perjantaina, elokuuta 17, 2007

Jääviys

Mitä yhteistä on vakuutuslääkäreillä ja vakuutuslakimiehillä?

Molempiin ammattiryhmiin kuuluvia toimijoita on arviomme mukaan tällä hetkellä Suomessa yhteensä noin 800.

Vakuutuslääkärin roolista korvauspäätöksien todellisena ratkaisijana on saatu vahvaa näyttöä. Näin aiheesta kertoo vakuutusalan oma tiedotuslehti. Se virallisen todellisuuden tiedonvälittäjä.


Vaan entä seuraavan ammattiryhmän rooli korvauspäätöksissä?


VAKUUTUSLAKIMIEHET
Suomen Vakuutuslakimiesten Yhdistys ry:llä löytyy internetistä oma sivustonsa, jonka kaikille avoimeen osuuteen pääsette tutustumaan klikkaamalla >>> tästä.

”Suomen Vakuutuslakimiesten Yhdistys ry:n tehtävänä on vakuutustoimintaan liittyvän oikeudellisen tutkimuksen ja keskustelun kehittäminen.

Toimintamuotojamme ovat luento- ja koulutustilaisuudet, julkaisutoiminta sekä vakuutusoikeudellisen tutkimuksen edistäminen.”

VAKUUTUSLÄÄKÄRIT
Suomen Vakuutuslääkärien yhdistys ry:llä ei ole tietojemme mukaan toistaiseksi internetissä omaa sivustoa. Päivitys 6.10.2016 - Nyt sivusto löytyy osoitteessa
>>> http://www.svly.fi/fi/

Joten annamme Suomen Vakuutuslääkärien yhdistyksen sihteerin ja Kelan eläke- ja toimeentulo-osaston johtavan lääkärin Raili Pirttimäen vastata kaikkia potilaita kiinnostavaan kysymykseemme yhdistyksen toiminnasta:

”Yhdistyksen tavoitteena on edistää vakuutuslääketiedettä ja sen tuntemusta jäsenistössään ja yleensäkin lääkärikunnassa, edistää vakuutuslääketieteen koulutusta sekä kehittää yhteistyötä muiden vakuutuslääketieteen parissa työskentelevien tahojen kanssa.

Vakuutuslääkärit ovat eri vakuutuslaitoksissa toimivia osa-aikaisia tai kokopäivätoimisia asiantuntijalääkäreitä”

JÄÄVIYSKYSYMYKSET
Ongelmia jääviyden suhteen ei tietenkään ole, jos potilas-/asiakassuhteessa asiointi tapahtuu sellaisen lääkärin tai lakimiehen kanssa, jolla ei ole toiminnallisia tai taloudellisia kytköksiä vakuutusalan organisaatioihin. Näin varmasti valtaosassa tapauksia onkin.

Kuitenkin toisenkinlaisia tapauksia esiintyy. Lausunnoissa tai lausumissa kannattaa kiinnittää huomiota ainakin siihen, mitä tosiasiallisia seikkoja niistä on mahdollisesti jätetty osittain tai kokonaan huomioimatta.


- Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi, saat sen ruudullesi isompana –

Minkälaisia mahdollisuuksia potilaalla/asiakkaalla on saada tietoonsa häntä hoitavan lääkärin tai hänen asioitaan ajavan lakimiehen sivutoimiset toiminnalliset tai taloudelliset kytkökset vakuutusalan organisaatioihin?

Mahdollisissa ongelmatapauksissa paras tapa on mielestämme kysyä asiaa suoraan. Asianomaiselta henkilöltä ja mielellään kasvokkain.
- Klikkaamalla kaaviota hiirelläsi, saat sen ruudullesi isompana –


- Klikkaamalla kaaviota hiirelläsi, saat sen ruudullesi isompana –

Edellä olevien kaavioiden kaltaisesta tilanteesta ei ole olemassa tietojemme mukaan ainakaan toistaiseksi, esimerkiksi Suomen Lääkäriliiton ja Suomen Lakimiesliiton ylläpitämää, kaikille avointa lähderekisteriä.

Se on samalla yksi iso musta aukko lisää lakisääteisten vakuutusten oikeusturvassa.

Kaikille kansalaisille tuiki tarpeellinen sähköinen rekisteri voidaan laittaa toimimaan jo käytössä olevilla verkkopankkitunnuksilla.

Kesäterveisin
Oikeusturvan VOLF - työryhmä


* * * *


Haluatko auttaa meitä kaikkia? - 4.2.2021
Se mitä ei virallisesti ei tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Uusimmat käänteet ja ison kuvan katsaukset löytyvät; esimerkiksi
>>> Suomi 2017 - verkoston
kautta.

Liity mukaan toimiin yli puolue- ja aaterajojen. Yli media- ja etujärjestörajojen.

Yhdessä toimien huomaamme, voimme vaikuttaa ja olemme enemmän.* * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -

* * * *


- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -

Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *


- Kaikki kirjoituksemma linkit ovat julkaisun hetkellä toiminnassa -


Tunnisteet: , , , , , ,