torstaina, marraskuuta 22, 2012

Apparatsikki

Vakuutuslääketiede ja vakuutuslääkärijärjestelmä viimeinkin kaikille tutuksi! Jo vuoden 2012 aikana.Tuo työeläkeyhtiö Varman vakuutusylilääkärinä ja vakuutuslääkärien puhemiehenä pitkään toimineen Sakari Tolan lausunto asettuu erikoiseen valoon, jos hoitava lääkäri toimii potilaan tietämättä myös vakuutuslääkärinä....

Lisää vakuutuslääkäriaiheesta tästä > Oikeusturvan ajankuva linkistä. -Tiesitkö muuten jo tämän?

Kaikkien ennen 05/2009 järjestettyjen vaalien vaalirahoittajat voidaan kertoa takautuvasti. Ilman eurorajoja ja sanktioita. Esimerkiksi kaikkien kansanedustajien, meppien ja myös ministereiden osalta.

Lisätiedot avoimesta internetistä:
laki ehdokkaan vaalirahoituksesta 414/2000


KORPORATIVISMIN TOIMIJAT JA TOTEUTTAJAT

 
> Ryhmäteatterin Eduskunta 2 – dokumenttinäytelmä - valaisee Suomen todellista hallintamuotoa eli korporativismia erinomaisen hyvin. Niin kuin aiemassa Oikeusturvan ajankuva > Korporativismi - reportaasissamme olemme hahmottaneet, kyse ei ole ihan pikku jutusta.

Eikä sitä oikein virkamiehenä, toimittajan, etujärjestön edustajana tai poliitikkona huomaakaan, jos on itse kokonaiskuvioissa mukana. Tai jos ei ole ja huomaa sen, niin pienen pienenä yksilönä kannattaa epäkohdista olla hiljaa, ettei leimaannu vastanrannan kiiskeksi ja menetä työpaikkaansa.

Jos tosielämän termi korporativismi/korporatismi on ollut vaikea suomalaisiin mieliin tarttuvaksi, niin kieliin vähintään yhtään haasteellinen tartutettava on apparatsikki.

Haluamme omalta osaltamme olla avaamassa molempien termien merkitystä ja todellista vaikuttavuutta Suomen oloissa. Tärkeintä on huomata, että puheet ja teot ovat päättäjillämme pahassa ristiriidassa keskenään.

> Löytö eduskunnasta - vakuutuslääkärin kaikki lausumat julkisia! -


Tuota voitanee käyttää hyvänä esimerkkinä siitä, etteivät edes jo vuonna 1999 luvatut asiat ole totta, kun eletään vuotta 2012. Kysyjän roolissa kansanedustaja Tarja Kautto/sd sekä vastaajana sosiaali- ja terveysministeri Maija Perho/kok.

Onneksemme julkisuuteen pukkaa nyt hyvää analyysiä siitä, jotka helpottavat apparatsikki - termin avaamista ja aitojen apparatsikkien tunnistamista lisää. Esilämmittelyn suorittaa kirjailija Jari Tervo.

”Tsatsikkii ja apparatsikkii” – terveisin
Oikeusturvan VOLF - työryhmä* * * *


Yle Blogi - Paskavaara 12.11.2012:


”Maahan on siis rakennettu pykälistä ja määräyksistä paperinen labyrintti, jonka tehtävänä on edistää ammattitaidottomuutta, leväperäisyyttä ja kansalaisten terveydestä piittaamattomuutta.

Kaikki lepää muutaman kainuulaisen virkamiehen harteilla.

Hallitus ei voi pääministeri Jyrki Kataisen mukaan omatoimisesti tehdä tässä asiassa mitään rikkomatta Suomen lakia. Hallitus on estynyt huolehtimasta kansalaisten hengestä ja terveydestä. Tällaistä hallintohimmeliä naurettaisiin ja kauhisteltaisiin meillä, jos se olisi vallalla Venäjällä tai Nigeriassa.

Muistiot, selvitykset, seurantaraportit, hallinnolliset määräykset ja tiukat päästörajoitukset toimivat ihanasti paperilla, mutta kun ensimmäinen kuutio paskavettä hulahti reikäisestä muovipussista luontoon, kaikki paljastui lumeeksi: ”Ei voi mitään.”

Seitsemänkymmentäluvulla tätä meininkiä olisi kutsuttu rakenteelliseksi fasismiksi, mutta kyllä tämä on vain byrokraattista idiotismia ja organisatorista impotenssia. Järjestelmä mahdollistaa vain sellaisia toimenpiteitä, joita kaikki pitävät huteina. ”Ei voi mitään.”

Kun poliitikko tai viranomainen sanoo, että nyt pitää jonkun ehdottomasti tehdä jotain, niin mitä tapahtuu.

Kukaan ei tee mitään. Ei voi mitään.”


