoittamalla tutkintavetoomuksen (anonyymisti tai omalla nimellänne) vaikuttaa siihen, että Suomen nykyiselle hallintokulttuurille tyypillinen vaikenemisen kulttuuri aloittaa murentumisen kuin Berliinin muuri aikanaan.

Kielimuurikin voi näet olla massiivinen este tiedon vapaalle kululle. Nimittäin Suomesta Eurooppaan päin.

Seura-lehti kirjoitti kieliongelmasta erittäin osuvasti numerossaan 41/2006:

"Mikä räikeintä, Suomi on tuomittu EIT:ssä monta kertaa useammin kuin Ruotsi.

Silti oikeusministeri, sisäministeri, oikeuskansleri, eduskunnan oikeusasiamies, korkein oikeus ja ylipäänsä kaikki vastuulliset vaikenevat tuomioista molemmilla kielillä.

Varsinkaan ministerin paikasta tavoitteleva kansanedustaja ei muistuta Suomen ihmisoikeusrikkomuksista."

Toivottavasti edes jollekin suomalaiselle puolueelle suomalaisten ihmisoikeuksien ja oikeusturvan loukkauksien poiskitkeminen on, nyt ja aina, ihan periaattellinen kunnia-asia.

Terveisin VOLF - työryhmä 2006

* * * *

1/2014 päivitys

Päivi Hirvelän tapauksesta ja sen erittäin suuresta merkittävyydestä suomalaisten ihmisoikeuksien ja oikeusturvan toteutumiseksi tästä > Suomi 2017 linkistä -


* * * *

Haluatko auttaa meitä kaikkia? – 15.8.2017
Se mitä ei virallisesti ei tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Uusimmat käänteet ja ison kuvan katsaukset löytyvät; esimerkiksi
>>> Suomi 2017 - verkoston
kautta.

Liity mukaan toimiin yli puolue- ja aaterajojen. Yli media- ja etujärjestörajojen.

Yhdessä toimien huomaamme, voimme vaikuttaa ja olemme enemmän.

* * * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *


- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -

Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *


- Kaikki kirjoituksemme linkit ovat julkaisun hetkellä toiminnassa -

Tunnisteet: , , , , , ,