keskiviikkona, lokakuuta 31, 2012

Eduskunta 2 - dokumenttinäytelmästä

Journalismin keskus on telakoitunut > Ryhmäteatterin Helsinginkadun näyttämölle -.

Eduskunta 2 - dokumenttinäytelmä porautuu todellisiin suomalaisiin vallanytimiin riemukkaalla tavalla. Kovalta faktapohjalta ponnistaen. Ajassa kiinni olevaan fiktioon ja tekniikan mahdollisuuksiin taitavasti tukeutuen. Tätä näytelmää voi suositella lämpimästi ainakin kaikille yli 35-vuotiaille. Kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Kuten sen, ettei eduskunnalla ole monessa asiassa ollenkaan todellista lainsäädäntövaltaa.

> Kolmikantakin on jalostunut matkan varrella nelikannaksi. -

Valtaa ja siten sallittua on kaikki se yhteinen toiminta, mistä itse kunkin sisäinen kassakone kilisee. Tämä Ryhmäteatterin Eduskunta 2 - dokumenttinäytelmän arviointi on lukittu siihen Suomessa vallitsevaan todellisuuteen, kun ihminen vammautuu tai sairastuu työssään pysyvästi.

Kuva: Ryhmäteatteri/ Mitro Härkönen

Tämän dokumenttinäytelmän tapahtumia ei kannata jättää näytelmän jo nähneiden kuulopuheiden varaan. Nyt; jos koskaan, kannattaa ahteriaan sovittaa Ryhmäteatterin katsomoon.

Myös Suomen todellisen hallintamuodon; > korporativismin -, hyvin tunteville Eduskunta 2 - dokumenttinäytelmä laittaa uusia ajatuksia muhimaan. Kuten. Kuka mahtaa olla se Ifin yhteyshenkilö, joka toimittaa tietoja ja toiveita vakuutusalan asioista, melkeinpä reaaliajassa, vakuutuskonserni Sammon Kari Stadighin ja Björn Wahlroosin sekä sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtaja Outi Antilan välillä?

Entä mikseivät SAK:n Lauri Lyly ja työministeri Lauri Ihalainen uskalla tuoda esiin vakuutuslääkärijärjestelmän ja vakuutusoikeuden > pitkään tiedossa olleita perustuslain vastaisuuksia? -

Vaikka näytelmässä Lauri Ihalaisen roolihahmo kuuluttaa Suomen valtatilanteesta tämän suuntaisesti: "Meille kuuluu kaikki, paitsi ulkopolitiikka!" ...vaiko juuri sen takia?

Kuva: Ryhmäteatteri/ Mitro Härkönen

Kuvassa olevan eläkkeiden laskemisperusteita kuvaavan mystisen kaavan saloista näytelmässä kuullaan lisää.

Vaikka Eduskunta 2 - dokumenttinäytelmä
esittelee ennakkotietojen mukaan miehisen Hyvä Veli - järjestelmän tapaa toimia, niin on syytä muistaa, että näytelmän keskiössä ovat myös mehevästi näytellyt naispuolisen Sutki Sisko - järjestelmän toimijat. Vakuutusmaailman ja siten erittäin suuren finanssivallan käyttäjinä Suomessa ovat tällä hetkellä myös naiset. Finanssialan keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi ja Työeläkevakuuttajat ry:n toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes muodostavat tällä hetkellä yhden Sutki Sisko - verkoston voimakaksikon. Kelan pääjohtajaa Liisa Hyssälää ollenkaan väheksymättä.

Kuva: Ryhmäteatteri/ Mitro Härkönen


Kermankuorintaan liittyvät asiat tulevat Eduskunta 2 - dokumenttinäytelmässä herkullisesti esitellyiksi.

Perustuslain velvoitteet ja työeläkejärjestelmän perustaksi luodut lait ovat kuin luodut ohitettaviksi. Kun mahdollisimman harvaa tietää tarkasti kokonaisuuden, niin kaikki on mahdollista. Näytelmän rokatessa nokkelasti eteenpäin katsoja saa nauraa kuin hiljentyä miettimään, että voiko meno oikeassa elämässä olla noin härskiä ja isojen asioiden päätäntävalta eduskunnan sekä laillisuusvalvojien ulottumattomissa?

Näytelmässä vilahtelevien nimien ja kasvojen suhteen herää väkisinkin miettimään:
1. Ketkä 100 avainhenkilöa Suomea todellisuudessa hallitsevat?
2. Ketkä ovat ne 900 apparatsikkia, joiden avustuksella tuo kaikki on mahdollista?
> 3. Kuinka moni edellä mainituista on ns. laatujournalismista leipänsä hankkivia? -

Kuva: Ryhmäteatteri/ Mitro Härkönen


Roolihahmo Korpisen astuessa estradille avautuvat veroparatiisien salat. Hitaasti, varmasti ja erinomaisesti havainnollistettuina.  Pitäisikö Suomenkin panostaa veroparatiisiksi eli > harmaan hallinnon keskukseksi - ryhtymistä? Ellemme sitä tietämättämme toimintavoiltamme jo olekin?

Eduskunta 2 - dokumenttinäytelmän henkilöiden ankkuroituminen todellisuuteen


Olisikin fantastista, jos yksi näytelmän päähahmoista > ministeri Taxell - saataisiin yhdessä työministeri Ihalaisen kanssa kertomaan avoimesti nykymenosta vakuutusalalla ja sen liepeillä lisää. EK:n Lasse Laatusen, SAK:n Lauri Lylyn, STTK:n Mikko Mäenpään ja Akavan Sture Fjäderin muodostaman konklaavin kera. Euromiljonäärejä kaikki tyynni.

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon ja stm:n vakuutusosaston ylijohtaja Outi Antilan kertoessa samalla > lakisääteisen vakuutusturvamme mustista aukoista - ja niiden taustoista avoimesti lisää. Esimerkiksi valtakunnallisen > "Vakuutuslääketiede kaikille tutuksi" - - kampanjan aloitusaika on nyt.

Kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Olli Pusan nettikirjasta > Renkien kaappaus - ajatuksia työeläkejärjestelmän tiimoilta muhimaan ja jatkot alla olevasta linkistä:

> Swanljung: Eläkeyhtiöiden poliittisissa kytköksissä ei selvitettävää -

Suosittelemme Eduskunta 2 - dokumenttinäytelmää lämpimästi
Oikeusturvan VOLF - työryhmäTunnisteet: , , , , , , , , ,