Jari Tervo, kirjoittaja on helsinkiläinen kirjailija


* * * *


Tuntuiko tutulta? Ihan kuin puhuttaisiin Jari Tervon suulla vakuutuslääkärijärjestelmästä ja vakuutusoikeudesta.

No ainakin vakuutusyhtiöt kiittävät nykymenon jatkumista, elleivät sitten ole jotenkin joutumassa Talvivaaran sotkuista vastuuseen? Korvausvastuuseen. Esimerkiksi pysyvästi pilaantuvien pohjavesien osalta…
 


Lisätietoa Paskavaaran(kin) taustoihin internetistä:

perustuslakirikollisuus
setelisolidaarisuus
harmaa hallinto


APPARATSIKKI

Haasteellisinta on varmasti se, että miten tunnistaa ja paikallistaa nyky-ajan apparatsikki? Ulkomuodon ja yhteiskunnallisen aseman perusteella se onkin mahdotonta. Liekö uinut jo osaksi geneettistä perimäämme, joka kasvattaa valloille päästyään korskeita kielikuvia ja kopeita organisaatiokaavioita.

Hyvä siis muistaa:

Apparatsikkia on likipitäen mahdotonta saada käsittämään itse asiaa, koska todellisuudessa hänen palkkansa ja paikkansa riippuvat siitä, että hänen ei ole lupa asiaa käsittää.

Jos nyky-apparatsikki kuitenkin sanoo ymmärtävänsä asiasi pointin, niin nyky-apparatsikki ei tule todellisuudessa tekemään yhtään mitään asian hoitamiseksi.


Tämä tunnetaan ruohonjuuri- ja katutason kansalaisten piirissä niin kutsuttuna perisuomalaisena apparatsikkikoneiston selvitysmies- ja työryhmäviimeistelynä.


On Suomessa hyvin yleinen ja tunnettu hoitomenetelmä pitkäkestoisiin sekä systemaattisesti ylläpidettyihin yhteiskunnallisiin epäkohtiin liittyen.Tässä muutamia nyky-apparatsikkien tunnistamista helpottavia kiinnekohtia:

* henkilö on päättävässä asemassa tai pyrkimässä sellaista asemaa kohti.
* voi olla sukupuoleltaan nainen (”sutki sisko”) tai mies (”hyvä veli”).
* poliittiselta kannaltaan nykyisten eduskuntapuolueiden piirissä.
* osaa nöyrältä vaikuttavan miellyttämisen eli sukupuolineutraalin nuolemisen taidon.
* toimii työssään yksityisellä tai julkisella sektorilla.
* käynyt omantunnon ohitus- tai poistoleikkauksessa.
* muistaa selvätkin asiat omalla tavallaan.
* osaa näytellä paremmin kuin ammattinäyttelijä.
* erittäin taitava asioiden sivuraiteille junailija.
* soveltuu siten erinomaisesti myös erilaisiin myyrän tehtäviin.
* voi toimia politiikassa, talouselämässä, tiedotusvälineissä kuin etujärjestöissä.
* taitava suustaan ja sosiaalisilta käytöstavoiltaan kuin elekielen hallinnaltaan.

Viljelee ympärilleen seuraavia sanoja:

* tehostaminen
* yksityistäminen
* hyvinvointiyhteiskunta
* oikeusvaltio

* ulkoistaminen
* työryhmämietintö
* niskalenkki
* markkinavoimat
* takuut
* vakaussopimus
* EVM
* vakausmekanismi
* substanssi
* kompetenssi
* rasismi
* EKP
* populismi
* ihmisoikeudet
* kasvu-uralle
* sukupuolineutraali
* talouskasvu
* monikulttuurisuus
* konsensus
* kolmikantainen yhteistyö
* porvarihallitus
* debatti
* kilpailukyky
* sinipuna
* kriisinhallinta

Taustoittaja: Suomi 2017 ajatushautomo


* * * *


Hyvää muistaa korporativismista/korporatismista kuin apparatsikeista.

Muuttavat väritystään ja käyttäytymistään kuin liskoeläimet avoimella aavikolla.


NÄYTELMÄ SUOMEN TODELLISESTA HALLINTAMUODOSTA

Eduskunta 2 - dokumenttinäytelmä koettavissa 7.12. asti Ryhmäteatterin Helsinginkadun näyttämöllä. Produktio sen jälkeen nähtävissä lyhyen aikaa Espoon kaupunginteatterin lavalla.

Toivottavasti mahdollisimman moni Teistä pääsee kokemaan sen paikan päällä katsottuna.

Menkää ihmeessä katsomaan! On mielestämme ainakin yhden vuosittaisen suuren journalismipalkinnon arvoinen. Jos ei kahdenkin.
* * * *

Oikeusturvan ajankuvan etusivulle > tästä linkistä -


* * * *

- Muista myös avoimet kanavamme Twitterissä ja Facebookissa -


Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia.
Tunnisteet: , , , , , , , , ,